VISSCHERS & ZOON - 1e Nat. Chateauroux 12.149 jonge

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Maasmechelen – Voor de nationale winnaar Chateauroux III jonge duiven mochten we deze keer naar Maasmechelen, het dorp aan de Maas. Met een jonge duif om 14.19.53 u voor een afstand van 545,274 km en aan 1494,38 m werd Visschers & Zoon de nationale winnaar tegen 12.149 jonge duiven. Uiteraard een knappe zege voor een van de blikvangers van de Limburgse duivensport die zo’n 20 provinciale overwinningen en de nationale zege uit Argenton 1998 oude duiven op zijn actief heeft.

Visschers & ZoonLode Visschers bouwde zijn kolonie op met duiven van Clement Robben, Herk-de-Stad... Gebr. Clerinx, Nieuwerkerken... Jos Schuer, Ham en Rik Cools, Ruiselede. 
Hij had 15 jonge duiven in de mand op Chatearoux en het is de 14e getekende die de nationale palm naar Maasmechelen haalde.
Lode begon het seizoen 2017 met een ploeg van 72 oude en jaarse weduwnaars en 71 jonge duiven. De ploeg jonge duiven werd serieus uitgedund en daar blijven er nu amper nog zo’n 20 van over. De jonge duiven werden verduisterd van begin maart tot 21 juni en daarna bijgelicht van 16 u tot 23 u en van 4.30 u tot 9 u. Vanaf begin juli werden de jongen gespeeld op de schuifdeur en het hok werd gezellig gemaakt met kartonnen dozen en wegkruipbakjes. Bij de inkorving komen doffers en duivinnen 20 minuten samen. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze samen tot ‘s anderendaags.

Visschers & ZoonDe nationale winnares is “Het 516” B17/5019516. Het is een blauw duivinnetje uit de kleine middelmaat dat momenteel twee pennen gestoten heeft. Bij haar thuiskomst ging ze in een rotvaart naar de spoetnik maar ze verloor toch nog een dikke 30 seconden vooraleer ze binnenwipte. Alle jonge duiven komen aan de start van de eerste wedstrijd van het seizoen en gaan iedere week de mand in. Ze hebben dan ook alle nationale wedstrijden gevlogen.

Na aankomst van een vlucht wordt er “volle bak” sportmengeling gevoederd en er zijn elektrolyten in het drinkwater. Verder hanteert Lode een eenvoudige voedermethode. Van zondag tot zondag wordt er “volle bak” sportmengeling gevoederd. Eten de duiven gretig dan blijft de voederbak 10 minuten op het hok. Wordt er met lange tanden gegeten dan wordt reeds na 5 minuten de dis afgeruimd.

De medische begeleiding is in handen van dierenarts Norbert Peeters. Op maandag voor de inkorving van Chateauroux werden er voor de eerste keer de fameuze “gele druppels” toegediend... en het was meteen bingo. Tegen de luchtweginfecties werd er tot op heden nog niet behandeld.
Knappe zege van Visschers & Zoon op de afsluitende nationale wedstrijd uit Chateauroux en de bekroning van een goed seizoen 2017.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.