OSCAR & KOEN BRACKENIER - 1e NAT. BRIVE 11.128 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Oosterzele - Bekend volk op het podium van Nationaal Brive voor oude duiven ! Niemand minder dan Oscar (91) & Koen Brackenier (32) uit Oosterzele grepen met overtuiging de nationale palm !
Koen was volop in bewondering voor zijn zegevierende "Little Dax"... "hij kwam voor de regen en boven de wolken... en vloog bijna door het dak".  Moet ongeveer zo iets geweest zijn want hij vleugelde een voorsprong van maar eventjes 10 mpm bij elkaar op zijn naaste concurrentie.
De oude basis van deze succesvolle kolonie uit Oosterzele gaat terug naar de namen Prof. Van Grembergen ... "De Stier" van André Vanbruaene... en duiven van Eric Ebo, Torhout. Later werd er aan samenkweek gedaan met Frans Waerniers, Knesselaere (nu 50 % basis) ... Joost De Smeyter, Melden... Wijnands & Zoon, Maastricht (zoon "Witneus") ... C & G Koopman (kleindochter "Kleine Dirk")... Cor de Heijde, Made (zeer goed gelukt met 3 duiven) ... Marc Pollin, Snellegem ... Cor Leijtens (dochter "Black Jack") ... Cyriel Martens, Deinze (lijn "Zizi") ... Etienne Devos, Deerlijk ("Patrick" x "Rivaldo")... Holek, Slovakije ("Vos"-lijn Ludo Claessens)... Etienne Meirlaen, St. Martens-Latem ("Marseille”-lijn).
Het seizoen 2012 werd aangevat met een ploeg van 45 weduwnaars (oude + jaarse) ... 100 jonge duiven... en zo'n 20 koppels kwekers. De weduwnaars doen niet aan vroege kweek. Ze worden begin maart een eerste keer gekoppeld en broeden tien dagen. Het nestje wordt opgeruimd en dan begint het weduwschap.
De vliegploeg ging 4 keer met de wagen op stap... vervolgens direct naar Noyon... en dan Ecouen ... 2x Angerville... Vierzon... Limoges ... nu Brive... en later Souillac en Tulle. De weduwnaars worden in verschillende ploegen opgedeeld en die worden dan om de 14 dagen of drie weken gespeeld.
De voeding neemt een belangrijke plaats in bij het weduwschap van Oscar en Koen Brackenier ... maar dan vooral het mengen van het voeder. Er wordt dus zelf gemengd met vooral de nadruk op een hoger percentage maïs in de mengeling (15 % meer dan normaal). Snoepzaad wordt vooral gebruikt bij het opvoederen van de vliegploeg... samen met de voedseladditieven van dierenarts Brockamp... enkele producten van Backs... en producten van dierenarts Van der Cruysse.
Tegen trichomonas werd een eerste keer behandeld voor de inkorving van Vierzon. Daarna wordt na iedere wedstrijd 1/6 pilletje Flagyl opgestoken. In de week voor Vierzon werd er 5 dagen behandeld met Soludox... en na thuiskomst van een wedstrijd gaat er telkens Aerosol van Dr. Brocamp in het drinkwater.
Winnaar van de dag is uiteraard "Little Dax" B10/4232310 ... een licht geschelpte doffer van een middelmatig slag. Een goed gespierd baasje, met een mooie vleugel, dat zijn tweede pen afgelopen weekeinde in de mand heeft laten vallen. Hij dook als een raket naar de spoetnik ... treuzelde eventjes... maar liet 1743,58 m achter zijn naam afdrukken ! Daarmee hield hij de 11.128 oude duiven met sprekend gemak in bedwang ! De nationale wimpel werd gehesen boven restaurant "Onder den Toren"... en er stonden ook  al enkele lege champagneflessen op het aanrecht. Santé en "ad multos annos" Oscar en Koen !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.