HUGO VLAEMINCK - 1e Nat. Chateauroux 20.163 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Rupelmonde - Na een schitterende carrière op vitesse en halve fond heeft het amper twee jaar geduurd voor Hugo Vlaeminck om de oppergaai af te schieten op de grote halve fond. Nat. Chateauroux 2013 was voor hem de ideale wedstrijd en zijn blauwe “Nationaal” B12/4038406 kaapte met veel panache de nationale overwinning weg tegen 20.163 jaarlingen. Maar we mogen zeker de totaalprestatie van zijn vliegploeg niet vergeten ! Zij deden het gewoonweg schitterend met 5, 6, 7, 12, 18 tegen 364 oude duiven (5/8) en 1, 2, 3, 4, 6, 9, 13, 14, 19, 24, 64, 78 tegen 557 jaarlingen (12/13).
 Hugo begon thuis als 10-jarige knaap met duiven op een hokje achter in de tuin.

Hij is steeds in het ouderlijk huis blijven wonen en bouwde in de jaren die volgden een schitterende duivencarrière uit. Eerst met duiven van Jan en Alleman maar in 1985 ontdekte hij de duiven van Jos Soontjens, Wommelgem en die waren geknipt voor de snelheidswedstrijden. Hij haalde nog meer Soontjensbloed bij L-B-J Geerinckx, Wommelgem. Er kwam een einde aan zijn snelheidscarrière toen hij in de St. Niklaase Verbroedering uitgesloten werd. Met dezelfde duiven ging hij noodgedwongen naar de halve fond en maakte daar ook meteen het mooie weer. In zijn carrière won hij 13 Gouden... 8 zilveren... en 8 bronzen ringen en dat wil wat zeggen in het Waasland.
De versterking van zijn kolonie haalde hij bij Leo Heremans. De “Super Leo” werd vader van 6 eerste prijswinnaars en ook de vader van de “Nationaal” die een broer is van de “Leonardo”. Daarbij kwam nog een duivin van Romain Legiest, Oostakker... en 2 doffers van Willy Vanhoutte, Wevelgem via Louis Van Riet. Ook nog een prima duivin van Stijn Van Laere, Kruishoutem... een doffer van Robby Wilms, Mol... en 2 duivinnen van Frans & Jozef Scheltjens, Beerse... lijn Leo Heremans.
Eind november werd de vliegploeg gekoppeld en werden er twee jongen groot getrokken. De tweede koppeling vond plaats op 15 maart en na 5 dagen broeden begon het weduwschap. Na een 4-tal opleervluchtjes ging het naar 2x Quiévrain... 2x Noyon... 2x Angerville... Vierzon... Bourges... en Chateauroux. Toen Hugo na Vierzon en Bourges opnieuw ging inkorven voor Chateauroux (3 weken na elkaar) fronsten vrienden en concurrenten de wenkbrauwen en vroegen zich af of hij ze nog alle vijf op een rij had. Een zaak wisten ze niet... zijn duiven hadden de bloedvorm en dat demonstreerden ze ook met verve op nationaal Chateauroux. Na drie wedstrijden op de grote halve fond kunnen ze nu genieten van een welverdiend rustweekend.
De doffers worden gespeeld volgens het klassiek weduwschap... doffer en duivin komen bij iedere inkorving samen... en de doffer mag zonder problemen zijn duivin treden. Voor zijn indrukwekkende zege uit Chateauroux had de “Nationaal” ook zijn duivin getreden.
Duiven die zo’n keihard programma afwerken... wat eten en drinken die ? Zaterdag na thuiskomst wordt het 1/2 sport + 1/2 superdieet en lookolie en biergist over het voeder... en in de drinkpot zijn er elektrolyten van Natural. Op zondag blijft het 1/2 sport + 1/2 superdieet met ‘s morgens biergist en Zell oxygen en ‘s avonds met een koffielepel Sedochol over het voeder. In het drinkwater is er appelazijn en Naturaline. Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er ‘s morgens en ‘s avonds 100 % sportmengeling gevoederd met op maandag appelazijn en Naturaline in het drinken. Op dinsdag en woensdag gaat er Lysocur in het drinkwater. Op donderdag wordt het 50 % sport + 50 % superdieet... omdat de vliegploeg heel graag superdieet eet.
Medisch houdt Hugo ook de vinger aan de pols ! Half maart werd er 7 dagen behandeld met Soludox tegen de luchtwegeninfecties. Na afloop van deze “kuur” werd er 5 dagen behandeld met Tricho Plus tegen trichomonas.
De “Nationaal” is een blauwe doffer... een lange goed gespierde duif... met een supervleugel en een geweldige uitstraling. Op het hok is hij van het brave type dat een goede band heeft met de melker. Hij heeft momenteel nog geen pen gestoten.
En Hugo maakte deze glorieuze aankomst mee van op de eerst rij. Als een bliksemschicht schoot hij naar de klep... en nog maar juist was de klok aangekoppeld. Hugo had zijn “Nationaal” niet zo vroeg verwacht... maar het is bij zo’n gelegenheden dat je duif echt naar de kop vliegt !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.