LUC & HILDE SIOEN - 1e Nat. La Souterraine 9712 jonge en snelste van 12.306 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Moorslede – Het wordt de laatste jaren bijna een vaste gewoonte om koers zetten naar Moorslede in de buurt van Roeselare. Luc en Hilde Sioen smukten er hun palmares op met 1e Nat. La Souterraine jaarse 1999... 1e nat. La Souterraine jaarse 2001... 1e Internat. St. Vincent 2006... 1e Nat. Poitiers 2013... 1e Nat. Poitiers 2014... en nu in 2015 met de 1e Nat. La Souterraine tegen 9.712 jonge duiven.

Luc en Hilde kwamen aan de start van het nieuwe seizoen met een ploeg van 55 jonge duiven. Deze vroege ronde werd gekweekt uit de kwekers en 5 koppels uit bewezen duivinnen. De jonge bende werd verduisterd van half maart tot 21 juni en alleen ‘s avonds “bijgelicht” tot 22 u.
Doffers en duivinnen bleven samen tot begin juli. Ze werden daarna gescheiden en op de schuifdeur gespeeld maar komen bij de inkorving nooit samen. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze meestal samen tot ‘s avonds.

De jonge duiven gingen iedere week de mand in maar Luc en Hilde zijn van het principe dat er alleen op de nationale vluchten van de grote halve fond ingekorfd wordt wanneer er een reële kans is om te winnen. Dit seizoen, met de wind meestal uit westelijke hoek, waren die kansen heel schaars.
Nationaal winnaar “Nairo” B15/3058337 deed het vooraf uitstekend met 77e prov. Fontenay 9.536 d en 85e prov. Pontoise 12.885 d en werd alleen maar nationaal gespeeld op Bourges II. Maar dat weerhield hem niet om met brio de nationale zege op La Souterraine tegen 9.712 jonge duiven binnen te halen. Daarenboven werd hij met 1375,68 m de snelste van het totale contingent van 12.306 La Souterraine-vliegers.

“Nairo” is een mooie doffer uit de middelmaat. Hij is goed gesloten... hij heeft een zachte pluim en heeft momenteel 2 pennen gestoten. Wanneer na de wedstrijd doffers en duivinnen samen zitten is hij de baasmaker van het hok. Na thuiskomst van Pontoise (16/8) werden er 5 oude duivinnen op het hok van de jonge duivinnen gezet om het aantal doffers en duivinnen in evenwicht te brengen. Misschien is er de laatste week een prille liefde ontloken... maar Hilde denkt dat het “Nairo” meer om het territoriumbezit te doen was. Deze nationale winnaar werd geboren uit de combinatie van de twee basispijlers van de kolonie Sioen... Rik Hermans x Willem de Bruijn. Overigens winnen Luc en Hilde ook nog de 6e nationaal met een zusje van Poitiers-winnares “Wilhelmina” en de 31e nationaal met een dochter van “Wilhelmina”.

Tegen trichomonas werd er gestart met één maal per week de “gele druppels” over het voeder. Later werd er overgestapt naar één maal per week de “gele druppels” via de neus. Tegen de luchtwegeninfecties werd er helemaal niet behandeld. Luc vindt dat zwakkelingen er ongenadig moeten uitgeselecteerd worden en dat is volgens hem de beste weg om een gezonde kolonie onder de pannen te krijgen.
In het begin werd er de mengeling van Vanrobaeys gevoederd. Na het scheiden van de geslachten werd er overgestapt naar het systeem Beyers... “Recup”... “Opbouw”... en “Energy”.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.