Persmededeling vogelgriep West-Vlaanderen

Onderwerp: 

Er zijn bijkomende besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een pluimveehandelaar in Oostkamp en Zuienkerke.
Rond deze besmettingen zijn telkens zones afgebakend waarin een vervoersverbod voor alle pluimvee, andere vogels en broedeieren geldt.

Oostkamp

In de zones rond de uitbraak in Oostkamp gelden bovendien strikte maatregelen voor de pluimveesector.

Rond het bedrijf van de pluimveehandelaar in Oostkamp worden een beschermingsgebied met een straal van 3 km en een toezichtsgebied met een straal van 10 km afgebakend. Deze zones omvatten Oostkamp en Zedelgem volledig en delen van Beernem, Brugge, Ichtegem, Jabbeke, Lichtervelde, Pittem, Torhout en Wingene. Deze zones zijn raadpleegbaar op de website van het Voedselagentschap.

In de beide zones is alle vervoer van pluimvee, andere vogels en broedeieren verboden. Elke inwoner met pluimvee of vogels in deze zones moet binnen de 72 uur een inventaris overmaken aan de burgemeester, waarin aangeven wordt hoeveel en welke dieren gehouden worden. In het BESCHERMINGSGEBIED moet bovendien alle PLUIMVEE OPGEHOKT worden en binnen gevoederd en gedrenkt worden. DEZE ZONES ZULLEN TEN MINSTE 3 WEKEN BEHOUDEN BLIJVEN.

Zuienkerke

In de gemeente Zuienkerke wordt een tijdelijke bufferzones met een straal van 3 km afgebakend. In deze bufferzones is alle vervoer van pluimvee, andere gehouden vogels en broedeieren verboden. Elke inwoner met pluimvee of vogels in deze zones moet binnen de 72h een inventaris overmaken aan de burgemeester, waarin aangeven wordt hoeveel en welke dieren gehouden worden. In de bufferzones moeten alle pluimvee en vogels binnen gevoederd en gedrenkt worden. DEZE ZONES ZULLEN TEN MINSTE 3 WEKEN BEHOUDEN BLIJVEN.

Bijkomende info kan steeds bekomen worden bij uw stads- of gemeentebestuur. 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.