DE VYLDER-UYTTENDAELE - 1e INTERNAT. NARBONNE JAARSE

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Oordegem - Martin De Vijlder (55) en Roland Uyttendaele (61) vormen tandem sinds 2010. Martin is onderchef van het station van Aalst... en Roland is een duizendpoot die zijn tijd verdeelt tussen de taken van OCMW-voorzitter ... schepen Sociale Zaken ... kandidaat burgemeester (CD & V) ... en duivenmelker. Vragen naar zijn vrije tijd is een sarcastische vraag... hij loopt hoofdzakelijk in het oranje gekleed... kreeg al een klein hartinfarctje te verwerken... maar hij verzorgt de kweekduiven en de administratie !
De basis van de kolonie De Vijlder-Uyttendaele wordt gevormd met duiven van Etienne Devos, Deerlijk ... Mark Van Haute, Smetlede ... Norbert Sierens, Zwevegem ... Jos Peirs, Zulte ... Jos & Jan Loobuyck, Bellem ...Roger De Block, Letterhoutem ... en meer recent Eric Brootcorens, Idegem.
Zij pakten het seizoen aan met een ploeg van 24 weduwnaars... 80 jongen... en 15 koppels kwekers. De "Narbonne" B11/4280860, de blauw witpen doffer die de internationale overwinning Narbonne jaarlingen binnenhaalde, komt rechtstreeks van het hok van Patrick De Smet, Semmerzake. Deze klepper die 1298,49 m achter zijn naam kreeg werd geboren uit de "Jonge Stier III" x "De Jonge Caroline".
De weduwnaars werden een eerste maal gekoppeld op 5 december en trokken 1 jong groot. De 2e koppeling volgde op 25 maart en toen werd er 3 dagen gebroed. Na het opleren met de wagen werd het 2x Quiévrain ... 2x Noyon ... Bourges ... Chateauroux ... Argenton ... Limoges jaarlingen... en vervolgens de mand in voor Narbonne. Als jonge duif vloog de "Narbonne" slechts 2x Quiévrain en 2x Noyon.
Martin en Roland hadden 3 duiven in de korf voor Narbonne en winnen volgens de prognose de 1e, 32e, 60e prijs internationaal. Van een topresultaat gesproken voor een van de eerste keren dat ze de zware fond spelen ! Normaal is Limoges de verste afstand waarvoor ingekorfd wordt.
Normaal wordt er drie weken rust gerespecteerd tussen twee fondwedstrijden (Limoges - Narbonne was maar 2 weken). Bij thuiskomst vinden de fondflyers sportmengeling in hun etensbakje en kruidenthee + elektrolyten in het drinkwater. Er wordt daarna 1/2 superdieet + 1/2 sportmengeling gevoederd. Tijdens de laatste week voor de inkorving wordt er overgeschakeld op 100 % sport en de laatste twee dagen wordt er een vetrijke mengeling geserveerd. Als voedingsupplementen worden Boost ...Omniform ... Orovital en Dextrotonic (laatste dag) verstrekt.
De medische begeleiding omvat in februari een 10-daagse kuur tegen paratyfus (Cosumix). Voor de vroege koppeling en voor aanvang van het vliegseizoen werd er 5 dagen behandeld tegen trichomonas en verder in de loop van het seizoen wordt nogmaals om de drie weken drie dagen behandeld tegen tricho. Soms ook met Belgamagix. Voor aanvang van het vliegseizoen werd er 1 week behandeld tegen luchtwegeninfecties... met al een paar keer een rappel (3 dagen) in de loop van dit seizoen. Roland brouwt ook zijn eigen kruidenthee met als basis Colombinethee... aangevuld met citroenkruid en look waarvan er 1x per week geschonken wordt.
Al bij al een schitterende internationale overwinning voor deze twee sympathieke melkers waarbij we zeker vrouwtje Liliane niet mogen vergeten die een groot deel van de verzorging voor haar rekening neemt !

B11-4280860 - palmares
1e INTERNAT. NARBONNE JAARSE
SNELSTE INTERNAT. NARBONNE 24.082 d.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.