MASAO KITANO - 1e Interprov. Vierzon 8.154 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Zoutleeuw – De Japanse duivenmakelaar Masao Kitano is het uithangbord van de kolonie in Zoutleeuw maar de drijvende kracht achter alle succes is Clement Matterne. Waar de Japanner in zijn thuisland de nationale wedstrijden volgt via webcam was hij afgelopen weekend present in België en kon hij in levende lijve zijn duif aanschouwen die de 1e Interprov. Vierzon tegen 8.154 oude duiven behaalde. Zijn kolonie is niet aan haar eerste wapenfeit toe want in 2013 won hij ook de 1e Nat. Chateauroux tegen 22.249 oude duiven en zijn duif was toen de snelste van het hele contingent van 41.958 d.

Clement en Masao spelen met 32 koppels het totaal weduwschap. Op 6 december werd er gekoppeld en de ploeg trok een koppel jongen groot. De woonbakken gingen daarna dicht en de doffers gingen op een schabje voor de gesloten nestvakken en de duivinnen gingen naar de volière. Er volgde geen tweede koppeling meer en bij de inkorving voor Vierzon kwamen doffers en duivinnen enkele minuten samen.

De interprovinciale winnaar is de blauwe doffer “Yamato” B12/2087611. Hij was tot afgelopen weekend een gewone prijssvlieger. Maar op Vierzon heeft hij zichzelf overtroffen en als een kanonskogel dook hij naar de spoetnik. Met 1466,81 m werd hij niet alleen nationaal winnaar bij de oude duiven maar toonde hij zich ook de snelste van het totale contingent van 12.611 Vierzonvliegers.

Het volledige artikel las u in De Duif van 11 mei.
Neem nu een abonnement.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.