DERIDDER-VAN DEN BRANDE - Snelheidsduivels zonder weerga

Liefhebber: 

Liedekerke – De interprovinciale lossing uit Quiévrain en Noyon, het koningsnummer van het Belgische snelheidsspel of het summum voor de fervente snelheidsspelers. Dat is waar de tandem Deridder-Van Den Brande zich op toelegt. Steevast vroege duiven op Noyon, week na week streven naar de hoogste snelheden, kettinguitslagen tegen de massa, dat is waar ze voor gaan in Liedekerke. Het resultaat was 14x 1e prijs en 7x 2e prijs in het grote verbond Pajot-Dender tegen de oude en/of jaarse in 2021.

Wij zochten en vonden er het duo Yannick Deridder-Bruno Van Den Brande die het team Flanders Collection vormen. Ze toveren uitslagen op de tabellen die tot de verbeelding spreken en hebben duiven met een palmares als een traploper. Reden genoeg om eens met die mannen rond de tafel te zitten. Yannick Deridder is onze welbespraakte gastheer.

SUPER SUNDAY
Afgelopen zondag 5 september werd op Noyon een zelden geziene suprematie vertoond: 
De Ridder-Van den Brande, Liederkerke 1 t/m 10 tegen 3119 jonge (10 duiven in 10 seconden)!
Xuan-De Ridder, Vorselaar 1 t/m 16 tegen 881 jonge (eerste 7 duiven in 10 seconden met 1,5 minuut voorsprong op nummer 9 t/m 16)! 

In de beenhouwerij

“Niemand in onze familie had van ver of dichtbij iets met de duivensport te maken. Maar wij hadden vroeger een beenhouwerij en we kregen heel wat duivenmelkers over de vloer. Er waren melkers die al eens een koppel jongen meebrachten, en van het een kwam het ander. Mijn interesse voor duiven groeide en dat hadden die mannen in de gaten. Als stoere gast van een jaar of zes kreeg ik in 1994 mijn eerste duiven. Puur als hobby en zeker niet om ermee te gaan spelen.
In de periode 1997-1998 deed ik de overstap naar de echte duivensport. Wij woonden toen in de Stationsstraat en ik kreeg mijn eigen hok bij ons achter in de tuin. Mijn minikolonie had de wind in de zeilen met als resultaat kampioen bij de beginnelingen in 1998 en 1999.
Geluk moet je hebben, ook in de duivensport, en dat had ik toen ik Jean Meulemans uit Teralfene leerde kennen begin jaren 2000. Hij was een zeer goede melker en heeft mij de knepen van het vak geleerd. In 2005 is Jean na zijn totale verkoop met de duiven gestopt maar bleef mij helpen en bijstaan tot 2010.
In 2011 sloegen Bruno Van Den Brande en ik de handen in elkaar en vormden een team onder de naam Flanders Collection, met tot op heden een groot succes mag ik zeggen. Wij spelen voornamelijk Noyon en af en toe eens Sermaises. Ik heb ook nog andere tandempartners zoals o.a. De Bisschop-Deridder waar grote halve fond en fond gespeeld wordt. Daar liep de laatste vlucht uit La Souterraine ook als een trein met volgend resultaat nationaal: 8-17-24-44-77 etc. tegen 17.315 duiven voor een afstand van 556 km.”

Yannick Deridder op het hok van de kweekduiven.Leo Heremans en Dirk Van Den Bulck

“De twee basispijlers van onze kolonie worden gevormd door de duiven van Leo Heremans en Dirk Van Den Bulck.
Leo Heremans is ondertussen een boezemvriend geworden en wij kregen er van het kruim van zijn kolonie. Het succes kwam uit de lijn van de “030”, de lijn van de “Gilbert”, de lijn van de “Bolt”. Op de laatste verkoop van Leo werd dan ook de “030” zelf aangekocht voor de kweek. Zo werd “Golden Lady 751”, die een dochter is van het topkoppel “Nieuwe Rossi” x “Eenoogje”, één van de basisduiven in het kweekhok. De twee kinderen “Gilbert” x “Golden Lady 751”, de volle broer “Bolt” en de zoon “Bolt” met “Dubbel Aske”, waren een schot in de roos in 2013. In 2017 kwamen dan nog eens een 20-tal jongen van Leo zijn beste kwekers, uitgeselecteerd door Leo Heremans zelf, naar Liedekerke.
In 2014 hebben we het volledig hok opgekocht van Dirk Van Den Bulck. Toppers van deze kolonie waren “De Kittel”, 1e nat. Asduif KBDB 2013 Jonge Duiven Snelheid. “Greipel”, de 6e nat. Asduif KBDB 2013 Jonge Duiven Snelheid en “Olympic Rosita”, 1e Olympiadeduif 2013 Cat. F Nitra en tevens moeder van “Kittel” en “Greipel”. “Olympic Rosita” heeft 8 verschillende kinderen gegeven die nationale asduif werden of gekweekt hebben.”

