James Huang wint Asduif Pioneer Club - Duif verkocht voor wereldrecord van 2,78 miljoen euro!

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Hames Huang wint asduif Pioneer ClubClick here to read the article in English

Op 1 november jl. vond in Beijing (China) de finale plaats van de Pioneer Club. Deze eliteclub waar de crème de la crème van de Chinese duivensport de degens met elkaar kruist, wordt alom gezien als de grootste wedstrijd ter wereld, en zeker die met het hoogste prijsgeld. 

De belangrijkste en meest prestigieuze titel daar is zonder meer de asduif, en die werd in 2018 gewonnen door James Huang, een Taiwanese zakenman, gevestigd in Shanghai en op de Pioneer Club vertegenwoordigd door de Taiwanese topmelker Chen Yong-Shan, die er de duiven gekweekt door James, speelt. 

De asduifwinnaar 18-791 werd omgedoopt tot “James’s Legend”, een naam die hij zonder meer verdient want nooit eerder vloog er zo’n goede duif in de Pioneer Club; vier weken op rij in de spits op vier vluchten van 500 km. met verschillend weer (zie ook de afname van het aantal ingekorfde duiven). In zijn eentje won “James’s Legend” over de hele competitie liefst 7 auto’s, waaronder een Mercedes G63 t.w.v. ca. €150.000. 
Naast de asduif won James ook de titel “Champion Loft” Pioneer 2018, en in totaal mocht hij de sleutels van liefst 13 verschillende auto’s in ontvangst nemen!

Op 20 november jl. was de verkoop van de prijswinnende duiven van de Pioneer Club, en na een lange biedstrijd kon James zijn asduif terugkopen voor het onvoorstelbare bedrag van 22 miljoen Chinese yuan (renminbi), of omgerekend zo’n slordige €2.788.000... een absoluut wereldrecord!
 
James Huang kocht zijn asduifwinnaar zelf terug in de liefdadigheidsveiling van alle winnaars (een deel van de opbrengst wordt geschonken aan goede doelen). Vanwege de ongeëvenaarde records (zowel sportief als commercieel), doopte hij zijn winnaar om tot “James’s Legend”. James wenst tenslotte iedereen te bedanken voor de vele gelukwensen die hij mocht ontvangen.


James's Legend

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.