JOS & LARS VERCAMMEN - 1e Prov. Argenton 1561 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Naar jaarlijkse gewoonte pakken vader en zoon Vercammen een provinciale palm.

Lars: “Het seizoen verloopt goed, we hopen dat het wat zwaarder weer gaat worden. Met wind van achter is het moeilijker spelen, moeilijker om veel verschil te maken. Als je goed wil spelen moet je de omstandigheden ook wat mee hebben natuurlijk. 
Vorige week met wat wind op kop was de totaaluitslag zowel op kleine als grote halve fond als op de fond een stuk beter! 
Onze “Elektro Junior” vloog op de kleine halve fond opnieuw vroeg (4/480 jaarse en 7/732 oude) dus hij doet het met verschillende weersoorten. Hij mag nog vaker kop vliegen, maar zeker nog 1x om geklasseerd te staan bij de nationale asduiven!

Voor de jongen was Melun trouwens lastiger. ‘s Avonds ontbraken er nog 18 van de 86, maar nu (maandagmiddag) zijn er nog 7 of 8 weg. 
De Argenton-winnares, “Lilly”, kwam van achterop, we dachten dat het een laatkomer van Melun was. Ze deed dan 2 toeren en ineens zat ze bij de duivinnen. Ze heeft heel goed gevlogen, de meeste kopduiven zitten oostelijker. 

Nu gaat ze naar het kweekhok, ze is een directe dochter van onze nationale winnaar “Mustang” die we ondanks enkele formidabele aanbiedingen niet van de hand deden. Dit maakt het extra leuk natuurlijk. Ze vloog telkens 2e get. en had prijs op Bourges en Blois, maar omdat ze van Blois niet vroeg was, had pa ze 3e gezet. 
De duivinnen die Argenton vlogen willen we halve fond laten vliegen, maar gezien de voorspellingen kan het ook zijn dat we ze zelf opleren of op Quievrain of Noyon zetten. Onnodig twee nachten mand laten doen is niet ideaal.
Vermoedelijk gaan we die ploeg wel opslitsen, een deel voor Chateauroux en een deel voor Limoges en Jarnac.”

BE15-6026002 "Lilly"

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.