HOK VAN DEN BRUEL - 1e Argenton 22.869 jonge

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Itegem – Itegem, aan de Grote Nete gelegen, is een deelgemeente van Heist-op-den-Berg. Het dorp waarover heroïsche verhalen geschreven werden met als grote voorbeeld de familie Houben. Afgelopen weekend werd er een sportieve tweestrijd geleverd tussen Hok Van den Bruel en Roziers-Xiang, kameraden beiden uit Itegem. Een tweestrijd die met centimeters verschil gewonnen werd door Hok Van den Bruel.

Hok Van den Bruel wordt gevormd door vader Kurt Van den Bruel (57), vrouw Nancy en de kinderen Robin en Jolien. Zij baten zelfstandig een sportwinkel uit.
Hun kolonie heeft als fundament 75% duiven van Jelle Roziers, Bevel; het oude soort van Bart Henderickx, Berlaar; Gert Jan Beute, Wilhelminaoord; Habraken-Ducheyne, Vorselaar; Stefan Lambrechts, Berlaar en Gaston Van De Wouwer, Berlaar.

B22-6044638 “Jolle”Hok Van den Bruel had 32 jonge duiven in de korf voor Argenton en het is de 3e getekende die de nationale zege voor haar rekening neemt. Jonge doffers en duivinnen zitten gescheiden en zien elkaar bijna nooit. Bij de inkorving komen de partners nooit samen en ze worden zo in de mand gezet. Na aankomst van een wedstrijd gaat Kurt met de klok naar het lokaal en doffers en duivinnen worden al opnieuw gescheiden. Er ook nog bij vertellen dat vrouw Nancy de verzorging van de jonge duiven voor haar rekening neemt. De jonge duiven wonnen 1, 68, 196, 263 enz. (11/32).

In 2015 werd reeds de 1e Nat. Argenton oude duiven gewonnen, toen in tandem met Bart Henderickx. In 2020 had Hok Van den Bruel 17e nat. Asduif jonge duiven Grote Halve fond en 8e nat. Asduif Allround jonge duiven. In 2021 werd het de 23e nat. Asduif jaarse Grote halve fond.

Met een duif om 14.22.05 u voor een afstand van 550,789 km en aan 1441,54 m werden zij nu op Argenton winnaar tegen 22.869 jonge duiven en waren ze tevens de snelste van 28.035 Argentonvliegers. De winnares is de B22/6044638 “Jolle”. Het is een duivin uit de middelmaat maar een mooie duif. Ze heeft momenteel één pen gestoten. Het is een redelijk tamme duif want vrouw Nancy neemt de duiven regelmatig in de handen. Ze kwam perfect uit de goede richting maar heeft bij het binnenlopen toch een 5-tal seconden verspeeld.

Als voorbereidende wedstrijden werd er 4x Quiévrain gevlogen, 2x Noyon, 2x Melun, Bourges, Melun, en afgelopen zondag werden de duiven gelost op 50 km en dan donderdag in de mand gezet voor Argenton. Eenmaal per week worden de duiven weggevoerd tot 30 km of tot 50 km. De jongen trainen slechts eenmaal per dag.
Bij aankomst van een wedstrijd wordt er Mix 3 van AIDI gevoederd. Op maandag wordt het dan Mix 1. Op dinsdag en woensdag wordt er overgeschakeld op Mix 2 en donderdag wordt het dan Mix 3. Bij thuiskomst is er Recup Fast in het drinken. Tijdens de week wordt er ook Probacterial en Health Elixir van AIDI verstrekt.
Als begeleiding worden er alleen gele druppels verstrekt via het voeder met een nacht mand en via de neus bij twee nachten mand. Verder waren er geen medische behandelingen dit seizoen. Alleen heeft Kurt de raad van Jelle Roziers opgevolgd en twee grote volières voor de hokken geplaatst en de voorkant van de hokken opengemaakt. De duiven verblijven nu hele dagen in de volières en problemen doen zich niet voor. Bij deze dan ook een woordje van dank voor Jelle Roziers. Kurt heeft veel aan hem te danken wat hokbouw, voeding en opleren van de jongen betreft.

De selectie situeert zich in de eerste plaats op het kweekhok. Duiven die na twee jaar geen succes hebben op het kweekhok mogen vertrekken. Vooral de ouders van jongen die in de eerste honderd nationaal of in de eerste 50 provinciaal vliegen worden behouden.

De nationale overwinning ten huize Van den Bruel is een familiale overwinning en dan mag er wel een flesje gekraakt worden!


B22-6044638 “Jolle”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.