“Het absolute kweekkoppel van Dirk Van Den Bulck was “Broer Goede Rode 992” (lijn “Nieuwe Rossi” x “Eenoogje”) x “De 40.000 Duivin” (lijn “Olympiade 003”, 1e Olympiadeduif Cat. A Liévin 2003, 2e Asduif KBDB snelheid 2002). Hier werden nog een 20-tal kinderen uit gekweekt die samen met kinderen van “Kittel” en “Greipel” de basis vormen van de lijn Van Den Bulck op het kweekhok.
In 2020 was er de inbreng van duiven van André Roodhooft. Kinderen van de “Tom” en “Broer Tom 691” doen het prima.”

Weduwnaars 20 keer wegvoeren

“Flanders Collection” komt aan de start van het seizoen met 50 weduwnaars, 50 duivinnen op het weduwschap en 120 jonge duiven. Het aantal jaarse wordt al na een paar weken afgebouwd met 10-15%, alle jongen worden doorgehouden en wie dan een jaar later niet goed start moet er tussenuit.
De weduwnaars kweken niet in het vroeg en worden de 1e à 2e week van maart gekoppeld. Wanneer ze 1 dag gekoppeld zijn worden ze meteen opgeleerd. Ze worden wel 20 keer weggevoerd en dat gebeurt in stappen tot maximaal 50 km.
Er wordt 14 dagen gebroed en de dinsdag voor de eerste Noyon worden de eieren weggenomen. De duivinnen blijven bij de doffers tot zondag bij de thuiskomst van Noyon. Er wordt met de weduwnaars gespeeld tot de 3e week van augustus. De weduwnaars worden alleen op Noyon (163 km) gespeeld.
De weduwnaars trainen tweemaal daags en de schwung waarmee getraind wordt is een aanduiding voor het resultaat op zondag. Bij de inkorving krijgen de doffers duivin en nestschotel. Wordt er zondag een hoge snelheid verwacht dan blijven de partners iets langer samen en wordt er gewacht tot de doffer in de nestschotel ligt. Wordt er een lage snelheid verwacht dan gaan de doffers sneller de mand in.
Yannick durft zijn weduwnaars wel extra motiveren door een tweede woonbak open te zetten maar dat is voor einde van het seizoen. 
Na aankomst van een wedstrijd blijven doffers en duivinnen 20 à 30 minuten samen. Wordt het een trage vlucht dan duurt het samenzijn iets langer. Na afloop van het vliegseizoen kweken de weduwnaars een ronde late jongen.

50 duivinnen op het weduwschap

De duivinnen die op het klassiek weduwschap gespeeld worden, werden de 1e week van maart gekoppeld en werden op dezelfde manier geleerd als de doffers. Veertien dagen voor de eerste Noyon worden de eieren weggenomen en de duivinnen zitten dan op het weduwschap. Zij trainen tweemaal daags.
De duivinnen worden gespeeld op Noyon en Sermaises. Bij de inkorving krijgen ze doffer en nestschotel. Ze blijven een halve tot 1 minuut samen en gaan dan de korf in. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze 1 u samen. De extra motivatie wordt in de loop van de week bekeken. Het gebeurt wel dat er een andere duivin eventjes in de woonbak van een ander koppel komt om de jaloezie wat aan te wakkeren. Ook de duivinnen kweken na afloop van het vliegseizoen een late ronde jongen.
Het onderling paren kan wel eens problemen geven. Wanneer een duivin moet leggen dan gaat ze naar het hok van de doffers en dan kunnen doffer en duivin een week samen broeden. Daarna gaat de duivin terug naar het hok van de duivinnen om het seizoen verder te zetten. Dikwijls is de beste conditie dan wel over bij die duivinnen.

