REYBROECK ZONEN - 1e Internat. Narbonne oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Melsen – Melsen is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en deelgemeente van Merelbeke. Voor de internationale winnaar Narbonne oude duiven moesten we naar de tandem Reybroeck Zonen.

De twee broers Chris (63) en Jan (61) runnen een succesvolle kolonie op de grote fond. Met een duif om 20.25.37 u voor een afstand van 870,390 km en aan 1100,90 m winnen zij de 1e internat. Narbonne. Ze hadden ook de snelste duif van het totale contingent van 21.394 Narbonnevliegers.

De hokken in Melsen.Chris en Jan bouwden hun kolonie op met de oude “rassen” Michel Vanhee, Wervik; Emiel Deweerdt, Kortemark en Gebr. Janssen en Alois Stichelbaut. Later kwamen daar duiven bij van Roger Meyvaert, Ertvelde; Roger Florizoone, Nieuwpoort (via Luc Van Coppenolle) en Wilson Dekens, Zingem. Ze hadden 26 oude duiven in de korf voor Narbonne en het is de 1e getekende die deze internationale overwinning op zijn naam bracht.

Ze kwamen aan de start van het seizoen met een ploeg van 80 weduwnaars en 100 jonge duiven. De weduwnaars hebben in 2019 een ronde late jongen gekweekt maar dit jaar hebben ze niet gebroed en niet gekweekt. Door het corona-virus werden ze eind mei begin juni een maand verduisterd en in de loop van het seizoen kwamen ze een paar keer enkele dagen samen.

De internationale winnaar is de “Narbonne” B15/4143187 en het is de eerste keer dat hij ingekorfd werd voor de grote fond. Het is een licht geschelpte doffer uit de middelmaat die momenteel 3 pennen gestoten heeft. Hij kwam thuis in het gezelschap van twee vreemde jonge duiven die hij nog het hof maakte. Hij vloog dan nog naar de verkeerde valplank en al bij al heeft hij zo nog 2 minuten tijd verloren.
Als voorbereidende wedstrijden vloog hij Momignies, Bouillon, Vierzon, Limoges en Agen.

B15-4143187Bij aankomst van een wedstrijd wordt er een mengeling van rui en kweek gevoederd. Er zijn ook elektrolyten in het drinken. Na 3 dagen wordt er een afbouwmengeling verstrekt en de laatste week (om de drie weken gespeeld) wordt er opgevoederd met sportmengeling. De vliegploeg traint 1x per dag.
De medische begeleiding werd beperkt gehouden. Eén week voor de inkorving voor Narbonne werd er een pilletje opgestoken tegen trichomonas. Eerder tijdens het seizoen werd er ook behandeld tegen luchtweginfecties. Een regelmatige controle bij de dierenarts moet de gezondheid van de fondvliegers in goede banen leiden. Eén maal per week gaan er vitamines in het drinkwater.

Bij de inkorving voor Narbonne werd er voor één keer afgeweken van de normale procedure. Doffers en duivinnen kwamen 1,5 u samen en kregen open woonbak op het hok. Zij kregen ook een nestschotel met stro. Dit zorgde bij de “Narbonne” voor een uitzonderlijke motivatie die hem de internationale overwinning uit Narbonne opleverde.
Bij de selectie wordt er veel geduld aan de dag gelegd. De jonge duiven worden helemaal niet geselecteerd en vliegen als jonge duif geen enkele nationale wedstrijd. Als jaarling staat Limoges en Brive op het programma. Als oude duif wordt het de fond tot Barcelona. Wie niet goed presteert op de fond gaat naar de grote fond.

Voor de broers Chris en Jan Reybroeck is de internationale zege uit Narbonne de bekroning van het moeilijk seizoen 2020 en dat verdient een dikke proficiat.


B15-4143187

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.