GOUDEN DUIF 2020 - Klein maar klasse

Onderwerp: 

 

Dinsdag 17 augustus was het dan toch zover, de laureaten van de Gouden Duif 2020 konden eindelijk gevierd worden. Ze konden hun welverdiend applaus in ontvangst nemen en hun naam bijgeschreven zien in het Gulden Boek van de duivengeschiedenis. 

De viering was ditmaal niet het grootste volksfeest op de duivenkalender maar een stijlvol diner. Verscholen tussen het groen in Oud-Turnhout was klassezaak Alta Ripa II met zijn glamoureuze zalen, schilderachtige tuin en elegante serres het oogstrelende en toepasselijk decor voor deze hoogdag.
De top 3 van alle competities en de Superstars van het Jaar kregen hun welverdiende trofee uit de ateliers van Toulet-Van Bael, een staande ovatie van hun sportbroeders en -zusters en natuurlijk de bloemen die Louis Vollebregt zoals ieder jaar voor dag en dauw gaat ophalen bij de bloemenveiling. Om ze verser te hebben moet je ze zelf gaan plukken!
Sponsors Versele-Laga en Belgavet hadden een mooie stand in de klassieke inkomhal, een kasteel waardig. Alleen Brouwerij Haacht bleef wat op zijn dorst zitten, bubbels en wijn waren de meest geconsumeerde vochten. De kleinere schaal van de viering heeft ongetwijfeld geleid tot een forse daling van de productieomzet van hun beroemde Primus pils maar geen nood, we drinken er volgend jaar wel eentje extra!
De jeugdwinnaars waren de amuse-bouche van deze viering, altijd een mooi moment waarbij ouders naast het podium even fier staan te blinken als de laureaten op het podium. Het voorgerecht bestond uit het lauweren van de Superstars van het Jaar en de winnaars van de Internationale Zware Fond. Het hoofdgerecht was een internationaal buffet. De Engelse charme van John Gladwin, Duitse overdaad van duivenlegende Günter Prange die meer trofeeën won dan de rest van het podium samen, Nederlandse klasse met Gerard en Bas Verkerk en als kers op de taart het amicaal feestgerecht Michel Lossignol met een sausje van Geert Vlaeyen.

Bekijk alle filmpjes van de winnaars op ons Youtube-kanaal!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.