ACTIE ZORGENKIND 2012

Onderwerp: 

Actie Zorgenkind

Op  zondag 28 oktober 2012 zal voor de 29ste keer Actie Zorgenkind zijn succesvolle tweevoudige verkoop van duiven ten voordele van het goede doel organiseren, waarbij in de feestzaal (A-verkoop) een duif of een bon van ruim 40 toppers uit België en omstreken worden aangeboden samen met Limburgse liefhebbers die een nationale vlucht of een nationaal kampioenschap hebben gewonnen, terwijl in de kelder (B-verkoop) ongeveer 140 selecte Limburgse liefhebbers één van hun kroonjuwelen te koop stellen. Al deze schenkers stellen hun duif gratis ter beschikking van Actie Zorgenkind.
Na 28 edities werd er reeds meer dan 750.000 euro (30.000.000 oude Belgische frankskes) geschonken aan ruim 150 verschillende instellingen in onze provincie waar men nood heeft aan extra steun. Deze instellingen proberen om aan mensen die het minder goed hebben dan ons of die door moeder natuur niet met dezelfde gaven als ons bedeeld werden, te helpen. Vaak draaien deze instellingen voor een stuk op de hulp van de betrokken ouders of van vrijwilligers.
Toen 29 jaar geleden de initiatiefnemers (Jef, Leo, Jef, Antoon, Pros,…) de koppen bij elkaar staken om deze instellingen een extra steun in de rug te geven, zal niemand van hen hebben kunnen vermoeden dat deze Actie bijna 30 jaar later nog steeds zou bestaan en nog steeds op de steun van vele schenkers van duiven, van de vrijwillige helpers, van de pers, van de duivenliefhebbers-verenigingen, van de kopers van loten en duiven, van de sponsors, enz. kan blijven rekenen.
Uiteraard is er vandaag nog steeds een verjongde ploeg van zes duivenliefhebbers die deze boot op zijn koers houdt, maar zonder onze grote groep van roeiers zou deze boot zijn eindbestemming nooit bereiken.
Wij danken dan ook al deze personen en organisaties die op één of andere wijze hun steentje bijdragen tot het welslagen van deze Actie.
Wij verwachten ook voor deze 29ste editie weer een ruime opkomst van sympathisanten die weer de spannende sfeer van onze duivenverkopingen willen komen opsnuiven, van Omer zijn liedjes en  van Jos zijn (soms pikante) moppen of van onze nieuwe attractie ‘de zingende duivenmelker’ komen genieten.
De instellingen waarvoor wij dit jaar werken zijn :
De Dolfijn - Genk
Huis van Niels vzw - Hasselt
Jongerenwerking P. Simenon - Lommel
De Meander vzw - Dilsen-Stokkem
Jeugdtehuis vzw - Kinrooi
Nieuwe kansen geven - Limburg
Het Roer - Hasselt
Zonnewijzers - Limburg
Wij heten iedereen van harte welkom op zondag 28 oktober 2012 in zaal KERMETA te Kermt vanaf 14 uur. De schenkers die hun deelname bevestigd hebben worden zoals elk jaar verwacht tussen 10 en 12 uur. Iedereen in bezit van een lot voor de tombola en aanwezig op onze activiteit kan deelnemen aan de trekking van meer dan 500 aanwezigheidsprijzen.

meer info : www.zorgenkind.be

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.