STEPHEN REYNAERTS - 1e Nat. Bourges 19.379 jonge

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Velm – Het was een duel op het scherpst van de snee, want met acht luttele centimeters per minuut moest de tandem Surinx-Pletsers (Nieuwerkerken) zich gewonnen geven. Of het een troost voor hen is dat ze ook plaats drie op het nationale podium mogen innemen, is niet geweten. Er kan nu eenmaal slechts één winnaar zijn en die hoogste eer gaat in dit geval naar Stephen Reynaerts.

Niet enkel als eerste over de meet komen bij de koers om een wereldtitel, maar evenzeer het winnen van een nationale klassieker, kan voor heel wat emoties zorgen, zoals we maandagnamiddag konden vast stellen bij Stephen Reynaerts die nog maar net aan het bekomen was van zijn ongelooflijke stunt bij de jonge duiven uit Bourges. Zelfs tegen het vallen van de avond was hij er nog steeds ondersteboven van en bleek alles moeilijk te vatten. Hij had echter goede hoop dat het op dinsdag, the day after, wel allemaal in zijn plooi zou vallen. Iets waar buitenstaanders zeker niet aan zullen twijfelen.
Tijdens de afgelopen winter hebben we het genoegen gehad om Stephen Reynaerts (31) uitgebreid aan onze lezers te mogen voorstellen. In 2022 won hij immers 3x een 1e prov. en samen met nog een aantal podiumplaatsen had hij een meer dan fantastisch seizoen achter de rug. Met deze reportage willen we niet in herhaling vallen, doch het is onvermijdelijk dat we een aantal aspecten opnieuw zullen moeten belichten.
Zoals het feit dat Stephen nu pas aan zijn zevende seizoen als duivensporter bezig is. Ongelooflijk als je dan al met een nationale driekleur mag staan wapperen. Zelf beseft hij goed dat dit allemaal niet zo vanzelfsprekend is en samen met vader Danny, steeds een goede steun en toeverlaat, probeert hij beide voeten op de grond te houden.

De hokken van Stephen Reynaerts te Velm.Super Monday

Stephen had voor deze jonge duivenklassieker al zijn 48 ‘eerste reeksers’ mee in het strijdtoneel geworpen. Allemaal zaten ze met een nestje, de ene al wat langer dan de andere. De winnende duiver, B23-5018054, had niet zomaar een nest, maar een hoog arends-
nest gebouwd waarop hij en zijn partner al enkele dagen aan het overbroeden waren. Afgelopen maandag, omstreeks 12u50, zag Stephen recht uit de lijn een duif opkomen, waarop Danny repliceerde dat het nog wat te vroeg was. Stephen: “Maar het was niet te vroeg, de duif dook op de plank en pats binnen, zonder te verpinken.”
De voornaamste bloedlijnen op Stephen zijn hok zijn gefundeerd op de soort ‘Bonte Crack’ van Anthony Maes (Waregem), via Jaak Koninx (Zonhoven) de ‘Blauwe Prins’-lijn van Pros Roosen en duiven van Pascal Ariën (Tielt-Winge). Daarnaast zitten er nog enkele, via het internet aangekochte PEC-duiven uit de ‘Porsche’-dynastie. In totaal geeft dit samen een 20-tal kweekkoppels waaruit  dit jaar plusminus 150 jongen werden gekweekt. 
Naast de jonge duiven op Bourges gingen op Tulle ook 20 duiven (5 oude en 15 jaarse) de mand in, en ook daar werd vroeg gedraaid met vermoedelijk 5 jaarlingen en 1 oude in de top 100 nationaal! De eerste aankomst (verm. 3e prov. en 17e nat.) heeft bovendien dezelfde moeder als de nationale Bourges-winnaar!

Goed seizoen

Stephen geniet van alles wat hij mag meemaken. “Het is elke week wel iets met de duiven en leuk om er steeds goed tussen te staan. Hetgeen de duivensport mij op enkele jaren tijd gegeven heeft is ongelooflijk en wat er vandaag is gepasseerd, tart natuurlijk alle verbeelding. Dit had ik mij nooit kunnen voorstellen.” En dat Reynaerts er elke week goed tussen staat, zal binnenkort wel blijken wanneer de kampioenschappen en jaaroverzichten onze aandacht zullen opeisen. Niet dat Stephen er speciaal voor speelt zegt hij. “Voor mij hebben de inzetten niet zo veel belang, de laatst afgegeven duif heeft evenveel kans dan de eerstgetekende.”
Dat Stephen op zijn elan van vorig seizoen verder gaat, zagen we al half juni toen met de B22-5040856 tegen 512 jaarse, de 1e prov. uit La Châtre werd gewonnen. Geen toevalstreffer zo blijkt, want momenteel staat deze klepper op een 7e plaats in de Nat. Asduif competitie.

B23-5018054 “De Master”Doodsimpel en trainen

Stephen: “Eigenlijk doen wij niks speciaal en het lijkt allemaal redelijk vanzelf te gaan. Het voeder komt hoofdzakelijk van bij Matador met tijdens het seizoen de Hot en de Turbo-mengeling. Daarnaast geven we redelijk wat natuurproducten zoals ‘Wonder Pigeon’ en ‘Backs TS-7’. 
Het voornaamste voor mij is dat ze goed trainen, voor het seizoen is dat minstens een uur en met de jongen was dat de afgelopen weken ongeveer een uur en een kwart. Wij hoeven daar niets speciaals voor te doen, dit ondanks het feit dat ze op nest zitten.”
Het enige wat we hier nog aan kunnen toevoegen zijn welgemeende gelukwensen en een overdonderende proficiat. Het valt niet meer te betwijfelen, Stephen en Danny hebben zich met deze overwinning tussen de beste liefhebbers van België gehesen!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.