GERARD & HAROLD CALIS – 1e Nat. Melun Sector 3, 10.654 d.

Liefhebber: 

Bussum – In het midden van Nederland speelt de combinatie G. en H. Calis met haar duiven. De combinatie bestaat uit vader Gerard (67) en zoon Harold (43).
Vader Gerard is rond zijn 10e begonnen met duiven, eerst met zijn broer maar nu speelt hij samen met zoon Harold.

Harold vertelt dat hij de laatste 2 jaar zijn vader ondersteunt waar het nodig is, maar de verzorging van de duiven komt volledig op conto van vader Gerard. Momenteel heeft de Combinatie Calis 25 kweekkoppels, 30 vliegers waarvan 20 duivinnen en ongeveer 70 jonge duiven. De nadruk ligt op de mid- en dagfond vluchten. De jonge duiven worden op de deur gespeeld en moeten 2x per dag trainen. De jonge duivinnen worden samen met de oude losgelaten. De jonge duiven trainen circa 1,5 uur.

Voor de Nationale Melun hebben Gerard en Harold niets anders gedaan dan anders. Op de dag van inkorving hebben de jonge duiven de gehele dag bijeen gezeten. Zo ook de winnares “Romi” NL16-1373924. Deze blauwe duivin die hiervoor middelmatig presteerde, was afgelopen zaterdag de snelste vanuit Melun tegen 10.654 duiven. De overwinning werd behaald met een snelheid van 1479 mpm. De vader van “Romi” is “Just Relaxing” (Marcel Sangers) uit “Golden Nugget”. De moeder is “Het Vleugeltje” (Comb. Verbree) uit “Basso” (G. & S. Verkerk) x “Dimara”.

Gerard voert zijn jonge duiven de gehele week volle bak met een mix van Sport light van Teurlings en Premium mix Beyers. Aan het eind van de week wordt All-in-One van Beyers toegevoegd aan de mix. Verder voert de Combinatie volop grit en mineralen. Op medisch vlak grijpen Gerard en Harold in wanneer dit nodig is.
Proficiat met deze knappe prestatie!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.