BUCK & MARTIJN DE KRUIJF – Winnaars Nat. Derby der Junioren Nederland

Liefhebber: 

Woerden – In het meest noordoostelijke puntje van Afdeling 5 houdt Buck de Kruijf (62) zijn kolonie. Buck woont hier samen met zijn vrouw. Hij heeft een eigen stratenmakersbedrijf. Sinds zijn 18e speelt Buck met duiven, hij is door zijn vader en opa de duivensport in “gerold”.

Omdat zijn bedrijf veel tijd kost, is de verzorging van de duiven niet optimaal. Daarom helpt zoon Martijn waar het nodig is. Martijn is wel geïnteresseerd in de duivensport, maar wil hier niet alle tijd aan besteden.
Omdat Buck en zijn zoon Martijn beide in het bedrijf werken, hebben ze een eenvoudig systeem. Buck speelt met zijn oude duiven totaal weduwschap. Door het tijdsgebrek komen de duiven 1x per dag los. Om 16:30 uur gaan de weduwnaars los. Dit zijn er circa 24. Deze doffers trainen 60 min. Vervolgens gaan de duivinnen los, als deze uitgevlogen zijn, gaan ze meteen naar binnen. Daarna zijn ongeveer 60 jonge duiven aan de beurt.

De hele kolonie zit op een hok van ca. 6 meter :
2 afdelingen voor de weduwnaars en een kleine afdeling voor de duivinnen. Om de hoek zit een kooitje voor de jonge duiven. De jonge duiven worden in Woerden langer verduisterd dan “normaal”. Ze worden 14 uur donker gezet. Daarna worden ze vanaf de langste dag bijgelicht tot de laatste vlucht is geweest.
Wat betreft het voeren geeft men zakken van Patagoon en Gerry plus mengeling (Versele-Laga). Naar de vlucht toe worden de duiven opgevoerd met vetrijkere producten zoals pinda’s en snoepzaad. Zaterdag na thuiskomst krijgen de duiven vliegvoer van Patagoon. Dit wordt samengevoegd met  P40 korrel en pinda’s.
Op medisch vlak wordt er niet zo veel gedaan. Ze kuren indien nodig tegen de koppen.

Afgelopen zaterdagmiddag was er (na een week uitstel) toch de nationale derby jonge duiven. Buck had hiervoor 45 jonge duiven ingezet. Voor deze belangrijke vlucht had Buck zijn duiven goed voorbereid door ze in 14 dagen tijd 6x weg te brengen. Met als resultaat de 1e nationaal Fontenay Sur Eure sector 2 tegen 12.727 duiven. Deze duivin meldde zich om 14:11 uur op het hokje van de familie Kruijf met een snelheid van 1531 mpm. Hiermee werd ze de snelste van alle lossingen en daarmee winnares van de Derby der Junioren. De 16-1559842 “Dakkapel” komt uit een zoon van “Zidane” (Willem de Bruijn) x “Olympic Stephanie” van familie de Kruijf zelf.  De moeder van “Dakkapel” komt uit “Eye Catcher” x “Dtr Nieuwe Olympiade” (Leo Heremans).
De “Dakkapel” is een tijd weggeweest en werd vervolgens alleen op de korte vluchten gespeeld. Naast de 1e nationaal speelde familie de Kruijf ook nog de 12e, 18e (met hierbij de eerste 2 getekende!!!) 51e en de 53e. Hierbij hadden ze er 20 van de 45 in de prijzen. Een super weekend dus voor de familie Kruijf.
Proficiat !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.