De hokken van de jonge duiven met stro op de bodem.120 jonge duiven

De jongen worden gefokt door de kwekers van Flanders Collection. Een ronde gaat naar de hokken van Deridder-Van den Brande en 1 ronde gaat naar het hok Xuan-Deridder in Vorselaar. Van bij het spenen worden de jongen verduisterd tot 21 juni en daarna wordt er bijgelicht tot de laatste vlucht.
Bij het opleren worden de jongen zo’n 20 à 30 keer weggevoerd. Eerst op heel kleine afstand en tot maximaal 60 km. Daarna gaan ze met de vereniging naar Noyon. 
De schuifdeur wordt ingevoerd drie weken voor de 1e Noyon. Op de hokken komen er wegkruipbakjes, kartonnen dozen en nestschotels. Bij de inkorving komen de jonge partners zo’n 15 minuten samen. Er wordt pas echt met de jonge duiven gespeeld de 2e of 3e week van augustus. Het spel met de jonge duiven is minder belangrijk dan dat met de oude duiven maar 3 à 4 goede uitslagen zijn voldoende en dat merkt de concurrentie wel. Een paar voorbeelden:
Noyon 2569 jo: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 13, 15, 16, 16, 16, 24, 30, 30, 30, 35 of 60 van 88 en 47 per tiental. Die dag werd er lokaal maar liefst de 41 eerste gespeeld, een record.
Momignies: 586 jo: 1, 2, 3, 3, 3, 6, 6, 6, 6, 10, 10, 10, 13, 14, 15, 16, 16, 18, 19,20, 20, 22, 22, 24, 25, 26, 27, 29, 29, 33, 34, 34, 36, 38 enz. (71 van 96).
05/09/2021 Noyon 3119 jo: 1-2-2-2-5-6-7-8-9-10-38-40-64-70-79-82-84-85( 29/56 per 10-tal 45/53 per 3-tal)

Flanders Finest

“Flanders Finest” is een eigen mengeling en die is onderverdeeld in “Light”, “Light Plus”, “Finish”, “Explosion” en “Carbo Power” voor het vliegseizoen, “Supersoft” voor de rui en de jongen, en “Diamond Breeding” voor de kweek van de jonge duiven.
Op maandag wordt er “Light” gevoederd. Op dinsdag en woensdag wordt 50% “Light” + 50% “Light Plus”. Op donderdag wordt 25% “Light” + 25% “Light Plus” + 50% “Finish”. Op vrijdag is het 90% “Finish” + 10% “Carbo Power”. Elke dag bij het binnenlopen krijgen iedere 3 duiven een soeplepel “Explosion”. Op vrijdagavond na de maaltijd krijgen de duiven een soeplepel “Explosion”. Op zaterdag wordt het dan 80% “Carbo Power” + 20% “Explosion”. In de namiddag alleen nog “Carbo Power”.
Er gaat “Turbo Xcell”, ijzer en vitamines, over het voeder. Er gaat soms ook Sedochol in het drinkwater. Bij aankomst van een wedstrijd is er Mumm van Rhönfried in het drinken. Er gaat ook nog “Recup Fly” van Probel Fly in het drinken.

Beperkt medisch

De medische begeleiding wordt beperkt gehouden. In het begin van het seizoen is er een paratyfuskuur maar er wordt niet ingeënt. Er wordt ook ingeënt tegen paramyxo, met de hele courante vaccins zonder extra’s. Tegen de luchtweginfecties wordt er alleen behandeld op het advies van de dierenarts. Tegen trichomonas wordt er na advies van de dierenarts om de drie weken behandeld. Met adeno zijn er doorgaans geen problemen.

Jongen op stro

Er wordt gespeeld op 20 m vlieghokken met 3 afdelingen voor de weduwnaars, 3 afdelingen voor de jonge duiven, er staan 2 hokken leeg en dan is er nog 1 afdeling voor de duivinnen.
De hokken zijn van binnen volledig dicht maar de voorzijde is volledig open in draad. De hokken van de jonge duiven zijn winter en zomer vooraan open. De andere hokken zijn open naargelang de temperatuur. Gaan die hokken vooraan dicht dan gaan alle schuiven in het plafond open. Het zijn geen geïsoleerde hokken met vooraan een volière.
Bij de jonge duiven ligt er stro op de bodem van het hok. De weduwnaars zitten op roosters en de duivinnen zitten op rollen. Naast de volière, die in plastiek is, zitten er in het dak nog enkele glaspannen maar de hokken zijn vrij donker.

