RUDY DENIES & PATRICK DRAYE - 1e Nationale Asduif kleine halve fond jaarse 2022

Sint-Joris-Weert, een deelgemeente van Oud-Heverlee en gelegen nabij de Dijle en het Meerdaalbos. Dit bos is een Europees beschermd Natura 2000-gebied. Boven dit grootste gemengde loofbos van Vlaanderen trainde de World Best Pigeon halve fond 2022 bij Rudy Denies en Patrick Draye. 2022 werd een grand cru-jaar dankzij de prestaties van “Rolex” (1e Nat. asduif kleine halve fond jaarlingen met recordcoëfficiënt) en “Super Roske” (2e Prov. asduif Vlaams-Brabant fond oude).

Duo Rudy en Patrick

Rudy (62) speelde in een ver verleden (jaren ’70) te Bosvoorde snelheid met vluchten op Quiévrain en Noyon. Als buschauffeur te Tombeek had hij onvoldoende tijd en de duiven verdwenen voor twintig jaar. 
Patrick Draye (61) is een verzekeringsagent maar vooral een gepassioneerd melker die al een aardig palmares kan voorleggen. Patrick speelde met zijn vader René begin jaren 1990 tot 2009 bijzonder sterk en ze werden in 1993 kampioen van België. Ze realiseerden 18 vermeldingen top 10 in de nationale kampioenschappen in deze periode met als hoogtepunt de 2e Olympiadeduif in 2009. Na het overlijden van René in 2009 werden de duiven verkocht. Vervolgens zette Patrick zijn passie verder bij Erik Limbourg (Brussegem) en verhuisde zelf naar Liedekerke.
Toen Patrick Draye nog met de duiven speelde, kwam Rudy regelmatig kijken en zo geraakten ze bevriend. Wanneer Rudy in 2016 een woning zocht, bood Patrick de ouderlijke woning met de oude duivenhokken aan en zoals gekend, de duivenmicrobe keerde terug. Er werd afgesproken dat de hobby terug opgestart kon worden en met inspraak van Patrick werden de eerste stappen gezet. 
Het duo wordt vervolledigd met Carine Marchand (59). Zij verzorgt de administratie en kan hiervoor buigen op haar jarenlange ervaring als ex-medewerkster van de KBDB.

Topgenen als basis

In 2017 werd er voorzichtig gestart. Er werd een halve ronde jonge duiven van Guido Van Caneghem (Merelbeke) via Geert De Clercq (Sint-Joris-Weert, nu Sleidinge) aangekocht. Bij deze 18 jongen zaten twee supers waaronder de grootvader van “Rolex”, met name de “Gebroken Vleugel” (B17-4154527). In 2019, na de totale verkoop van Erik Limbourg, besloot Patrick om te investeren in topduivensport te Sint-Joris-Weert. 
De huidige politiek is actief op zoek gaan naar betaalbare duiven. De kwaliteit om kop te vliegen wil men in de stam slijpen...

U las het volledige artikel in De Duif nr. 5.
Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement!


B21-2006136 “Rolex”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.