MARCEL & GUNTHER VERCAMMEN - 1e NAT. MONTLUCON 22.672 jaarse

Onderwerp: 

Vremde - Dit jaar 50 jaar getrouwd... 55 jaar duivenmelker en dat is dan toch het moment dat een nationale overwinning perfect op zijn plaats is. Dat dacht ook het duivinnetje "Spirit" die een machtige rush uit haar vleugels perste en niet alleen met miniem verschil de nationale zege tegen 22.672 jaarlingen op haar conto schreef maar die ook de snelste was van het totale contingent van 40.104 Montluconvliegers ! Zij bezorgde Marcel... Maria... en Gunter het mooiste moment uit hun hele carrière !
Marcel Vercammen werd duivenmelker in het spoor van zijn vader en kreeg in de loop van zijn carrière hulp en bijstand van zijn zoon Gunter. Hun succesvolle kolonie is gebaseerd op de namen Jos Van den Bosch, Berlaar (via René Verdonck, Deurne)... Stan Baelemans, Antwerpen ... Van Hove-Uytterhoeven, Putte (lijn "Golden Boy") ... vriend Frans Van Beirendonck, Zandhoven ("Bosduif"- lijn + uitwisseling)
 ... Eddy Janssens, Zandhoven ... en Gaston Van de Wouwer, Berlaar (lijn "Kaasboer" + uitwisseling).
Marcel en Gunter stonden aan de startlijn van het seizoen 2012 met een ploeg van 14 weduwnaars ... 12 duivinnen op weduwschap ... 80 jonge duiven... en 18 koppels kwekers. Het moet gezegd dat de duivinnen het behoorlijk beter doen dan de doffers. Deze laatste versieren wel genoeg prijzen maar de echte kopprijzen ontbreken.
En zoals bij de oude duiven uit Montlucon grepen de duivinnen ook de macht bij de jaarlingen... een verhaal apart ! "Spirit" is een duivinnetjes uit de 3e ronde van 2011... ze vloog alleen Quiévrain... en ze bleef Quiévrain vliegen omdat ze goed presteerde op deze korte afstand. Veel ervaring heeft ze dus niet opgedaan in haar geboortejaar.
Ze werd half januari gekoppeld en mocht één jong groot trekken ! De 2e koppeling volgde op 5 april en na 5 dagen broeden wenkte het nieuwe seizoen. Begin april werd gestart met opleren maar het slechte weer gooide roet in het eten en de duivinnenploeg bleef drie weken thuis. Na 4 tripjes met de wagen volgde 2x Quiévrain... 1x Noyon ... 1x Hafo ... nat. Bourges (kwam pas op maandag fris thuis)... 1 week thuis... prov. Chateauroux (7e prov.)... en 1e Nat. Montlucon jaarlingen ! Ook hier worden de duivinnen in principe iedere week gespeeld met soms 1 week rust. Maar rust betekent een tussenvluchtje uit Quiévrain.
Het medisch plaatje ziet er uit als volgt... voor aanvang van het vliegseizoen werd er 5 dagen "gekuurd" tegen trichomonas ... 5 dagen tegen luchtwegeninfecties... en daarna werd er niet meer behandeld. Verder nog met regelmaat Gervit-W ... Avipharm... RO 12... en zo kwam de conditie onder de vliegploeg. Voor de inkorving van Chateauroux ging Marcel op consultatie bij de dierenarts en de diagnose luidde ... alles perfect.
"Spirit" B11/6044135 is een duivinnetje uit de kleine middelmaat... een braaf duifje op het hok maar een wringertje in de hand. Een sterk vitaal duivinnetje... een klompje dynamiet waarop drie nachten korf geen vat hadden.
Er werd getelefoneerd en op internet gekeken en Eric Limbourg werd afgevlagd met 1140 m. Om nationaal te winnen moest men hier om 14.04 u pakken... maar om 13.57 u kwam het Vercammen-duivinnetje op haar kop naar beneden gedoken ! Geweldig vroeg zo bleek vrij snel... en ook snel genoeg om de tandem van Van Hove-Uytterhoeven met enkele seconden te kloppen !

B11-6044135 "SPIRIT" - palmares
 1e NAT. MONTLUCON 22.672 jaarse
 snelste van 40.104 d.
 7e Prov. Chateauroux 2478 jaarse

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.