KEES KLINK - 1e Nat. St. Vincent 12.541 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Afgelopen weekend stond St. Vincent, toch nog altijd de koninginneklassieker op de Nederlandse overnacht, op het programma. Echter, de koningin wordt evenals de meeste deelnemers wat ouder en grijzer. 

Kees Klink met de St. Vincentwinnares “Lucky”.Wat eens een concours met 50.000 duiven was, is nu nog een vlucht met ruim 12.000 duiven voor de editie 2018. Jammer maar helaas. 
Niet getreurd echter voor de bijna 67-jarige Kees Klink, woonachtig in Den Bommel, behorend tot de Zuid-Hollandse gemeente Goeree-Overflakkee. 
Kees is een echte duivenliefhebber, die vroeger mee verzorger was bij Koos Overbeek. Zo’n twintig jaar geleden verhuisde hij met zijn echtgenote naar de huidige woonst, en in de hondenkennel daar werden wat duifjes gehouden. 

De hokken in Den Bommel.Wat later werd er een hok gekocht en echt met duiven gestart. Toen deden ze het goed, tot de beste 7 of 8 duiven gestolen werden. Twee jaar geleden werden er twee nieuwe hokjes van 3 en 6 meter gezet, en tevens werd er een aantal duiven voor de overnacht aangeschaft bij Bert Dierink, overwegend soort van clubgenoot Jan Polder. De nieuwe hokken voldeden niet voor 100% en vorig jaar werd het puntdak vervangen door een lessenaarsdak. De jongen werden in 2017 in de club toen meteen kampioen fond jong met 3 eerste prijzen.
Voor 2018 werd het jonge duivenhok aangepast, en hierop worden de 18 nestduiven gespeeld. En op de eerste de beste grote vlucht dit jaar bewijzen ze dat de aanpassingen niet voor niets zijn geweest met de nationale zege maar ook een knappe 3 op 4 in de prijzen. 

Kees: “De St. Vincentwinnares ging voor de 3e keer naar de grote fond, en won haar 3e prijs. Ze deed dit op een jong dat van de pap af was.
Dit hadden we niet verwacht natuurlijk, mijn vrouw was gaan werken en vroeg hoe laat ze me wakker moest bellen. Ik zei : doe maar tegen 5 uur. 
Ik ging eerst naar het toilet, zette de koffie aan en toen ik de poort los ging doen zag ik een duif op het dak zag zitten. Er lagen al diverse strontjes bij dus vermoedelijk zat ze er al even! Ik heb haar geklokt om 5u09.56 op een afstand van 990 km. en toen ze uiteindelijk als 1e nationaal werd afgevlagd, hebben we haar maar omgedoopt tot “Lucky”.
NL15-1673622 “Lucky”Het is een mooie donker witpen duivin, een typisch fondduifje met goede pluim en goede spieren, heel vitaal ook. Je kon niet voelen dat ze weg geweest was, ze stond nog mooi rond en kon zo opnieuw ingekorfd worden. 
Ze werd geboren in de zomer van 2015 uit twee jonge duiven van Bert Dierink, die tegen elkaar aan liepen op het jonge duivenhok en op eieren kwamen. Omdat het zo’n mooie waren - ik vind die donkere witpennen prachtig - heb ik het eitje laten uitkomen en het jong een ringetje aangedaan. 
Haar vader 15-802 was in 2017 mijn eerste van Agen bij de oude (Gebr. Hagens wonnen bij ons toen 1e en 2e bij de jaarse), haar moeder is ondertussen al gepakt door de rover. Dat hoort er jammer genoeg ook bij tegenwoordig zeker?”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.