Dhr. Jef De Wilder overleden

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Wij vernamen het overlijden van Jef De Wilder, 
echtgenoot van Anny Van Heireweghe,
geboren te Sint-Katelijne-Waver op 26 oktober 1933 en zachtjes ingeslapen te Duffel op 6 januari 2023.

De uitvaart vindt plaats in het Uitvaartcentrum Dirk Broes, Kapelstraat 59 te Duffel op vrijdag 13 januari, gevolgd door de bijzetting van de asurne in het urnenveld op de begraafplaats te Sint-Katelijne-Waver (Elzestraat) in intieme kring.

Jef De Wilder was in ons duivenwereldje zeker geen onbekende. Tot aan zijn pensioen was hij werkleider bij Mariman duivenvoeders. Hij was bovendien een getalenteerde duivenmelker die ook op nationaal vlak zijn strepen verdiende. In 1966 won hij nationaal Bourges jonge duiven. In 1995 werd hij Algemeen Kampioen Fondclub Antwerpen en in 1997 won hij 1e nationaal Limoges oude duiven. Kortom, een melker die alles gewonnen had wat er te winnen was.
Jef De Wilder werd na de Tweede Wereldoorlog op twaalfjarige leeftijd duivenmelker. Zijn grootvader heeft hem besmet met de duivenmicrobe. Vader was geen duivenmelker maar zijn broers waren even zot van duiven als hij. Zij woonden bij grootvader in en zo rolde hij vanzelf in de duivensport. Grootvader was een snelheidsspeler en Jef mocht hem helpen. Eerst het hok kuisen, dan de duiven voederen, de duiven gaan lappen, en de duiven gaan inkorven.
Toen vader Alfons met pensioen ging is hij gestopt als groenteteler en is dan tien jaar ’s nachts gaan werken op de Volksgazet in Antwerpen. Toen de Volksgazet failliet ging is hij bij Mariman begonnen en kon hij van zijn hobby zijn werk maken. Hij werd daar werkleider en kreeg de leiding van een ploegje arbeiders waarmee de samenwerking vlot verliep.
Bij Mariman leerde hij Stan Raeymakers kennen en ze hebben ontelbare beurzen bezocht en sportavonden georganiseerd en dat heeft hij gedaan tot zijn pensioen. Op die sportavonden werden er films gedraaid van lokale melkers en de bonnenverkoop werd altijd een succes.
Zijn “Slab” B94-6116810, zo genoemd wegens een witte vlek onder de keel, was een buitengewone duif. De eerste flits van zijn kunnen liet hij zien op Chateauroux waar hij de eerste provinciaal won en tevens de snelste was van het totale contingent van 5209 deelnemers. Een kleine maand later vlogen er 11.503 tweejaarse en 11.087 oude duiven nationaal Limoges en de “Slab” haalde het bij de oude duiven met tien minuten voorsprong. Jef wist dat er iets stond te gebeuren. Zijn duiven waren door de band geen vechtjassen maar de “Slab” viel regelmatig andere duiven lastig en hij stond bolrond. Zijn voorgevoel werd bevestigd met een mooie nationale zege uit Limoges.
Met het overlijden van Jef De Wilder heeft een van de boegbeelden van de Belgische duivensport ons verlaten. Wij betuigen onze deelneming in de rouw die zijn vrouw Annie en de achtbare familie treft.

Rouwbrief Jef De Wilder

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.