SABRINA BRUGMANS - 1e Nat. La Souterraine 8383 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Halen – Halen is een stad in de provincie Limburg, het heeft nog twee deelgemeenten Loksbergen en Zelem. Tophok in Halen is ongetwijfeld Sabrina Brugmans en samen met haar echtgenoot Stephan Machiels speelden zij het voorbije weekend Halen nogmaals in de kijker met een schitterende prestatie op nationaal La Souterraine.

Met een duif om 17.15.04 u voor een afstand van 587,595 km en aan  1350,59 m werden zij de nationale winnaar tegen 8.383 oude duiven. Zij hadden 2 oude en 6 jaarse in de korf voor La Souterraine en het is de 1e getekende oude die de nationale palm voor haar rekening neemt.

De hokken in Halen.De basis van de kolonie is het “oude soort” aangevuld met duiven van Roger Buvens, Loksbergen; Gaston Van de Wouwer, Berlaar en Hermans-Bonné Loksbergen.
Stephan en Sabrina zijn nu, na de 1e nat. Bourges jonge duiven 2015, met La Souterraine aan hun tweede nationale overwinning toe. Ander bewijs van de grote klasse die op hun hokken aanwezig is zijn de prestaties in de Gouden Duif. In 2018 werden ze de Gouden Duif-winnaar België en in 2020 werden ze de 1e Opvolger en Zilveren Duif in de Gouden Duif België.

Er wordt het klassiek weduwschap gespeeld uitsluitend met duivinnen met de partner die thuis blijft. De 60 duivinnen worden in 3 groepen verdeeld en zijn gepaard met 20 doffers. Zij hebben in het vroeg niet gekweekt en kwamen 4 dagen samen na de eerste snelheidswedstrijd. De vliegploeg traint tweemaal daags. 
Bij de inkorving komen de duivinnen om beurt 1u bij de doffers. Na aankomst van een wedstrijd staat de periode van samenzijn in verhouding tot de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd. Dat kan variëren van 2u tot de volgende morgen.

De nationale winnares is “Sabrina” B19-5082780. Het is een blauwe duivin uit de middelmaat die zich de laatste twee weken zeer driftig gedroeg. Haar thuiskomst van La Souterraine was niet volgens het boekje want ze kwam uit het oosten. Ze kwam “full speed” op de spoetnik toegeschoten en dat het om een kopduif ging was toen al duidelijk.
Even grasduinen in haar palmares leert ons dat ze de 3e Provinciale Asduif jonge duiven was. Verder won ze de 2e Prov. Argenton 2019, 60e nat. Tulle 2020, en 7e prov. Argenton 2021.
Als voorbereidende vluchten vloog ze snelheid en halve fond en na Argenton was ze pas aan haar tweede nationale wedstrijd toe.

Na aankomst van een wedstrijd krijgen de duiven op zondag, maandag en dinsdag “Girl Power” van AIDI gevoederd. Tot aan de inkorving wordt er dan “Vliegmix 3” AIDI verstrekt. In het drinkwater zijn er ook elektrolyten. Verder worden ook de producten van Röhnfried en die van dierenarts Schroeder gebruikt.
Voor aanvang van het vliegseizoen ging men op controle bij de dierenarts. Er werd toen vijf dagen behandeld tegen trichomonas. Na zes wedstrijden werd er drie dagen behandeld tegen  luchtweginfecties. Vitamines worden ook regelmatig verstrekt.
De duiven worden tussendoor niet meer weggevoerd. De selectie is heel streng en duiven die willen blijven moeten zeker een paar keer per 100-tal vliegen. Een volgende wedstrijd staat niet meteen op het programma en in eerste instantie zal er veertien dagen gerust worden.

Stephan en Sabrina hebben afgelopen weekend een knappe prestatie geleverd en de nationale driekleur mag met fierheid gehesen worden in Halen.


B19-5082780 “Sabrina”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.