NICOLAS BASCOURT - 1e Internat. Perpignan 15.094 oude (ONLINE REPORTAGE)

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Braine-le-Comte – Voor de overwinning op nationaal Limoges gingen we al eens richting Henegouwen... meer bepaald Braine-le-Comte. We schreven toen dat Nicolas Bascourt (30) dat weekeinde de prestatie van zijn leven lukte toen zijn “Super Limoges” B11/9041267 met 1139 m tot nationaal winnaar gekroond werd.
Maar dat was allemaal maar klein bier in vergelijking met de stunt die hij afgelopen weekeinde in petto had ! Zijn B09/9014840 schreef met veel overtuiging de internationale overwinning uit Perpignan tegen 15.094 duiven op zijn naam.
Nicolas speelt het klassiek weduwschap met 32 oude doffers... de jaarlingen (22 doffers en 28 duivinnen) worden “half celibatair” gespeeld. Zo’n 5 à 6 jaar geleden kwam hij in contact met de echte fondmannen als Marc Verschelde, Zulte en Etienne Devos, Deerlijk. Bij deze laatste haalde hij twee jaar na elkaar 5 koppels eieren. Alle jongen die uit deze eieren uitpikten werden gespeeld en deden het voortreffelijk op de fondwedstrijden. De internationale winnaar 840/09 is nu toch wel een van die jongen zeker ... een duif rechtstreeks van Etienne Devos. Eerder al dit seizoen vloog hij de 99e nat. Marseille.
De 840/09 stond als 2e getekende van 10 duiven op Perpignan. Zijn motivatie voor dit geweldig exploot haalde hij uit een ruzie met zijn buurman in de bak naast hem. Regelmatig vlogen ze elkaar in de haren en dit zette hem op het spoor van deze schitterende Perpignan-zege. Nicolas verwachtte helemaal de duiven niet zo vroeg en was zelf niet thuis toen zijn winnaar naar de spoetnik dook. Maar geen nood moeder was present en zag het wonder gebeuren !

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.