DUIVEN VOOR DUMMIES - Een nieuwe reeks

Onderwerp: 

Duiven voor dummies

Een aantal weken geleden lanceerden wij met onze krant een oproep naar de beginnende liefhebber. We waren bijzonder nieuwsgierig naar wie hierop zou reageren en we hoopten voor aanvang van sportseizoen 2020 een aantal starters te vinden met het nodige enthousiasme. Onze bescheidenheid veranderde snel in verbazing: tientallen reacties stroomden binnen uit Nederland en België. Fantastische verhalen die een unieke kijk geven op hoe iedereen de duivensport op zijn of haar eigen manier beleeft. We hebben vaak gelachen, maar ook af en toe een traan weggepinkt. De rode draad in al deze reacties vinden we in de liefde voor onze duivensport!

Al snel waren we ons er ook bewust van dat we niet iedereen in de picture konden plaatsen. Onze betrachting om beginnende liefhebbers te helpen, was dan ook de eerste insteek bij de aanvang van het huidig duivenseizoen. Doorheen alle mooie verhalen kozen we vier absolute beginners die nog amper of niet aan wedstrijden hebben deelgenomen. We wilden en willen hun positieve beleving van de duivensport graag versterken. Hun als beginnend liefhebber de nodige duiveninzichten verstrekken, moet hen weerbaar maken in het duivengebeuren. Dus zochten we in het duivenlandschap naar vakmannen in onze sport, die tevens in de buurt van deze startende liefhebbers wonen. We vroegen hun het engagement om deze startende liefhebbers te adviseren in de verzorging van hun gevleugelde vrienden. Iedereen die we contacteerden was onmiddellijk zeer enthousiast en sprong mee op de kar. 
Maar daar stopte onze betrachting niet. We contacteerden ook enkele dierenartsen met de vraag om onze vier uitverkorenen te helpen op medisch vlak. Ook vanuit deze hoek was de vraag overbodig en stapte men gretig mee op de trein. Met de sportieve ondersteuning, naast ook het medisch advies, hopen we hun voldoende slaagkansen te geven op hun eerste wedstrijden. 

Wie zijn de enthousiaste starters in onze mooie sport die wij hebben uitgekozen? We stellen ze graag even aan u voor:

Lisa Versmissen
Als eerste hebben we Lisa Versmissen. Deze negentien jaar jonge dame woont in Balen en begon in 2017 met de duivensport. In aanvang startte zij met vier duifjes die ze kreeg van een leraar op school. Bij aanvang van het duivenseizoen 2020 wil zij graag aan haar eerste wedstrijden meedoen. Dit was trouwens ook al eerder de bedoeling, maar door heel veel tegenslagen – Lisa diende alles alleen uit te zoeken (niemand in de familie heeft ooit een duif van dichtbij gezien... – lukte dit (nog) niet. 

Victor van der Veen
De volgende starter luistert naar de naam Victor van der Veen. Hij is onze Nederlander van dienst en woont in Kollum. Victor kreeg de smaak te pakken toen hij voor een vriend een duifje ophaalde in een centraal hok. Prompt verhuisden er wat jongen mee naar huis. Een klein hok werd gekocht en de trein was vertrokken. Ondertussen is Victor lid van een duivenclub en wil hij graag deelnemen aan zijn eerste wedstrijden. Ook zijn elfjarige zoon Nathan is mee op de kar gesprongen.

Benjamin en Jeske De Backer
Nummer drie komt uit Lokeren. Daar vinden we de vader-dochtercombinatie Benjamin en Jeske De Backer. Een gekwetste aanvlieger wekte danig hun interesse. Prompt werd een klein hokje in elkaar getimmerd en ook hun trein was vertrokken. Voor het aankomend seizoen willen zij voor het eerst met een ploegje jaarlingen naar de zware fond. Zonder voorkennis in de duivensport belooft dat geen sinecure te worden. Maar hun enthousiasme zal hen hopelijk helpen in het welslagen...

Matteo Debruyne
Als laatste in het rijtje hebben we de achtjarige Matteo, die stevig de smaak te pakken heeft. Ook zijn papa Pieter wordt mee in het verhaal getrokken. Zij wonen in de Vlaamse Ardennen en hopen volgend seizoen voor het eerst deel te nemen aan een aantal snelheidswedstrijden. Er wordt nu gestart met het buitenlaten van de duiven en daar zijn de eerste kopzorgen... We hopen ook hen stapsgewijs op weg te zetten en hen de nodige duivenvreugde te laten beleven. 

Uiteraard willen we iedereen een stukje inkijk geven in het reilen en zeilen van deze nieuwe duivenlichting. De komende weken nemen we uitgebreid de tijd om deze vier enthousiastelingen uitvoerig voor te stellen. Deze stuk voor stuk unieke verhalen alleen al zijn de moeite! Maar ook tijdens het seizoen willen we jullie mee op de hoogte houden van hun evoluties en de ‘avonturen’ die zij beleven. We proberen op deze manier ook hun verworven inzichten in de duivensport aan bod te brengen, evenals de kritische kijk van zowel de vakmannen als de dierenartsen. Op deze manier hopen we ook jullie als lezers mee te nemen in de wereld van deze stuk voor stuk boeiende startende duivenliefhebbers.

En wat gebeurt er met de tientallen andere reacties? Wel, eerst en vooral willen we jullie hartelijk danken voor al deze mooie duivenverhalen. Jullie zijn het bewijs dat duivensport ook een sport van de toekomst wordt! Graag willen we voor jullie een positief verhaal betekenen. Uiteraard hopen we dat jullie met superresultaten onze krant halen, maar daarnaast willen we jullie zeker niet vergeten. Dit najaar plannen we enkelen onder jullie in de spotlights te zetten, want ook jullie belevenissen zijn meer dan de moeite waard! 


Wilt u niets meer missen van het reilen en zeilen op de hokken van Lisa, Victor, Benjamin & Jekse en Matteo?
Neem dan nu een abonnement!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.