Antoon van der Wegen overleden

Onderwerp: 

Op 6 december jl. is in het Nederlandse Steenbergen Antoon van der Wegen overleden. Antoon was 83 jaar. Met zijn heengaan verliest de internationale fondwereld een van zijn allergrootste kampioenen. 
Vanaf eind jaren vijftig startte Antoon samen met vader Adrianus een fondcarrière die hen op vele nationale en internationale podia zou brengen. 
Toen ook werd met de inbreng van het “Oud Doffertje” (Antoon Ligtenberg) en de “Donkere Duivin” (Tinus van Meer) de basis gelegd voor het latere “ras Van der Wegen” dat wereldwijd furore zou maken en dat tot vandaag de dag aan de basis ligt van talloze fondsuccessen over de gehele wereld.

De duif die volgens Antoon zelf de meeste invloed heeft gehad bij de stamvorming was zonder meer “De Barcelona” (2023862-65) die schitterde met o.a. 1e en 5e Nationaal Barcelona, 2e Nationaal Dax en 14e Nationaal St. Vincent.
Vanaf 1982 werd op het nieuwe adres aan de Krommeweg begonnen en daar werd gespeeld op naam van Mevr. Luci van der Wegen. Nationale overwinningen uit Pau, Marseille en Dax werden hun deel en ook werd beslag gelegd op vele prestigieuze titels zoals 3 x Winnaar van de Europabeker, West-Europese Super Marathon, etc.
In verband met de gezondheidssituatie van Antoon werd de laatste jaren niet meer gespeeld.

Onze oprechte gevoelens van medeleven gaan naar echtgenote Luci. Na het veel te vroeg overlijden van zoon Hans is haar nu ook echtgenoot Antoon ontvallen. Wij wensen haar heel veel sterkte bij het verwerken hiervan.
Jan Hermans

Overlijdensbericht dhr. Antoon van der Wegen

Overlijdensbericht dhr. Antoon van der Wegen

Overlijdensbericht dhr. Antoon van der Wegen

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.