Marcel Görtzen

AD FORTUIN - 1e Internat. Pau 12.631 d.

Ad Fortuin

Voor Ad kan het nieuwe vliegseizoen al niet meer stuk. Om de eerste marathonvlucht voor Nederland al meteen te openen met een nationale en internationale overwinning, daar kan men alleen maar dromen.

CHRIS PAAUWE - 1e Internat. Narbonne jaarse

Chris Paauwe

Nadat Chris zich had toegelegd op de marathonvluchten wist hij al vrij snel sterk voor de dag te komen met kopprijzen, resulterend in zijn winst op Internationaal Narbonne (tevens 1e Nat. ZLU 6260 d.).

JOHN HARDEBOL - 1e Internat. Tarbes (St. Vincent) 10.237 d.

John Hardebol

De tijd wees 6.26.35 uur aan. John Hardebol zag plots een duif als een kogel aankomen tussen de huizen door en meteen op de klep duiken. “Daar is ze...” ging het door zijn hoofd.

HANS & ROY DE BRESSER - 1e Internat. Marseille 10.740 d.

Hans en Roy Comb. De Bresser

Hans en Roy de Bresser winnen voor de tweede keer in hun duivenmelkerscarrière Internationaal Marseille.

HARRIE KALTER - 1e Internat. Pau 13.176 d.

Harrie Kalter

Harrie droomde er jarenlang van om eens een 1e nationaal te winnen. Met Pau kwam deze droom nu uit en zelfs meer dan dat...!

AD FORTUIN - 1e Internat. St. Vincent 10.597 d.

Ad Fortuin

Een half uur na de eerste Nederlandse melding op Sint Vincent, klokt Ad Fortuin zijn tweede getekende "Willeke". Daarmee wordt ze 1e Internationaal St. Vincent 2019.

COMB. BAAS-VAN DEN BERG - 1e Internat. Pau 12.119 d.

Combinatie Baas-Van den Berg

Een recordaantal duiven uit zes landen tekende present voor Internationaal Pau. De in 2016 gevormde combinatie Paul Baas-Richard van den Berg (Nederland) wist het goud te grijpen.

EDWIN MAAT - 1e Internat. Pau 11.164 d.

Edwin Maat

Voor Ed werd het weekend een van de mooiste uit zijn duivenmelkersloopbaan. Hij was nog helemaal ondersteboven van alle belangstelling en wat hem nu allemaal overkwam. Een dag om nooit meer te vergeten.

KEES DROOG – 1e Internat. Pau 9932 d.

Kees Droog

Andijk – De internationale wedvlucht vanuit Pau kent dit jaar een nieuw record qua deelname. Internationaal stonden er liefst 869 duiven meer ingetekend dan verleden jaar. Van Nederland zaten er 3.784 in de manden. Internationaal stonden er 9.932 duiven in concours. Helaas moest er wegens het slechte weer twee keer worden uitgesteld.

Zondagmorgen 19 juni waren de vooruitzichten beter en kon er om 8.20 uur onder goede condities worden gelost. Er stond een kalme wind uit de westelijke hoek ...

LEVI VAN DER WEIJDEN - 1e Nat. Narbonne 5338 d., 1e Int. jaarse + duivinnen, snelste Int. 19.182 d.

Levi van der Weijden

Hoogkarspel – Door het slechte weer in het noorden van Frankrijk werd de lossing van Narbonne uitgesteld naar zaterdag. Op zaterdag waren de omstandigheden op de losplaats zeer goed met een goed zicht. Om 8 uur werd gelost met een stevige noordwesten- tot westenwind.
Voor Narbonne is het een eerste decennium waarbij de ZLU in samenwerking met Indépendante Liège en Cureghem Centre, deze wedvlucht organiseert. Jammer genoeg waren er dit jaar minder duiven ingemand dan verleden jaar. Nu waren het er 5.338. Internationaal 19.182 duiven.

Pages

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.