SABRINA BRUGMANS - 1e Nat. Bourges 36.315 jonge

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Halen – Vroeger heeft Stéphan Machiels (44) nog samengespeeld met vader. Toen hij op zijn adres met duiven begon was dat op de naam van zijn vrouw... en nog steeds wordt er gespeeld onder de naam Sabrina Brugmans. En ze doen het daar lang niet slecht in Halen ! In 2014 had Sabrina Brugmans de 1e Nat. Asduif Grote Halve Fond Jaarse onder de pannen en afgelopen zaterdag beleefden ze de mooiste dag uit hun duivenmelkerscarrière. Hun jonge doffer “Valère” B15/2185810 won de 1e nationaal Bourges tegen 36.315 jonge duiven. Mooier kan nog moeilijk. Ze hadden 30 jongen... 3 oude... en 6 jaarse in de race uit Bourges en lukken een mooi resultaat. En om het toch nog mooier te maken... “Valère” stond als 1e getekende op de poulebrief en werd nationaal winnaar !
Stéphan begon het seizoen 2015 met 38 duivinnen op het klassiek weduwschap en een ploeg van 110 jonge duiven waarvan er nu nog 63 overblijven. De jonge duiven werden gefokt uit de kweekduiven en uit de oude vliegduivinnen. De geslachten werden pas een maand geleden gescheiden en de jongen werden daarna gespeeld op de schuifdeur. Na drie opleervluchtjes ging het naar 60 km... tweemaal halve fond... en er werd Montargis en Gien gevlogen vooraleer ze in de mand gingen voor Bourges. Op de hokken werden wegkruipbakjes en kartonnen dozen geïnstalleerd om de motivatie wat aan te zwengelen.

Valère” had zich, samen met zijn vaste partner, een kartonnen doos in de hoek van het hok toegeëigend. Maar enkele dagen voor de inkorving zat er een andere doffer in zijn koninkrijkje en hij zat boven op zijn doos. De twee doffers droegen duidelijk de sporen van een gevecht in regel. De doos werd afgesloten maar Valère bleef boven op zijn doos de wacht houden. Voor hij de mand in ging mocht hij nog even met zijn duivin in zijn kartonnen doos koeren en met een dijk van een motivatie vertrok hij naar Bourges. Bij zijn thuiskomst schoot hij als een kassei naar de spoetnik en ging meteen als triomfator “zijn doos” opeisen. Deze motivatie bezorgde hem een explosie van kracht en met 1258,84 m vloog hij meer dan 36.000 jonge duiven in het verlies.
“Valère” is een donker geschelpte doffer. Het is een redelijk grote en diepe duif maar hij is goed gespierd en heeft een zachte pluim. Het is een geeloger en hij heeft momenteel 1 pen gestoten.
Naast de klassieke inentingen werd er voor aanvang van het seizoen 6 dagen behandeld tegen trichomonas. Na aankomst van een wedstrijd wordt er ook één dag B.S. verstrekt. Tegen de luchtwegeninfecties werd er voor het vliegseizoen 3 dagen behandeld.
Het voederen van de jongen gebeurt volgens het systeem Matador. Bij thuiskomst wordt er “Turbo Energy” verstrekt. Op maandag wordt het “Superstart... op dinsdag 50 % “Superstart” + 50 % “Super Vlieg”... op woensdag 100 % “Super Vlieg” met ‘s avonds een beetje “Energy”. Op donderdag wordt het dan 100 % “Energy” en alle dagen krijgen de jongen pinda’s en een snuifje snoepzaad.
Bij de inkorving komen jonge doffers en duivinnen 2 u samen en worden daarna gescheiden. Ze kunnen dan nog in alle rust gedurende 1 u eten en drinken. Na thuiskomst blijven ze een volledige dag samen.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.