Flanders Collection het centrale kweekhok

Flanders Collection is het centrale kweekhok voor hok Flanders L + W in Lekkerkerk (NL), Xuan-Deridder, Vorselaar en hok Deridder-Van den Brande, Liedekerke.
De eerste week van januari wordt er gekoppeld en ieder jaar worden de duiven herkoppeld. Familiekweek kan maar niet met duiven die gespeeld worden. De selectie van de kwekers gebeurt in de hand en veel kwekers hebben nooit gevlogen.
Er wordt nog steeds gezocht naar goede aanwinsten voor het kweekhok maar dan enkel in de zin van goede duiven van Leo Heremans en Dirk Van Den Bulck op andere hokken. Er wordt altijd aan compensatiekoppelen gedaan. Er worden nooit twee duiven met hetzelfde model tegen elkaar gekoppeld. Het liefst wordt een witoog x geeloog gekoppeld of een dominante witoog tegen een klaar witoog.
De basislijnen van de kolonie zijn 45% Leo Heremans, 45% Dirk Van Den Bulck en 5% André Roodhooft.
De voorkeur gaat uit naar het grotere soort van duiven. De pluimen en de kop van een duif (uitstraling) zijn zeer belangrijk, alsook het beendergestel moet stevig zijn. “Wanneer je kijkt naar de kop van een duif moet de duif naar u terug kijken.”
Bij de koppeling van duiven wordt er nooit vooraf gekoppeld. De kwekers worden wel 14 dagen op voorhand bijgelicht.

Prijzen per 100-tal

De vliegduiven worden alleen op de prestaties geselecteerd en dat zijn prijzen per 100-tal. Het model van een vliegduif is niet echt belangrijk. Voor de oude duiven is iedere duif die met 6 prijzen een totaal coëfficiënt van +/- 20% behaalt een goede duif. De jaarduiven moeten kopprijzen vliegen. Ze moeten niet standvastig zijn, dat komt later, maar ze moeten wel prijzen per 100-tal winnen. Bij de jonge duiven is het palmares niet echt belangrijk.

Profspeler

Yannick is een profspeler in hart en nieren. Vroeger was tennis een tweede passie en hij heeft op behoorlijk hoog niveau gespeeld. Yannick stelt ook het schema op voor de verzorgers, en er is bijna dagelijks overleg om te kijken dat alles nog vlot loopt. Elk hok vliegt volgens hetzelfde systeem. Wanneer het op een van de hokken niet echt lukt dan gaat hij daar de trein weer op de sporen zetten.

Enkele toppers

B20/4205092, uit halfzus “Shyne” Roodhooft
1e Noyon 6407 d, 1e Noyon 3518 d, 1e Noyon 877 d, 1e Noyon 735 d, 2e Noyon 6239 d, 2e Noyon 697 d, 3e Noyon 2747 d, 3e Noyon 195 d, 4e Noyon 4728 d, 10e Noyon 588 d, enz.
B20/4205167, kleinzoon Kittel
1e Noyon 4728 d, 1e Noyon 2747 d, 3e Noyon 2569 d, 6e Noyon 588 d, 8e Noyon 723 d, 9e Noyon 1026 d, 10e Momignies 586 d.
B20/4205096, Gilbert/Bolt lijn
1e Noyon 2569 d, 1e Noyon 2201 d, 1e Noyon 1277 d, 2e Noyon 2027 d, 2e Noyon 1203 d, enz.
B20/4205178, kleindochter Kittel
1e Sermaises 1892 d, 1e Sermaises 1173 d, 2e Noyon 723 d, 5e Noyon 588 d, 6e Noyon 3518 d, 7e Noyon 1225 d, 8e Noyon 6239 d.

Twee perfecte kweekkoppels

Vader B15/4264389. Rechtstreeks Flanders Collection. Zoon uit beste Dirk Van Den Bulck koppel “Broer Goede Rode” en “40000 duivin”
Moeder B16/4230158. Rechtstreeks Flanders Collection. Kleindochter “Bolt” & “Jackpot” en won zelf 7x 1e prijs o.a. tegen 2.053 duiven. 

Zij werden de ouders van:

  • “Blue Bolt 992 I” 2e asduif Noyon verbond Pajot-Dender ca. 250 hokken. 1e Noyon 3.638 d, 1e Noyon 1.626 d, 4e Noyon 1.019 d, 4e Noyon 924 d, 6e Noyon 2.097 d, 6e Noyon 1.745 d, 9e Noyon 1.981 d, 12e Noyon 2.201 d, 12e Noyon 926 d, 14e Noyon 1.211 d, 15e Noyon 4.728 d, enz.
  • “Blue Bolt 992 II” met 1e Noyon 6239 d, 1e Noyon 2.722 d, 1e Noyon 1.392 d, 1e Noyon 924 d, 3e Noyon 2.126 d, 3e Noyon 1.077 d, 4e Noyon 1.715 d, 5e Noyon 2.201 d, 6e Noyon 3.267 d, 8e Noyon 1.066 d, 8e Noyon 877 d. ,enz.
  • “Copy Brother Goede Rode” – 5e provinciale asduif KBDB 2019. Met 2e Noyon 618 d, 3e Noyon 924 d, 3e Noyon 621 d, 5e Noyon 1.412 d, 5e Noyon 1.392 d, 8e Noyon 2.201 d, 8e Noyon 1.156 d, 10e Noyon 1.077 d, 11e Noyon 1.715 d, 13e Noyon 1.626 d, 17e Noyon 3.638 d. 

