BERNARD HUNERBEIN - 1e Internat. Narbonne oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Nonceveux – Nonceveux is een deelgemeente van Aywaille gelegen aan de Amblève in de provincie Luik. Met een duif om 17.41.40 u voor een afstand van 840.044 km en aan 1279,25 m werd Bernard Hunerbein (44) de internationale winnaar Narbonne oude duiven. Hij werd tevens nationaal winnaar België tegen 4256 oude duiven. 

Bernard is cipier en na zijn internationale overwinning moest hij vertrekken voor de nachtdienst in de gevangenis.

De kolonie in Nonceveux werd opgebouwd met duiven van Julien Nibus, Soumagne en duiven van Jacqueline Dodeigne, Harzé (2e Asduif Fond Jaarse 2015). Bernard Hunerbein heeft al drie provinciale overwinningen op zijn palmares maar de internationale overwinning uit Narbonne overstijgt natuurlijk al het voorgaande. En geloven of niet... hij had welgeteld 1 duif in concours en die was goed voor de internationale zege !

Bernard HunerbeinOnze Waalse sportvriend speelt het klassiek weduwschap. De duiven werden begin januari gekoppeld en trokken 1 jong groot. Daarna volgde geen tweede koppeling meer. Hij kwam aan de start van het seizoen 2017 met een ploeg van 30 weduwnaars en heeft nu nog zo’n 30 jonge duiven op de kooi.
De internationale winnaar is een doffer die luistert naar de naam “Jarnac” B14/1120086. Het is een goed gebouwde sterke fondduif die momenteel 2 pennen gestoten heeft. Hij kwam perfect uit de lijn van de Rhônevallei en ging als een weerlicht naar de spoetnik.

Bij aankomst van een wedstrijd wordt er een lichte mengeling gevoederd en in het drinkwater is er appelazijn, Naturaline en elektrolyten. De laatste vier dagen voor de inkorving wordt er dan opnieuw sportmengeling verstrekt.

Bernard is een melker die de medische begeleiding heel beperkt houdt. Er werd in de aanloop naar het seizoen eenmaal behandeld tegen trichomonas en eenmaal tegen luchtweginfecties. Hij stelt wel zijn vertrouwen in natuurproducten.

Bij de inkorving komen doffer en duivin alleen samen wanneer de fond op de affiche staat. Bij aankomst van een wedstrijd blijven ze samen tot de volgende morgen.
Narbonne was voor Bernard Hunerbein de afsluiter van het fondseizoen. Na zijn internationale overwinning op Narbonne zal “De Jarnac” uiteraard niet meer gespeeld worden en mag hij op zijn lauweren gaan rusten. We vallen in herhaling maar het is hier opnieuw een kleine melker die zich met succes meet met de gerenommeerde fondhokken !

BE14-1120086 “Jarnac”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.