CHRISTOPHE LECOMTE - 1e Interprov. Vierzon 6410 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Tertre - Voor de interprovinciale winnaar Vierzon oude duiven moesten we naar het zuiden van het land. Tertre is een deelgemeente van Saint-Ghislain in de provincie Henegouwen... op een boogscheut van de Belgisch-Franse grens. Christophe Lecomte (45) haalde met zijn “Le Vierzon” B11/9103427 een snelheid van 1228,31 m/m en won daarmede de 1e Interprovinciaal tegen 6410 oude duiven.
Christophe werkt aan de band in drie ploegen in een papierfabriek en het is voor hem een beetje woekeren met zijn vrije tijd om zijn duivensport een plaats te geven. Hij is al 20 jaar duivenmelker en legde zich de voorbije jaren voornamelijk toe op de vitesse en halve fond. In zijn vereniging speelde hij zich in 2012 algemeen kampioen op vitesse en halve fond. Maar hij wil de bakens verzetten en zich voornamelijk gaan toeleggen op de fond tot 900 km. Om deze overstap met succes te maken ziet hij weinig problemen en hij zoekt voornamelijk zijn heil in het zwaarder gaan voederen van zijn vliegploeg.

Zijn overwinning op interprovinciaal Vierzon moet als een succesvolle opener gezien worden van een seizoen op de fond.
De basis van de kolonie wordt gevormd met duiven van Maurice Casaert, Nechin... Laurent Colsoul, Baisieux... Luc Bienfait, La Louvière... en Michel Stassin, Binche. Christophe kwam aan de start van het seizoen met een ploeg van 25 weduwnaars... 51 jonge duiven... en 30 koppels kwekers. Hij had 17 duiven in de korf op Vierzon en lukt vermoedelijk 10 prijzen.
De weduwnaars werden half december gekoppeld en trokken twee jongen groot. Begin april volgde de tweede koppeling en na 5 dagen broeden begon voor hen het weduwschap. Na twee leervluchtjes van 15 km... 3 snelheidswedstrijden... en vervolgens Pithiviers... ging het naar Vierzon.
Na de vroege kweek werd de vliegploeg op punt gesteld met een trichomonasbehandeling van 7 dagen en een behandeling tegen coccidiose van 5 dagen. Tegen luchtweginfecties werd nog nooit iets ondernomen. Er gaat met regelmaat Naturaline in het drinkwater en de dag van de thuiskomst van een wedstrijd gaan er elektrolyten in het drinkwater.
“Le Vierzon” is een stevige blauwe doffer... een wringer in de hand... en met een perfecte vleugel. Een klepper die zich op Vierzon werkelijk overtrof en zijn baas de mooiste overwinning uit zijn carrière bezorgde.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.