PAUL & NANCY BELLAERT - 1e Nat. Chateauroux 26.737 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Oedelem – Oedelem is een West-Vlaamse gemeente op de grens van Oost- en West-Vlaanderen en ze stond vorig weekend volop in de belangstelling. Paul en Nancy Bellaert spelen er succesvol met de duiven en met 1569,36 m schreven ze de 1e Nat. Chateauroux tegen 26.737 jaarlingen op hun palmares.

Bovendien toonde hun winnares zich ook de snelste van het totale aantal van 47.224 Chateaurouxvliegers. Het is de eerste provinciale en nationale zege uit hun carrière en uiteraard zorgde dat voor een beetje euforie in dit rustig duivenmelkergezin. Paul (52) is postbode en mag zich tijdens zijn eerstvolgende ronde aan heel wat felicitaties verwachten. Ze hadden 21 duiven of 4 oude en 17 jaarse in de mand op Chateauroux.

Paul en Nancy bouwden hun duivenkolonie op met duiven van Noël Peiren, Zedelgem... Gino Clique, Wevelgem... Gaby Vandenabeele, Dentergem... Patrick & Dimitri Houflijn, Wortegem-Petegem... Hugo Vlaeminck, Rupelmonde en Maurice Mattheeuws, Brugge.
Onze nationale winnaar pakte het seizoen 2017 aan met 26 weduwnaars en 11 duivinnen die op het klassiek weduwschap gespeeld worden (partner thuis). Doffers en duivinnen werden een eerste keer gekoppeld op 6 december en trokken een koppel jongen groot. Daarna volgde geen tweede koppeling meer. Een 80-tal jonge duiven moeten voor de opvolging zorgen.
De winnares luistert naar de naam “Angel” B16/3137219 en is een blauwe witpen. Het is een eerder kleine duivin maar met een mooi model. Zij heeft momenteel nog geen pen gestoten en het is bovendien een zeer aanhankelijke duif. Paul heeft zijn winnares niet zien thuiskomen want ze zat al op de spoetnik vooraleer hij ze opmerkte.

Als voorbereidende wedstrijden vlogen doffers en duivinnen Arras, 2x Clermont, 3e Fontenay, en Tours. Bij de inkorving komt de vliegploeg zo’n 15 minuten bij de partner. Na aankomst van een wedstrijd blijven doffer en duivin samen tot de volgende morgen. De volgende opdracht van de vliegploeg wordt dan nogmaals Chateauroux maar dan op provinciaal niveau.
Bij aankomst van een wedstrijd wordt er “Start” van Matador gevoederd en de laatste 2 à 3 dagen wordt het dan “Vlieg” en “Turbo” (energierijk).
De medische begeleiding omvat de fameuze “gele druppels” die wekelijks verstrekt worden. Er werd tweemaal enkele dagen met Soludox behandeld tegen de luchtweginfecties. De laatste keer zo’n 14 dagen geleden. 

Felicitaties voor Paul en Nancy die met een eerder beperkte ploeg de grote jongens van antwoord dienden. Koester deze knappe overwinning want het is een orgelpunt in een duivenmelkercarrière!

BE16-3137219 "Angel"

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.