BOSMANS-LEEKENS - 1e Nat. Argenton 7843 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Beverlo – De Belgische driekleur wappert aan de poort ten huize Marc Bosmans aan de Vijverstraat 5 in Beverlo. De tandem Bosmans-Leekens, pas gevormd in 2012, beleeft  hoogdagen in de duivensport. 

Ze zijn al heel wat gewoon in Beverlo, maar afgelopen weekeinde was het zeker één van de mooiste duivenweekends van de laatste jaren voor Mark en Dirk. Wat deze twee vrienden dit jaar al presteerde is werkelijk fenomenaal. Na 4 provinciale overwinningen winnen ze dit weekeinde 1e provinciaal Libourne tegen 464 jaarse (7e Nat. 3948 d.) en schieten de hoofdvogel af nationaal op Argenton tegen 7843 oude duiven. Wie in België tot nu toe beter deed mag zich melden... 

Toen ik Dirk opbelde om hem te feliciteren waren zijn eerste woorden “... weet zelf niet wat ons plots overkomt. We hadden dit jaar weer het geluk dat de molen snel op toeren kwam, dat onze duiven gezondheid uitstraalden en dat wij zelf goed gemotiveerd blijven.” 

De nationale winnares “Chalon” met ringnummer 2090097/14 is een geschelpt duivinnetje dat niet aan haar proefstuk toe is. Won dit jaar al 63/4955 d. Chevrain, 53/2189 d. Laon, 404/4488 d. prov. Gien, 11/2463 d. prov. 24/3975 d. interprov. Chateauroux, 112/1758 d. Argenton en nu 1/7843 d.  Nationaal. In haar afstamming de “Lucky Luke” een gouden bloedlijn op het kweekhok x lijn “Kannibaal”... een combinatie van veel 1e prijzen. 
De winnares werd gespeeld op weduwschap en bij de inkorving was zij steeds baas over de vloer. Vorige week brak ze haar 6e pen en Dirk besloot deze te trekken zodat ze nu op een stoppel zat. Een reden voor Dirk om ze niet meer als 1e of 2e getekende mee te geven. Och, vertelt Dirk, wie kent er wat van ? Haar gedragingen op het hok zijn ook al uitzonderlijk. Andere duivinnen moeten niet in haar buurt komen, ze is daar pisnijdig om. 

De duiven vliegen hier de nationaals zonder tussenvluchten, wel worden ze tussendoor zelf nog eens gedragen. Het ganse jaar door wordt er Vanrobaeys mengeling gegeven waaronder de Light-sport en vetrijke mengeling en dit naargelang welke vlucht eraan komt of is geweest. De medische begeleiding is in handen van Ferdi Vandersanden en verder wordt het programma van Belgica-de Weerd gevolgd.

In Beverlo zweven ze momenteel op een wolk van (duiven)geluk, en wat onze twee duivenmaten betreft mag dat nog even blijven duren...

BE14-2090097 "Chalon"

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.