MARINA VAN DE VELDE - 1e Nat. Gueret 12.516 oude en snelste van 28.781 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Grobbendonk – Ook Marina Van de Velde en echtgenoot Pol Huysmans (57) hadden al een schitterende nationale overwinning op hun palmares staan. In 2001 won hun fameuze “Samson” de 1e Nationaal Argenton tegen 33.097 duiven ! “Miss Sara” B13/6078600, de winnares van afgelopen weekend op nationaal Guéret, is een dochter van de broer van “Samson”. Om maar te zeggen dat goed bloed zelden liegt !

Marina Van de Velde kwam aan de start van het seizoen 2015 met 25 weduwnaars en 15 koppels die op het totaal weduwschap gespeeld worden. De eerste koppeling vond plaats begin december... er werd een koppel jongen groot gebracht... en daarna gingen de duivinnen opnieuw naar de volière. Er volgde geen tweede koppeling en half april werd er gestart met opleren. Via Quiévrain...Noyon... 2x halve fond... Vierzon... Chalon-sur-Saône... Bourges en Chateauroux kwamen ze aan de start van Guéret.
De nationale winnares “Miss Sara” is een kleine tamme blauwe duivin die op het totaal weduwschap gespeeld werd. Ze moest normaal niet de mand in voor Guéret en mocht een week rusten. Maar... een duivin was er in geslaagd boven het plafond van het hok van de doffers binnen te geraken. De heren hadden zich goed geamuseerd maar de conditie was weg.
Ook de doffer die als 1e getekende op de poulebrief moest was niet in orde. En dan moest “Miss Sara”... blakend van conditie... maar inspringen.

Pol bracht haar op het hok en in het nestvak waar ze als jaarling gevlogen had en gaf haar de doffer van 2014 terug. Op die manier zorgde hij voor een motivatie om door een muur te gaan !
En dat deed dit superduivinnetje ! Zij werd niet alleen winnares tegen 12.516 oude duiven maar was tevens de snelste van het totale contingent van 28.781 Guéret-vliegers. Zij heeft dit seizoen reeds 5x provinciaal prijs gevlogen waarvan tweemaal in de spits. Ze won de 6e prov. Chalon-sur-Saône tegen 1276 duiven en nu natuurlijk ook de 1e prov. Guéret tegen 1607 oude duiven.
De medische begeleiding is in handen van dierenarts Raf Herbots. Tot op heden werd er nog niet behandeld tegen trichomonas maar de befaamde gele druppels worden wel gebruikt. Veertien dagen geleden werd er behandeld tegen luchtwegeninfecties met Linco Spectin. Verder worden Aminovit... Zell Oxygen... en Optimix volgens schema gebruikt. Regelmatig krijgen de duiven een streepje Clignagel-oogzalf (voor de hond) toegediend.
En Pol geeft ootmoedig toe dat hij liever met doffers speelt dan met duivinnen... maar de dametjes doen het nu eenmaal beter dan de doffers !

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.