MICHEL DUFERMONT - 1e Nat. Jarnac 5301 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Moeskroen – De nationale wedstrijd uit Jarnac kreeg 5.301 oude en 4.899 jaarlingen aan de start. Zondagmorgen om 7 u werd er gelost voor een wedstrijd waarvan enkel de kopvliegers 1100 m halen. De nationale overwinning bij de oude duiven gaat naar Michel Dufermont (79) uit Moeskroen met een duif om 16.00.55 u en aan 1124.48 m voor een afstand van 608,251 km. en hij was tevens de snelste van het totale contingent van 10.200 duiven. 

Michel is met pensioen en kan veel aandacht besteden aan zijn gevleugelde atleten. Met slechts een handvol duiven wist hij de grote jongens een nationale overwinning af te snoepen. Hij had 6 oude duiven in de korf en het is de 1e getekende die dit exploot lukte. Het is de eerste nationale overwinning uit Michels carrière.

Kop van de winnaar B16-1013290.De kolonie Dufermont is gestoeld op twee basispijlers. Enerzijds zijn er de duiven van Robert Dobbelaere, Marke en anderzijds hebben we de kampioentjes van Damien Baert, Doornik. De doffers worden gespeeld op het klassiek weduwschap. Ze trokken geen jongen groot en hebben slechts 5 dagen gebroed.
Michel Dufermont heeft slechts 12 weduwnaars en 18 jonge duiven op de kooi.

De B16/1013290 is de nationale winnaar. Het is een blauwe doffer die zich als jonge duif, jaarling en oude duif opwierp als de beste duif van de kolonie. Het is een doffer uit de middelmaat die momenteel twee pennen gestoten heeft. Hij is heel sterk aan zijn woonbak gehecht en verdedigt met hand en tand zijn territorium. Als laatste voorbereiding op Jarnac vloog hij Guéret van twee weken voordien.
Bij de inkorving krijgen de doffers alleen de nestschotel in hun woonbak. Na aankomst blijven de partners zo’n twee uur samen. Na aankomst van een wedstrijd wordt er sportmengeling gevoederd. Daarna wordt er overgeschakeld op ruimengeling om naar de inkorving toe terug op te voederen met sportmengeling.
De medische begeleiding wordt heel beperkt gehouden. Veertien dagen voor Jarnac werd de vliegploeg gedurende vijf dagen behandeld tegen trichomonas. Tegen luchtweginfecties werd er nog niet behandeld.

Op Jarnac opnieuw een kleine melker die zich met een beperkte kolonie volop in de kijker speelt.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.