RENE GEUKENS - 1e Nat. Bourges 18.707 jonge

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Paal – De weergoden waren Limburg tijdens Bourges II welgezind, de drie nationale winnaars komen uit deze provincie. De wind is nu eenmaal altijd de bondgenoot van de winnaar. Goed liggen is één ding, maar niemand speelt alleen.

De snelste jonge duif zat zaterdag in Paal (Beringen) op het hok van René Geukens. Tegen 18.707 jonge duiven was zijn “Anna” BE21-5049054 de snelste van het pak. De duivin haalde een gemiddelde van 1612,22 m/m en kwam zo na een vlucht van 479 km thuis om 12:11:52u.

René, een jongeling van 70 en gepensioneerd fabrieksarbeider, heeft het duivenmelken van thuis uit meegekregen. Pa was een één van de vele melkers in de buurt en de jonge René kreeg het duivenspelen dus van jongs af aan mee...

U leest het volledige artikel in De Duif nr. 31.
Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement!


B21-5049054 “Anna”
Er is momenteel enige onduidelijkheid over de pedigree van “Anna”. “Anna” heeft een geel oog en zowel vader als moeder zijn witogers. Volgens sommigen zou dit niet kunnen, volgens anderen wel. Ondertussen is DNA afgenomen van betreffende drie duiven om uitsluitsel te kunnen geven.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.