WILLY DANIELS – 1e Nat. Chateauroux 18.676 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Kessel – Willy Daniels (65), gewezen diamantbewerker, is een kleine melker met excellente duiven. Na zijn eerste nationale overwinning op Argenton 2008 staat hij nu weer op het podium van nationaal Chateauroux waar hij de maat neemt van 18.676 oude duiven. In verhouding tot het geringe aantal duiven waarmee hij speelt mag Willy beschouwd worden als een der allerbeste van het land op de grote halve fond.

Willy pakte het nieuwe seizoen aan met een ploegje van 6 oude en 11 jaarse duivinnen die op het klassiek weduwschap gespeeld worden. Bij oude en jaarse wordt er alleen met duivinnen gespeeld en Willy steekt zijn voorkeur voor het zwakke geslacht niet onder stoelen of banken.
 Aan duivinnen is veel minder werk dan aan doffers; ze trainen slechts één maal daags... 's avonds sluit je ze op in hun “bakske” en je hebt er geen omzien naar.
 De duivinnen worden begin december gekoppeld en trekken een jong groot. Daarna worden ze gescheiden en er volgt geen tweede koppeling. Overdag verblijven ze dan in de volière voor de hokken en ‘s nachts op kapelletjes op het hok. Er zijn weinig problemen met het onderling paren want de paarlustige duivinnen worden al jaren systematisch verwijderd.
 Het opleren start rond half april... de dametjes worden een paar keer weggevoerd en dan gaat het naar Quiévrain... 2x Noyon... 2x halve fond... en dan verder naar de grote halve fond. Tijdens het speelseizoen verblijven de duivinnen nog steeds overdag in de volière maar ‘s nachts worden ze opgesloten in hun woonbak. Bij de inkorving komen de duivinnen tien minuten samen met hun doffer.
 De duivinnenploeg wordt iedere week gespeeld. Na drie nationale vluchten volgt er dan een tussenvluchtje op Quiévrain of Noyon en daarna gaan ze weer de nationale toer op voor drie wedstrijden.
 Willy voedert lichte kost voor het zware werk. Van zaterdag bij thuiskomst tot dinsdag wordt er dieetmengeling gevoederd. Van dinsdag tot aan de inkorving wordt het 70 % dieet aangevuld met 30 % maïs. Na aankomst van een wedstrijd gaat er biergist met melkpoeder over het voeder. De dag van de inkorving wordt er wat snoepzaad gevoederd.
 De medische begeleiding wordt ook zo beperkt mogelijk gehouden. Voor aanvang van het vliegseizoen werd er behandeld tegen trichomonas via het drinkwater. Onlangs werd er ook drie dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties. Af en toe gaat er wat look in het drinkwater.
 De winnares van dienst is “Nikki” B11/6140876. Het is een eerder robuuste geschelpte witpen maar met een zeer goed palmares. Ze heeft op de nationale vluchten nog geen twee keer gemist in gans haar carrière. Het is een mensvriendelijke duif en ook een heel kalme duif... maar ze is vooral een kopvliegster van de eerste orde !
 En het geheim van deze sterke melker met de kleine korf ? Klasse en gezondheid zijn de kortste weg naar het succes !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.