GASTON VAN DE WOUWER – 1e Interprov. Vierzon 9950 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Berlaar – Interprovinciaal Vierzon was met nog geen 1200 m een wedstrijd waarbij de kwaliteit kwam boven drijven. De insiders hadden Gaston Van de Wouwer (70) in de voorste gelederen verwacht... en de kampioen uit Berlaar ontgoochelde niet! Zijn topduivin B12/6023320 “Noor” duldde met 1180,04 m niemand in haar wiel en kroonde zich tot interprovinciaal winnaar oude duiven en was tevens de snelste van 15.359 Vierzonvliegers. En zoals bij de jaarduiven ook hier de duivinnen aan de macht!

Vorig weekeinde, met sterke rugwind, werd in Berlaar slecht gepresteerd. Maar afgelopen weekend zette de Van de Wouwer-ploeg de zaken opnieuw recht bij echt duivenweer!
Niemand zal ons tegenspreken wanneer we zeggen dat Gaston Van de Wouwer een echte vakman is.
Een vakman aan het roer van een uitstekende kolonie waar de “Kaasboer” (Jozef Goovaerts) en duiven van Bart Hendrickx, Berlaar de rode draad vormen. Trouwens deze interprovinciale zege Vierzon is niet Gaston zijn enige wapenfeit op nationaal vlak want eerder al werd hij gelauwerd voor 1e Nat. Guéret 14700 jonge duiven en 1e nat. Bourges 17138 jaarlingen. Ook heel wat duivenmelkers uit binnen- en buitenland zijn gelukt met duiven uit Berlaar.

Gaston speelt alleen met oude en jaarse duivinnen (27) en niet met weduwnaars. De duivinnen worden op 25 november gekoppeld en trekken een ronde jongen groot. Daarna gaan ze in de volière tot 15 maart... dan mag er nog eens gelegd en drie dagen gebroed worden. De duivinnen worden daarna opgeleerd... vliegen de voorbereidende wedstrijden met als laatste Vierzon... gaan volgende week naar Noyon... en beginnen daarna aan het programma van 7 nationale vluchten. In augustus komen de duivinnen met een nestje en dan worden ze nog eens op een nationale wedstrijd gespeeld.
In april trainden de duivinnen nog met de jonge duiven maar vanaf mei voert Gaston een vereenvoudigde formule in. De duivinnen worden in de late namiddag eerst gevoederd... hebben daarna een trainingsbeurt... lopen binnen op het rusthok... en Gaston gaat ‘s morgens niet naar het duivinnenhok (niet gevoederd) en ziet pas ‘s avonds zijn dametjes terug. Ideaal voor melkers die nog gaan werken zegt hijzelf !

Bij de inkorving zien doffers en duivinnen elkaar (1/2 u) op het kweekhok (met woonbakken). De drang naar het kweekhok van de duivinnen, die de ganse week op het rusthok verblijven... en het samenzijn met hun doffer zorgen voor een geweldige boost in de motivatie. Na aankomst van een wedstrijd blijven doffers en duivinnen samen tot ‘s avonds.
Het probleem van onderling paren wordt tot het minimum beperkt. Tijdens de vier jaar dat Gaston met duivinnen speelt heeft hij slechts één koppel moeten verwijderen wegen onderling aanspannen. Tien centimeter boven de bodem worden er op een afstand van 5 cm van elkaar elastieken draden gespannen die de duiven verhinderen op de bodem samen te hokken.

Bij aankomst van een wedstrijd wordt er “Koopman” (sport) Beyers gevoederd. De rest van de week wordt er dan “Vandenabeele” verstrekt en de laatste dag wordt er een supplement zonnepitten + kempzaad + vlaszaad gevoederd. Voor vertrek en bij thuiskomst gaat er Belgasol in het drinkwater.
In april werden alle duiven behandeld tegen trichomonas (Flagylpoeder). Tegen de “koppen” wordt er nooit iets ondernomen want zo weinig mogelijk antibiotica is het motto van Gaston Van de Wouwer. Wel wordt er conditiepoeder... conditiesiroop... en vitamineral van dierenarts Mariën verstrekt.
“Noor”, de interprovinciale winnares oude duiven, is een heel mooie blauwe duivin. De duiven van Gaston Van de Wouwer zijn voor 95 % blauw en dat hebben ze voornamelijk aan stamvader de “Kaasboer” te danken. Maar ze heeft vooral twee vleugels aan haar lijf waarvoor de concurrentie afgelopen weekend moest passen !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.