Vader B17/6092430 rechtstreeks Leo Heremans. Volle broer “Leo Legend 030” – 8e nat asduif KBDB 2016 rechtstreeks Leo Heremans. 
Moeder B15/4100442 rechtstreeks Flanders Collection. Volle zus “Olympic Rosita” – 1e Olympiadeduif ’13 en moeder van “Kittel” 1e nat asduif KBDB ’13. 

Zij werden de ouders van:

  • “Thirty Rosita” B18/4224186 met 2e Noyon 594 d, 3e Noyon 618 d, 4e Noyon 1.501 d, 7e Noyon 1.392 d, 7e Noyon 997 d, 7e Noyon 824 d, 8e Noyon 1.156 d, 9e Noyon 1.077 d, 10e Noyon 1.715 d, 12e Noyon 1.981 d, 13e Noyon 2.223 d, 13e Noyon 2.027 d, 20e Noyon 2.722 d, 28e Noyon 4.728 d, 36e Noyon 6.239 d. Vliegt 39x per 10-tal in verbond Pajot-Dender. Werd 3e asduif Noyon Pajot-Dender 2021 +/- 250 hokken.
  • “Pencil Bolt” B18/4224256 met 1e Noyon 1.009 d, 3e Noyon 721 d, 5e Noyon 877 d, 7e Noyon 1.921 d, 7e Noyon 1.861 d, 8e Noyon 2.126 d, 8e Noyon 1.254 d, 8e Noyon 1.077 d, 9e Noyon 1.715 d, 12e Noyon 3.267 d, 13e Noyon 4.848 d, 17e Noyon 3.059 d, 20e Noyon 1.140 d. Vliegt 28x per 10-tal in verbond Pajot-Dender.

Een afdeling van de weduwnaarshokken.FBI, Flanders Breeding Ireland sinds 2017

FBI – Flanders Breeding Ireland – is een partnerschap van Yannick Deridder met boezemvriend Sheldon Leonard in het pittoreske Arklow (county Wicklow) in Ierland. Sheldon en Yannick bouwden daar een prachtig kweekhok op met als basisduiven rechtstreeks Flanders Collection, Leo Xuan pure Leo Heremans duiven en een unieke collectie originele Dirk Van Den Bulck duiven uit de allerbeste kwekers. In 2021 gingen ze van start met een nieuw jong team van jaarse duiven gekweekt deels uit de nakweek van de duiven verkocht in de veiling van 2019, aangevuld met de nieuwe garde uit de originele Van Den Bulck duiven. Er werd 9 keer deelgenomen aan het provinciale programma waarvan er 4x de eerste werd gewonnen, 3x de 2e prijs en 2x 3e prijs op provinciaal niveau. 
2758 O+Y: 1-2-3 = 1e prijs uit kleinzoon “Kittel” gekoppeld dubbele kleindochter “Kittel”.
1628 O+Y: 1-2-4-6 = 1e prijs uit kleinzoon “Kittel” gekoppeld met dochter “Zus Kittel 702” rechtstreeks Dirk Van Den Bulck 
1446 O+Y: 1-3-5-6 = 1e prijs uit kleinzoon “Kittel” gekoppeld met dochter “Zus Kittel 702” rechtstreeks Dirk Van Den Bulck 
1643 O+Y: 1-3-6 = 1e prijs uit “Sprinter Bolt” (“Broer Bolt” x “Zus 030”) gekoppeld met volle zus “La Machine” rechtstreeks Dirk Van Den Bulck

