Roger De Smet overleden

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Roger De Smet (Roger De Smet-Matthys)

Op vrijdag 16 oktober jl. is op 78-jarige leeftijd Roger De Smet, echtgenoot van Maria Aelvoet, van ons heengegaan.
Als opvolger – reeds op 26-jarige leeftijd – van de legendarische Valère De Smet-Matthijs is hij steeds die naam trouw gebleven. Samen met zijn lieve echtgenote Maria stichtte hij een mooi gezin en boekte hij grote successen in de duivensport.
Uitschieters waren o.a. de 1e en 4e Nat. Dax in 1993, de 2e Internat. Dax in 1999 en de 4e en 9e Nat. Barcelona in datzelfde jaar. 
De oorspronkelijke stam, gebaseerd op “De Klaren” en later “De Kapoen” en “De Genaaide”, werd aangevuld met in hoofdzaak Nederlands fondsoort (o.a. Jan Theelen en Van der Wegen). Steeds behoorde Roger tot de nationale top en velen over de hele wereld lukten met zijn duiven.
De laatste jaren kreeg Roger te kampen met gezondheidsproblemen, doch op de loodzware Barcelona van 31 juli jl. stond hij nog paraat met de 39e en 125e Nat. tegen 6178 d. en dat met zijn eerste twee getekenden !
Roger had ook grote verdiensten als voorzitter van diverse verenigingen en organisaties in de duivensport. Overal waar hij kwam was hij een graag geziene gast. 
Onvergetelijk zijn de trips die we met hem maakten naar Japan en Taiwan en zijn vertolking van “Blanche en zijn peird” in de karaokebars in Azië zal ons altijd bijblijven. De zoon van het koeboerke van Nokere die 10.000 km van huis zijn gehoor in vervoering bracht...
Met het heengaan van Roger De Smet verliest de duivensport een groot kampioen in alle opzichten.
Roger, de vele vrienden zullen u nooit vergeten. Het gaat je goed daarboven.
De afscheidsdienst in intieme kring 
zal plaatsvinden in de parochiekerk St.-Ursmarus te Nokere.
Onze oprechte gevoelens van medeleven gaan naar echtgenote Maria, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie.
Jan

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.