BELGIAN MASTER 2013 - Terugblik

Onderwerp: 

BELGIAN MASTER 2013 - Terugblik

Mooi volksfeest in Nevele !

En weer groeide de finale van de “Belgian Master” uit tot een groot volksfeest, niet meer weg te denken uit de Belgische duivensport.
Dinsdag 20 augustus was het zover en bij zonnig weer en een lichte kopwind werden om 8 uur in Tours (457 km) de nog 493 resterende deelnemende duiven aan de 6e editie van de Belgian Master in vrijheid gesteld.
In maart waren 1240 duiven door de deelnemers uit 15 verschillende landen ingezonden en het begeleidingsteam onder leiding van Mathieu De Clippel en dr. Wim Boddaert slaagde erin om dankzij grote inspanningen met een prachtig aantal perfect voorbereide duifjes aan de start te komen.
Ondertussen had zich een 1000-koppige menigte verzameld op de wei in Nevele waar ze genoten van een frisse pint, een lekkere barbecue en vooral van pure duivensport en verbroedering.
De inrichtende VZW Vriendenkring Duivensport, met als partners de firma’s Versele-Laga / Oropharma / Mariman, Herbots Animal Products / La Colombophilie Belge en De Duif / Jan Hermans Pigeons, kon tevreden zijn.
Zo ook de aanwezige KBDB-top en de overige sponsoren Toulet-Van Bael, Demster, Bricon en Geraldy.
De wedstrijd zelf kende een prachtige apotheose toen, onverwacht vroeg, om iets over twee, een viertal duifjes aan de einder verscheen. Ze liepen vlot binnen en de millimeterspurt werd beslist in het voordeel van de Nederlandse combinatie Schoordijk-Schults, voor de Chinees-Belgische tandem Baeck-Yan Xiaoming en ex-winnaar Jan Polder. De aankomsten volgden elkaar regelmatig op en na ruim een uur had een 50-tal duiven het hok bereikt.
De asduifcompetitie werd gewonnen door Danny Van Dyck-Yang Jinbiao voor Philippe Dobbelaere en Emiel Van den Branden.
In de prachtige tent werden de aanwezigen getrakteerd op gesmaakte nummers van Omer gevolgd door een knallend optreden van Sergio.
Ten slotte volgde de pakkende huldiging van de laureaten en een geslaagde verkoop van de top 10 en de 1e asduif.
Als afsluiting nog de gratis loterij en toen keerde langzamerhand iedereen moe maar voldaan huiswaarts. En dat niet zonder de afspraak volgend jaar weer een duifje in te sturen en naar Nevele te komen.
Want een dergelijke hoogdag mag niemand missen...!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.