Xuan-Deridder 

Er is sinds 2021 een samenwerking op de oude hokken van Leo Heremans met Xuan Hanping. Een partnerschap van Yannick Deridder met de Chinese investeerder Xuan Hanping, op de oude locatie van de wereldberoemde Leo Heremans. Daar wordt sinds 2021 de eerste ronde van Flanders Collection gespeeld, aangevuld met jongen van het Europese hok van Xuan Hanping. Met steun van het Europese management van Xuan, European Pigeon Website, werd in oktober 2020 beslist om samen het avontuur aan te gaan. Mede door de late opstart werd er iets later aan het seizoen begonnen, maar de eerste successen waren reeds een feit in het Antwerpse 10-verbond voor de nieuwe tandem.
11/07/21 1488 jonge: 1-2-2-2-5-6-8-9-15-27-31-32-34-38-39-52-55-57-65-65-68-69-79-80-81-83-84-86-90 (62/100 3-tal) = 1e en 2e prijs zijn kleinzonen “Kittel” 
9681 jonge: 2-3-4-5-6-7-9-10 ( top-100 Antwerpse lokalen)
18/07/21 1904 jonge: 4-12-13-14-16-17-18-20-21-22-26-27-29-31-32-38-40-43-58-60-68-69-70-77-79-85-89 (54/98 per 3-tal) 
01/08/21 1199 jonge: 6-18-29-27-29-30-32-35-40-42-46-54-55-57-60-64-65-74-89-90-94-99 (62/101 3-tal) 
29/08/2021 975 jonge: 1-2-6-7-8-9-10-11-14-27-29-32-34-36-37-38-39-45-51-52-61-74-88-89-94-98 (49/71 3-tal) 1e prijs is kleinkind “Rosita”, 2e prijs is kleinkind “Kittel”. 
5702 jonge: 1-2-22-23-24-25-26-27-40-90-92-97 ( top-100 Antwerpse lokalen)
9996 jonge totale lossing 29/08/2021: 1e en 2e 
05/09/2021 Noyon 881 jo: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-9-11-12-13-14-15-16-19-20-23-25-31-32-41-42-43-52-52-57-62-63-65-67-70-71-73-74-75-81-83-84-87-89-90 (42/73 per 10tal 65/73 per 3-tal)

De vlieghokken van de tandem Deridder-Van den Brande.“De Kittel” en zijn invloed op de actuele internationale duivensport

“De Kittel”, geboren en gespeeld op de hokken van Dirk Van Den Bulck, heeft de resultaten op eigen kweek-/vlieghok, alsook tal van andere internationale tophokken naar een ongezien hoog niveau gebracht. Hij werd in 2013 nationale asduif KBDB met een ongezien coëfficiënt van 0.95%, en werd later op de kweekhokken van Flanders Collection een kweekicoon in de Belgische duivengeschiedenis. De successen en invloed op nationale kampioenschappen in verschillende landen zoals Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Portugal, Denemarken, USA, China, Australië, Irak, Egypte, Marokko, Koeweit, Verenigde Emiraten, Polen, Oostenrijk is ongezien. 
In Groot-Brittannië won de “Kittel”-lijn reeds 2x 1e nationale asduif RPRA in de laatste vier jaar, en was de sleutel tot succes voor Les Green, Gordon Brothers, Fenich Brothers, John Angwin, Nicklin. Ook op de hokken van Macaloney & Ian Stafford bleven de successen met de “Kittel”-lijn niet uit.
In Duitsland was het Andreas Drapa die reeds 2-3 jaar de Types nationale kampioenschappen domineert met de “Kittel”-lijn. SG Steffl, SG Kusser, Hagedorn-Becker, Stiens-Schlief domineren dan weer de RV en provinciale kampioenschappen met de jonge duiven uit de “Kittel”-lijn.
In Nederland werd Sangers de te kloppen man met het beste van Flanders Collection/ “Kittel”-lijn. Met talrijke overwinningen tegen de massa en 3e nationale asduif was de “Kittel” inbreng een schot in de roos. De successen bij de gebroeders Leideman en Peter Janssen lieten ook niet op zich wachten, om maar enkele te noemen van de hokken die lukten met de superlijn van “Kittel”. 
In Oostenrijk waren het Walter & Karin Essbüchl die een ongelofelijke stunt afwerkten door 1e + 2e nationale asduif te winnen met de “Kittel”-lijn in 2019. De afstammelingen van een topzoon “Kittel” op de hokken van Hagedorn-Becker brachten resultaten tot nationaal niveau voor Essbüchl  SG Krumtünger.
In Denemarken was het in 2021 raak met de “Kittel”-lijn voor Mark Skovbo Madsen die de 1e nationale asduif won. Verschillende grote vluchten werden gewonnen bij Mark door de nieuwe inbreng van de “Kittel”-lijn met als bekroning de gouden medaille op de nationale kampioenschappen. 
In USA is de duivensport nog steeds een kloppend hart in “Little Belgium”, een term die de Amerikanen gaven aan “de hotspot” van de duivensport in US. De fameuze “Gulf Homing Club” is er gevestigd in Brooksville Florida, waar de besten het tegen elkaar opnemen. Toen de eerste duiven van de fameuze “Kittel”-lijn hun intrede maakten bij Andy Larenztakis en John Marles, was het meteen een schot in de roos. AU qualifiers (nationale asduiven), GHC champions, Derby-winnaar en One loft-winnaars werden het normaal uit deze nieuwe inbreng bij deze mannen. Dit jaar was het op de hokken van “Dutchman” en Mike Cortez dat de 1e asduif GHC werd gewonnen met de “Kittel”-lijn, waar ook diezelfde duif in de running is voor 1e AU qualifier voor 2021.

