FONS VAN OPHUIZEN OVERLEDEN

Onderwerp: 

Vanmorgen vroeg is Fons van Ophuizen op 73-jarige leeftijd overleden.

Ofschoon sinds kort bekend was dat Fons ernstig ziek was, komt zijn overlijden toch nog onverwacht.
Fons verwierf grote bekendheid door de vele boeiende reportages die hij schreef en de vele topverkopingen die hij leidde. Ook verzorgde hij meer dan 40 jaar de duivenrubriek in het Limburgs Dagblad en was hij een gewaardeerd medewerker van ons blad. Bij vele "groten" uit het verleden en het heden was hij kind aan huis en zijn historische kennis op het gebied van onze sport was enorm.
Ook als fondspeler maakte Fons furore. Zo won hij 2 maal de Europa Beker, schreef hij nationaal Marseille op zijn naam en had hij met zijn fameuze "Champion" de nationale asduif ZLU. Zijn beroemdste duif was evenwel zijn "Rambo Barcelona", wiens kleinzoon bij Vrosch-Meijers de 1e Internationaal Barcelon won. Velen slaagden met de soort van Fons. Zo won ook Puck de Jong de 1e nationaal Barcelona met een van Fons verkregen duif.
Met het heengaan van Fons van Ophuizen verliest de internationale duivensport een markante persoonlijkheid. Een Bourgondiër die hield van de goede dingen des levens.
Dat de ZLU-verkoop op 8 januari jl. zijn laatste kunstje zou worden kon niemand toen bevroeden.
Het zal wennen zijn om Fons niet meer tegen te komen op de talloze duivensport-evenementen en hem niet meer aan de telefoon te krijgen met allerlei nieuwtjes. Want een ding is zeker: Fons was een van de weinige echte journalisten die de duivensport gekend heeft.
Onze oprechte gevoelens van medeleven gaan naar Marietje en de verdere familie en vrienden.
De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Jan Hermans

 

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.