ARJAN BEENS - stunt met 1e & 4e Nat. S3 Brive 6889 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Genemuiden – Afgelopen weekend werd – na een dag vertraging – met Brive (Oost-Nederland) en Limoges (Noord-Nederland) het Nederlandse grote-fondseizoen op gang geschoten.
Arjan Beens gaf daarop meteen weer zijn visitekaartje af, en gaat door op het elan van de laatste jaren. Zo werd Arjan in 2011 o.a. 1e Gouden Duif Zware Fond en in 2012 verbaasde hij de wereld door op onmogelijke afstanden ook te pieken op de ZLU-vluchten Barcelona (15e nat. 6393 d. op 1288 km) en Perpignan (2e nat. 5608 d. op 1117 km). En het kenmerkt de sportman Beens dat hij deze twee duiven ook in 2013 nog speelt, het Barcelona-duivinnetje “Doorzettertje” gaat terug naar Barcelona, en “Snelle Jelle” (2e nat. Perpignan) begint zijn seizoen binnenkort reeds op Pau.
De kers op de taart volgde tenslotte afgelopen januari tijdens de olympiade in Nitra, waar Arjan met zijn “Miss Gijsje” gekroond werd tot allerbeste marathonduif van de wereld !
Arjan : “in de winter duurt de verzorging hier 5 minuten per dag. De duiven zitten door elkaar in de schemering en hebben maar één uur per dag licht. Meteen na de rui probeer ik ze bewust een beetje down te houden door ze niet teveel zon/licht te geven. Zo gauw het daglicht langer blijft en mijn werk het toelaat wordt er door de duiven al redelijk getraind, en 4 weken voor de eerste overnachtvlucht wordt er gestopt met verduisteren. Vanaf dan wordt ook de vluchtindeling gemaakt, want ik speel op nest en probeer elke duif telkens in te korven op 10-12 dagen broeden bij het inmanden. Vanaf 3 weken voor de overnacht wordt er dan begonnen met verplicht trainen, afhankelijk van het weer (warmte/regen) is dat toch 2x een uur tot vijf kwartier per dag, verplicht. De duiven gaan ook wekelijks mee, de Brive-duiven vlogen vorig weekend op zaterdag allemaal nog Pommeroeul (290 km.). Ik ben ervan overtuigd dat als je echt wil vlammen, je duiven goed op ritme moeten zijn, maar 300 km. als voorbereiding is dan wel ver genoeg!
Het was al heel vroeg een zonnige zondag, want veel vroeger dan verwacht om 6u13 viel “Rood Meisje” op de klep en wat het nog specialer maakt, is dat ik mijn 2e en 1e get. voorop klok als 1e en 4e nat. tegen 6889 d. Je moet wel hé, om de Gouden Duif (zware fond) te winnen! Ook uitzonderlijk... zowel “Miss Gijsje”... “Snelle Jelle”... “Marianne” (1e get. en 3e Nat. S.3 Brive geklokt om 8u53) als “Rood Meisje” (2e get. en 1e Nat. S.3 Brive) zijn kinderen van mijn stammoeder “Rika”. Ik gaf trouwens 20 duiven mee naar Brive en ook mijn 3e duif zit nog mooi op tijd (11u34), 16e in de afdeling, maar daarna is het een stroeve vlucht en vallen er gaten. Vermoedelijk te wijten aan het gebrek aan ritme en kilometers op een toch wel pittige vlucht! Om 13u10 had ik 8 duiven, en op maandagmorgen waren er 15 van de 20 thuis. De Brive-ploeg krijgt zaterdag alweer een snelheidsvlucht voor de kiezen, hun volgende overnachtopdracht staat over 3 à 4 weken gepland.”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.