Nu er een goed beeld is van de internationale impact van de “Kittel” soort wereldwijd, kunnen we afsluiten met wat de lijn op eigen bodem heeft teweeg gebracht op nationaal niveau de laatste 6/7 jaar:
1e nationale asduif KBDB 2020 snelheid oude duiven – uit zus “Olympic Rosita”
8e nationale asduif KBDB 2020 snelheid jonge duiven – uit “Olympic Kittel” & zus “Kittel 702/14”
1e nationale asduif KBDB 2018 halve fond jonge duiven – uit lijn “Broer Goede Rode”, nonkel “Kittel”
4e nationale asduif KBDB 2018 snelheid jonge duiven – uit lijn zus “Kittel 702/14”
7e nationale asduif KBDB 2017 snelheid jonge duiven – uit lijn “Broer Goede Rode”, nonkel “Kittel”
1e nationale asduif KBDB 2016 snelheid oude duiven – uit lijn “Goede Rode”, vader “Kittel”
1e nationale asduif KBDB 2015 halve fond jonge duiven – uit lijn “Broer Goede Rode”, nonkel “Kittel”
7e nationale asduif KBDB 2015 snelheid jonge duiven – uit lijn “Goede Rode”, vader “Kittel”
2e nationale asduif KBDB 2014 halve fond jonge duiven – uit lijn “Broer Goede Rode”, nonkel “Kittel”
1e nationale asduif KBDB 2013 snelheid jonge duiven – “Kittel” zelf
1e nationale asduif KBDB 2013 snelheid oude duiven – uit lijn “Goede Rode”, vader “Kittel”

Bij het ter perse gaan van dit artikel, zijn de uitslagen van de nationale kampioenschappen snelheid nog niet bekend, maar is het alweer een “Kittel” afstammeling die in de running is om de beste jonge duif KBDB te winnen in 2021. Dat zou de teller dan op 7x 1e asduif KBDB brengen op amper 9 jaar tijd. Wie had dat durven dromen toen in december 2012 het eerste eitje van de wonderduivin “Olympic Rosita” – zelf 1e Olympiade duif 2013 – zo een impact zou hebben op onze huidige duivensport!


