GEBR. DEKKER - 1e NPO Orleans Afdeling 1 tegen 2246 d.

Liefhebber: 

Voor deze laatste sectorvlucht waren er in Afdeling Zeeland 2358 duiven ingekorfd waarvan er 2246 ingezet waren in het Afdelingsconcours. In Sector 1 stonden er 10853 duiven in concours. De kop van de uitslag werd volledig bezet door de liefhebbers uit Afdeling Oost-Brabant met de Comb. van Wanrooij uit Geffen als winnaar. Sector 1A had 7008 duiven aan de start. Ook hier alleen Brabantse liefhebbers in de top tien met de winst voor de Comb. L. Stabel en zn., uit Goirle. Op het traject een half bewolkte lucht en veel west in de windrichting. De vlucht kende een vlot verloop. 

Het was een hectisch duivensportweekend voor Frederik en Jan-Willem. Op de eerste plaats zouden de uitslagen van NPO Orleans maar zeker ook van de Natoervlucht uit Arras bepalend zijn voor de einduitslag van het Generaal Hokkampioenschap van Afdeling Zeeland. De verschillen met de opvolgers Gebr. Scheele en Herman Calon waren minimaal zo dat nog alles kon gebeuren met de verdeling van de podiumplaatsen. Maar de broers Dekker zetten op de Natoervlucht uit Arras een werelduitslag neer met 18 van de 18 inzetten in de prijzen, waarvan vijf per honderdtal en vijftien per tiental. Binnen de top tien ook twee aangewezen duiven. Dat alles tegen 911 duiven in hun Samenspel. Alleen al deze uitslag deed hen hun voorsprong ruim behouden. Nu was het nog wachten op het verloop van Orleans. Na de hectiek van Arras en de spanning om het Generaal Hokkampioenschap Afd. Zld. pakten de heren nog “even” de provinciale overwinning op deze vlucht. Provinciaal wat minder prijzen, toch nog zes per tiental maar geen aangewezen duiven erbij, voerde de spanning weer wat op. Maar toen de voorlopige uitslagen bekend waren konden ze na enig rekenwerk de vlag wel opsteken want de Generale titel was binnen. Over hoe ze dat allemaal hebben klaargespeeld kunt u komende winter lezen in een uitgebreide reportage in dit blad. 
 
Nu terug naar Orleans. Voor deze vlucht hadden ze twintig doffers en drie duivinnen ingekorfd. Met name de doffers op een goede neststand en die lieten zien fel op hun nest te zitten werden ingekorfd. De jonge duiven zitten hier niet gescheiden. Met een dikke laag bonenstro en her en der wat dozen en donker gemaakte hoekjes is het een en al gezelligheid op het jonge duivenhok. Omdat Fredrik en Jan-Willem overdag niet thuis zijn wordt de verzorging en de training in de namiddag en avond gedaan. Moeder Dekker laat om 14. 30 u de jonge duiven los. Als Frederik rond 17 u. thuiskomt worden ze binnen geroepen. Voeren doen ze met het voer en het systeem van Matador. Inzake bijproducten worden de producten van Gert-Jan Beute vnl. gebruikt. Bij thuiskomst van de vluchten elektrolyten in het drinkwater en op zondag Usne-Gano van Rhonfried. De jongen komen zowel van de kwekers (vermeerderaars zegt Frederik) maar zeker ook van de vliegduiven, zodat ook van die duiven enigszins al snel de kweekwaarde kan worden vastgesteld. Ze zijn met rond de honderd jongen begonnen en die vliegen alle vluchten van het jonge duivenprogramma inclusief de Natoer vluchten Er wordt louter geselecteerd op prestaties om hun vliegploeg zo snel mogelijk aan de top te brengen. Noot: Is inmiddels al aardig gelukt.

De winnende duif is de NL18-3827442 “Johnny English” een donker geschelpte doffer. Hij zat veertien dagen te broeden. Hij was nogal nijdig op zijn buurman die zijn territorium wilde inpikken. 
Zijn vader is de NL12-1667458 “Zoon Bram” van Hans de Vos (uit NL06-1129719 ‘Bram’ x NL07-1897709 Gebr. Scheele) ‘Bram was 1e Asduif Dagfond Afdeling Zeeland in 2007.
Zijn moeder is de NL17-1838709 “Child Dakkapel” van W.B. de Kruijf (uit NL14-1096708 “Stephan” x NL16-1559842 “De Dakkapel”). Deze duivin werd door Rik Hermans voor de Gebr. Dekker gekocht op de verkoping in Blackpool. De NL18-442 is haar eerste jong.
De NL18-442 “Johnny English” won eerder: Melun 3075-18, Pont St. Maxence 5659-58, Arras 1341-36, Roye 1612-91, Pont St. Maxence 4561-89. Hij is 10e Asduif Vitesse j.d. in het Samenspel Midden. Hij is halfbroer van “Young Danny” 1e Generaal Asduif in 2016 , tevens 1e Vitesse en 1e Natoer Asduif in het toenmalige Samenspel. Zijn halfzus wint dit jaar zes maal top honderd provinciaal met o.a. 7e Fontenay en 16e Chateauroux. Proficiat met de eerste prijs provinciaal en jullie totaal resultaat in 2018. 

De winnaar NL18-3827442 “Johnny English”.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.