CHAMPION TRADE Co. Ltd vierde 40-jarig bestaan

Onderwerp: 

CHAMPION TRADE Co. Ltd vierde 40-jarig bestaan

Alweer 40 jaar geleden richtte onze Japanse vriend Kenichi Yoshihara zijn bedrijf Champion Trade Co. Ltd. op. Om dit te vieren had Kenichi een groot aantal Europese en Aziatische vrienden en relaties uitgenodigd om het laatste weekend van januari naar Tokio te komen. Zo waren o.a. aanwezig Dr. José Tereso, president van de F.C.I., Stephan De Scheemaecker en Max Yang (Natural), Henk de Weerd (Belgica De Weerd), Ivan en Natasha Baetens (Bricon) en een groot aantal vooraanstaande Japanse bestuurders en duivenliefhebbers waaronder Mr. Uchiyama, vice-president van de JRPA. Namens de groep “De Duif” waren vertegenwoordigd : Gerard Koopman, Arjan Beens, Esther Noorderijk, Co Verbree, Peter Brugemann, Herman Van Oystaeyen, Eddy Grootjans, Wim Kempeneers, Luc Sioen, Dirk Leekens, Luc Van den Plas, Guy Van der Auwera, Nicolas Norman en Jan Hermans. Voorts troffen we nog als buitenlandse gasten Mr. Silva (Portugal), Mr. Johnson t/s Kiang, Mr. James Ho en Mr. Toby Chiu (allen Taiwan).
Op vrijdag 24 januari vond er een panelgesprek plaats met als gastsprekers drs. Henk de Weerd, Co Verbree en Jan Hermans gevolgd door een welkomstdiner aangeboden door o.a. Mr. Kijima en Mr. Ogasawara.

Zaterdag begon met een perfect georganiseerde en geslaagde verkoop van in hoofdzaak door de Europese bezoekers aangebrachte duiven. Na een stijlvolle receptie volgde in de prachtige Hall Hana Zaal van het immense Keioplaza Hotel het grote feest. Een copieus diner uit de Franse keuken, voortreffelijke aangepaste wijnen en sfeervolle muziek van een charmant strijkorkest zorgden voor een fantastische stemming. Kenichi Yoshihara was zichtbaar ontroerd toen hij iedereen welkom heette en dankte voor de komst. Vervolgens kreeg de voorzitter van de F.C.I. dr. José Tereso het woord. Hij prees Kenichi voor zijn activiteiten op internationaal gebied en zijn ambassadeursrol. Hierna was het woord aan Jan Hermans. Jan memoreerde dat gedurende 35 jaar een innige vriendschapsband is ontstaan tussen de familie van Ken en zijn familie. Wat eind zeventiger jaren begon als het vertalen van een brief van Jacq Tournier groeide uit tot een meer dan 30 jaar durend partnerschap tussen De Duif-J.H.P. en Champion Trade Co. Ltd. En met de komst van Tadashi en Rik lijkt voortzetting van de goede relatie verzekerd. Tenslotte werden nog mooie woorden gesproken en dito cadeaus overhandigd door o.a. de heren De Weerd, De Scheemaecker en Baetens. Leuk intermezzo kwam er van Dirk Leekens die in zijn beste Japans Kenichi herinnerde aan vele leuke en soms bijzondere momenten.
Voor zondag stond er een interessante stadstour op het programma onder leiding van Mr. Ueno. De Asahusa Tempel en het bezoek aan een Sumo-happening vormden de hoogtepunten.
Maandagmorgen werd de lange terugvlucht aangevat. Voor heel wat deelnemers waren de 12 uur tussen Tokio en Amsterdam hard nodig om enigszins te recupereren van het Japanse nachtleven...
Uiteindelijk zette iedereen moe maar uiterst voldaan weer voet op Europese bodem.

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.