Resultaten 2021

Noyon/Sermaises oude & jaarse duiven
18-04 Noyon 3638 o+jl: 1-9-17-18-22-23-24-25-48-55-58-63-70-72-77-83-89 (42/109 4-tal)
18-04 Noyon 1626 o: 1-6-13-14-16-17-18-19-33-38-41-43-50-52-67-86-89-92-95 (26/38 3-tal)
25-04 Noyon 6239 o+jl: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-21-22-27-30-36-39-41-46-72-78 (61/85 3-tal)
25-04 Noyon 2722 o: 1-2-3-10-13-16-20-21-39-71-75-89 (29/33 3-tal)
25-04 Noyon 3518 jl: 1-2-3-4-5-6-12-19-23-36-54-56-59-63-71-83-92 (33/52 3-tal)
02-05 Noyon 4728 o+jl: 1-4-9-13-15-18-18-20-22-28-30-35-37-43-49-73-98 (48/81 3-tal)
02-05 Noyon 1981 o: 4-7-9-11-12-13-17-20-32-49-94-97 (23/31 3-tal)
02-05 Noyon 2747 jl: 1-3-8-8-10-20-27-53-92-98 (25/50 3-tal)
16-05 Noyon 2267 o+jl: 2-3-22-27-34-35-37-40-78-83 (22/42 3-tal)
19-05 Noyon 926 o: 2-3-12-17-23-24-25-49-51-65-67-80 (17/27 3-tal)
23-05 Noyon 2871 o+jl: 6-6-16-17-18-28-48 (26/45 3-tal)
23-05 Noyon 1211 o: 6-6-13-14-19-27-65-79 (16/26 3-tal)
30-05 Noyon 2223 o+jl: 9-12-13-16-17-27-47-49-52-54-56-58-60-60-64-64-69-77 (36/47 3-tal)
30-05 Noyon 997 o: 4-6-7-21-22-23-24-26-28-28-32-32-36-40-56-64-85 (24/26 3-tal)
06-06 Noyon 2201 o+jl: 1-2-3-4-5-7-8-8-10-11-12-23-26-26-28-28-44-48-52-61-64-66-76-79-80-96 (35/42 3-tal)
06-06 Noyon 924 o: 1-2-3-4-12-14-15-15-26-28-32-37-39-40-46-48-49-60-66-78-81-83 (24/24 3-tal)
06-06 Noyon 1277 jl: 1-2-3-4-6-7-8-13 (15/18 3-tal)
06-06 Sermaises 1892 o+jl: 1-2-5-8-26-27-78-90 (17/23 3-tal)
13-06 Noyon 2027 o+jl: 2-4-12-13-17-24-25-26-37-51-60-65-78-93 (34/45 3-tal)
13-06 Noyon 824 o: 1-6-7-23-32-38-47-54-60-62-75-81-87 (21/24 3-tal)
13-06 Noyon 1203 jl: 2-10-11-12-26-44-45 (12/21 3-tal)
20-06 Noyon 1527 o+jl: 2-9-14-18-24-25-27-33-52-55-58-69-75-87-93 (31/42 3-tal)
20-06 Noyon 638 o: 2-5-11-15-18-30-32-35-40-49-56 (18/23 3-tal)
20-06 Noyon 889 jl: 6-10-11-31-41-66-70-88 (14/19 3-tal)
11-07 Noyon 1225 o+jl: 4-5-7-8-12-19-23-26-27-35-39-46-65-89-92 (29/45 3-tal)
11-07 Noyon 723 jl: 2-3-8-9-11-17-20-32-57-60-81-87 (17/28 3-tal)
18-07 Noyon 1026 o+jl: 1-3-5-7-8-9-16-21-29-31-31-33-46-48-48-57-58-60-65-67-69-71-72-87-94 (42/51 3-tal)
18-07 Noyon 588 jl: 1-2-4-5-6-10-11-17-25-33-42-48-60-78-81-100 (21/30 3-tal)
01-08 Noyon 594 o+jl: 1-2-15-16-26-44-44-61-70-71-79-85 (19/46 3-tal)
08-08-Noyon 328 o+jl:1-3-4-6-12-15-18-18-20-22-30-31-33-53-70 (16/24 3-tal)
05-09 Noyon 3119 jo : 1-2-2-2-5-6-7-8-9-10-38-40-64-70-79-82-84-85 (29/56 per 10-tal, 45/53 per 3-tal)

Week 18-04 – snelste 3638 duiven, 208 deelnemers
Snelheid eerste prijs: 1346 m/m
BE18-4224111 – uit Zoon Broer Goede Rode x kleindochter Bolt/Jackpot 7x 1e prijs

Week 25-04 – snelste 6239 duiven, 327 deelnemers
Snelheid eerste prijs: 1231 m/m
BE18-4224213 – uit Zoon Broer Goede Rode x kleindochter Bolt/Jackpot 7x 1e prijs

Week 02-05 – snelste 4728 duiven, 289 deelnemers
Snelheid eerste prijs: 1402 m/m
BE20-4205167 – uit zoon “Den Eddy” (Leo Heremans) x dochter Kittel 277

Week 06-06 – snelste 3181 duiven, 260 deelnemers
Snelheid eerste prijs: 1432 m/m
BE20-4205096 – uit zoon “Lamme Gilbert x Helena” (Leo Xuan) x dochter Tom (Roodhooft)

Week 06-06 Sermaises – snelste 1892 duiven, 142 deelnemers
Snelheid eerste prijs: 1334 m/m (hafo)
BE20-4205178 – uit zoon Kittel 415 x zus “Twin 202” (Leo Heremans)

Week 18-07 – snelste 5178 duiven, 371 deelnemers
Snelheid eerste prijs: 1297 m/m
BE20-4205164 – uit zoon “Olympic Kittel 006” (Van Den Bulck) x kleindochter Safier

Week 08-08 – snelste 3780 duiven, 270 deelnemers
Snelheid eerste prijs: 1998 m/m
BE20-4205122 – uit “Leo Legend 030” (Leo Heremans) x kleindochter Kittel 12x 1e prijs

1e kampioen oude duiven 1-2-3-4 getekende
Asduif meeste prijzen per 10-tal: 1-3-4-7-8-12-13-15-16-17-19-20-21-23-24-29-30-34-40
Asduif beste % over 6 vluchten: 1-2-3-8-9-11-12-15-15-17-18-19-20-20-21-31-32-37

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.