HOK VAN DEN BRUEL - 1e Nationale Asduif grote halve fond jongen 2022

Liefhebber: 

Itegem – Itegem ligt in de Kempen aan de vallei van de Grote Nete. Naast het natuurgebied “De Averegten” is er veel bos en heeft men ook de Itegemse Heide. Bekende inwoners waren o.a. de zangers Jo Harris en Bobby Prins en wielrenner Jef Lieckens.

Het weze nog maar eens gezegd dat wat de duivensport betreft de familie Houben Itegem op de kaart zette. Voor Kurt Van den Bruel is ook daar alles begonnen. Kurt en zijn vrouw Nancy hadden in Itegem een groetewinkel en de familie Houben was daar klant. Er ontstond een vriendschap met Jef Houben en Kurt kwam bij de familie Houben dagelijks over de vloer en ging er de duiven letten.
Kurt leerde ook Jelle Roziers kennen en het is geen woord overdreven wanneer we zeggen dat die man hem alle knepen van het vak leerde kennen. Het is nog steeds zo dat er dagelijks contact is tussen deze twee jonge melkers.
Het seizoen 2022 was een succes over gans de lijn. De nationale overwinning op Argenton tegen 22.869 jonge duiven en tevens de snelste van 28.035 duiven, was al een geweldig succes voor Hok Van den Bruel. Maar toen de eindafrekening gemaakt werd hadden zij ook de 1e Nationale Asduif grote halve fond jonge duiven KBDB 2022 op de kooi en toen kon de pret niet meer op.

Dankzij Jelle Roziers

Vader was geen duivenmelker, maar via zijn schoonvader Fa Van Boeckel, Itegem, leerde Kurt de duivensport kennen. Kurt was op vrijersvoeten voor de dochter Nancy en van het een kwam het ander en zo groeide stelselmatig de interesse voor de duiven.
Wegens tijdsgebrek speelde Kurt in het begin alleen maar Quiévrain en Noyon. Er werd op de vitesse gespeeld tot eind de jaren negentig. Dan werd er volledig gestopt met de duivensport tot 2011 en ook alle duiven werden van de hand gedaan. Daarna zijn Kurt Van den Bruel en Bart Henderickx, Berlaar, samen met duiven begonnen en zij hebben samengespeeld tot 2019. In 2020 wilde Kurt in feite stoppen met de duiven maar toen kwam Jelle Roziers op de proppen. Hij kwam iedere dag bij Kurt en Nancy over de vloer en hij heeft hen overtuigd om toch verder te spelen.
Kurt en Nancy kregen een pak kwekers van Jelle en hij voegde eraan toe, wanneer je naar mij luistert dan gaat het goed komen. En zo gebeurde!

U las het volledige artikel in De Duif nr. 2.
Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement!


B22-6044625 “Morris”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.