FRANK PUNT - Vooraankondiging totale verkoop

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Frank Punt

Klik hier voor de verkooplijst / Click here for auction catalogue

Vooraankondiging TOTALE VERKOPING
wijlen FRANK PUNT, Vosselaar, † 12-08-2017

De veiling gaat door vrijdagavond 20 oktober in het lokaal van de Turnhoutse Fondvrienden. Meer info volgt later.

Twee maanden geleden was het leven van Frank Punt nog mooi. Geen wolkje aan de hemel. Volop tijd om te genieten van de prestaties van de duiven.
Eind juli 2017 stond Frank heel knap op de eerste plaats in het Algemeen Kampioenschap van de Turnhoutse Fondvrienden. Iedereen kent de namen van de concurrentie in Turnhout. Dat is internationale top. Frank hoopte en plande en rekende om de koppositie vast te houden. Donderdagavond 10 augustus werden 2 oude duiven en 2 jonge duiven ingekorfd op Chateauroux, de volgende dag ging Frank naar het lokaal met 28 jonge duiven voor de halve fond. Hij voelde zich niet goed... vrienden in het lokaal vroegen of ze mochten helpen. Het gaat wel, zei Frank. Hij korfde zijn duifjes in, het plan was duidelijk... de jonge vlogen voor de laatste keer halve fond, volgende week was fond.

Zo ver is het helaas niet kunnen komen... De verslagenheid was groot toen het nieuws zich zaterdagmorgen 12 augustus verspreidde. Frank was in zijn slaap overleden, amper 61 jaar... Hoe hard kan het leven zijn, en onrechtvaardig... De duiven in Chateauroux en Chevrainvilliers werden gelost, zij wisten nergens van en haastten zich naar huis, maar wie denkt op zo’n moment aan duiven... Toen de prijzen half weg waren ging een vriend kijken op het hok, het zat vol duiven... Ze begrepen er waarschijnlijk niets van, maar wie begreep het wel?

Na een topcarrière op snelheid en halve fond zocht Frank een nieuwe uitdaging op de fond. Hij had op de halve fond alles gewonnen, o.a. 1e algemeen kampioen Hafo Turnhout 2012, 3e nationaal kampioen halve fond jonge duiven KBDB 2012, 2e provinaal kampioen halve fond jonge duiven KBDB 2012, 5e provinciaal kampioen halve fond oude duiven KBDB 2012, snelste duif halve fond provincie Antwerpen op 11 mei 2013 (12.403 oude duiven + jaarlingen).
De laatste jaren mikte Frank op de fond. Met veel succes. Maar helaas : het noodlot besliste anders. 
In de veiling het eigen bewezen soort van Frank. Toppers als “Tripple” k. 1 (9 prov Poitiers 1575 d., 8 prov Moulins 1240 d. 72 nat Argenton 10818 + vader snelste prov. 12.403 d.), 2 topkwekers direct Fernand en Koen Marien (“Donkere Marien” vader 2e prov Montelimar + grootvader 1/ 930 Souppes) en “Blauw Marien (moeder “Alyssia” 2 Orleans 965 jonge, 4 Dourdan 1278 jonge, 6 Dourdan 1026 jonge). Stamvader van het oud soort van Frank is de “Provinciaal” (2x 1e op La Souterraine en Chateauroux in Kempische Fondclub (3e en 10e prov)... De kweekwaarde van “Provinciaal” is enorm, hij is aanwezig in hele speciale duiven, de Olympiade van Juul Van Looveren (1e nat asduif halve fond KBDB 2015 + Olympiadeduif Brussel), “Speedy” van Staf Vermeiren (7e nat asduif KBDB halve fond 2012) en last but not least heel actueel de 2e nat. asduif zware halve fond KBDB 2017 van Ivan Baetens.
Frank was bol van ambitie. Getuige zijn nieuwe inbreng. Alleen het beste was goed genoeg: In deze verkoop o.a. Gino Clicque (6 rechtstreekse), Kristof Mortelmans (7 rechtstreekse) Davy Tournelle (inteelt “Tiesto”), Habraken-Ducheyne (“Blauw Vivianneke”) en Bart en Nance Van Oeckel (“Witpenneke Diamant”).

In deze verkoop o.a.:

BE16-6150514 "Agen"

BE12-6135127 "Mona"

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.