MAURICE CASAERT (ZOON) - 1e Nat. Bourges 20.701 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Néchin – Voor de nationale winnaar Bourges jaarlingen ging het richting Néchin waar de naam Casaert nog maar eens alle eer werd aangedaan. Bovendien was de nationale winnaar “Prestige” ook nog de snelste van het totale contingent van 43.976 Bourgesvliegers.

Inderdaad Maurice Casaert (zoon) is de zoon van wijlen Maurice Casaert (vader) of een naam die klinkt als een klok in de duivensport. Maurice Casaert is 54 jaar oud en  inspecteur bij de politie. Hij bouwde zijn kolonie op met duiven van Maurice Casaert (vader), Néchin... Frédéric Beukenne, Bruyelle en Yvon Pipers, Doornik. Eerder al heeft hij de 1e prov. Libourne 2015 en 1e prov. Issoudun 2015 op zijn palmares geschreven. Hij had 2 oude en 4 jaarse in concours.
Maurice kwam aan de start van het seizoen 2017 met een ploeg van 11 weduwnaars, 6 duivinnen en 50 jonge duiven. De doffers worden op het klassiek weduwschap gespeeld en krijgen nooit eieren. Ze werden alleen gedurende 5 dagen gekoppeld in april. Ze vlogen als voorbereiding Pont-St-Maxence, Peronne en Toury en gingen daarna de mand in voor Bourges I. Bij de inkorving krijgen de doffers eventjes de nestschotel in het nestvak en een tiental seconden hun duivin vooraleer ze in de korf gezet worden. 

BE16-1016809 "Prestige"De nationale winnaar B16/1016809 “Prestige” is een donker geschelpte doffer. Het is een doffer van het grotere type en hij heeft momenteel nog geen pen gestoten. Eerder al in zijn carrière won hij 1e Toury 369 d en 4e Toury 126 d. Dit seizoen won hij de 2e prijs Toury 286 d. Na zijn formidabele eindrush kreeg hij 1458,56 m achter zijn naam en veroverde hiermee de “Blauwe Wimpel” van Bourges I.

Na aankomst van een wedstrijd wordt er “Zuivering Casaert” gevoederd en is er “Mumm” (energiepoeder) van Röhnfried in het drinkwater. De laatste 5 maaltijden voor de inkorving wordt er dan “Weduwschap Casaert” van Vanrobaeys verstrekt.
De medische begeleiding wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Met uitzondering van de klassieke inentingen ging Maurice de laatste twee jaar niet meer op consultatie bij de dierenarts. Voor aanvang van het vliegseizoen werd er 4 dagen behandeld tegen tricho maar tegen luchtweginfecties werd er niets ondernomen.

Dit is een knappe zege van Maurice Casaert (zoon) die met verve in de voetsporen treedt van zijn illustere vader ! Er wordt met spanning uitgekeken naar volgende opdracht van de vliegploeg die op nationaal Chateauroux van 10 juni terug aan de slag moet.

BE16-1016809 "Prestige"

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.