BOSMANS-LEEKENS - 1e Prov. Limoges 1413 oude / 2e Nat. 15.763 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Beverlo – De nationale wedstrijd uit Limoges kon zaterdag gelost worden om 7u30, bij mooi weer en een zwakke noordoostenwind. Nationaal kwamen er 15.763 oude duiven aan de start en Limburg was vertegenwoordigd met 1413 oude duiven. 

Toen Marc Bosmans en kompaan Dirk Leekens de duiven aan het nakijken waren de dag van de inkorving vertelde Dirk het volgende. Deze hier, en hij bedoelde de “179/15”, zou wel eens een eerste kunnen vliegen op deze wedstrijd. Terwijl Marc repliceerde, zou mooi zijn, deze hebben we nog nooit gewonnen. 

En Dirk kreeg gelijk, zijn “Harryette” arriveerde met minuten voorsprong in Limburg en nationaal op een 2e plaats tegen 15.763 d. Meteen goed voor de 14e provinciale overwinning ten huize Bosmans-Leekens, een indrukwekkend palmares op enkele jaren tijd. Het zijn de duiven van 2014 en 2015, waar de snelheid een beetje van afgaat die we op zulke vluchten spelen, vertelt Dirk. En zie, daar doen ze het behoorlijk goed op. Nog maar eens het bewijs wat Dirk al jaren zegt: Iedereen heeft tegenwoordig goede duiven en een goed systeem, maar de kop van de wedstrijd wordt tegenwoordig meer dan ooit op het scherp van de snee gespeeld. 
Je moet wel weten welke duiven je waar op inzet. Trouwens als je de massa en de wind tegen hebt, ben je toch kansloos om kop te spelen op de grote halve fond en dagfond. 

Met vijf duiven mee op deze wedstrijd mag de uitslag zeker gezien worden, prov. 1-21-36-enz. 4/5 tegen 1413 d. Proficiat Mark en Dirk met deze mooie provinciale en zonale overwinning.


BE15-2213179 “Harryette”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.