DAVY & AMBER VERLEIJE- 1e Nat. La Souterraine 9.536 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Damme – Twee nonkels en grootvader slaagden er in de jonge Davy Verleije (39) in te lijven bij de duivenmelkergilde. Toen hij amper 8 jaar oud was had hij reeds duiven achter de ouderlijke woonst. Toen hij 16 à 17 jaar oud was kregen andere zaken zijn aandacht en verhuisde de duivensport een beetje naar het achterplan. Vanaf 2002 tot 2011 speelde hij in tandem onder de naam Cocquyt-Verleije in Moerkerke. Vanaf 2011 speelt hij met duiven op zijn huidig adres.

De basis van zijn kolonie wordt gevormd met de namen P. & D. Houfflijn, Wortegem- Petegem, Lannoo-Ballegeer, Moerkerke, Vanwildemeersch-Vincke, Westkapelle, Filip Norman, Westkapelle, Rik Cools, Ruiselede, Gino Clicque, Wevelgem, Luc Van Hoecke, Oedelem, W.M.J.F. Boddaert, Oostkamp en Luc Christiaens, Ooigem.

Vriend Wilfried Rotsaert (79) uit Brugge is de helpende hand in Damme en ook de kweekduiven zitten bij hem. De kweekduiven van Davy en die van Wilfried - een melker met ervaring en een uitstekende staat van dienst - werden onder elkaar gekruist en dat lukte voortreffelijk.

Het volledige artikel las u in De Duif van 6 juli.
Neem nu een abonnement.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.