Mededeling KBDB i.v.m. versoepeling ophokplicht

Onderwerp: 

KBDB vogelgriep28-01-2021 Mededeling ter attentie van de liefhebbers aangaande de ophokplicht

Zoals gisteren medegedeeld naar aanleiding van ons onderhoud met het FAVV, werden versoepelingen op de ophokplicht bekomen. Er werd een stappenplan uitgewerkt in functie van de belangrijkheid en de hoogdringendheid voor wat betreft het welzijn van onze duifjes.

Vanaf wanneer?

  • Vanaf 01/02/2021: mogen de JONGE DUIVEN worden uitgelaten op het hok
  • Vanaf medio februari is het de beurt onze JAARSE en OUDE DUIVEN
  • Vanaf 01/03/2021: kunnen de duiven worden opgeleerd op korte afstand

Deze maatregelen werden genomen op voorwaarde evenwel dat de problematiek qua vogelgriepuitbraken stabiel blijft. Voor het opleren van de duiven dient eveneens rekening te worden gehouden met de evolutie van de covid-19 pandemie en dit vooral met problematiek van de “essentiële verplaatsingen”.

Gelieve eveneens te noteren dat het FAVV erop heeft gedrukt dat deze uitzondering (opheffing van de ophokplicht) ENKEL en UITSLUITEND geldt voor de reisduiven maar NIET voor het ander pluimvee in het bezit van onze liefhebbers, hetgeen correct dient afgeschermd te worden en te blijven volgens de voorwaarden gesteld door het FAVV (zie website van het FAVV). Wij verzoeken onze liefhebbers dan ook met aandrang de door het FAVV gestelde voorwaarde strikt te respecteren.

Wij, als KBDB, zullen op de strikte naleving van deze maatregelen toezien!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.