MAURICE TRAEN - 1e Nat. Perigueux 3783 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Sint-Joris-Beernem – Sint-Joris-Beernem is een dorp in West-Vlaanderen en deelgemeente van Beernem op de grens met Oost-Vlaanderen. Vrijdag wapperde de nationale driekleur boven het dorp naar aanleiding van de nationale overwinning van Maurice Traen (68) op Périgueux.

Met een duif om 17.24.50 u voor een afstand van 691,017 km en aan 1161,70 m werd hij de nationale winnaar tegen 3.783 oude duiven en was hij tevens de snelste van 8.562 d. Hij had 2 duiven in de korf voor Périgueux en het is zijn 1e getekende die de nationale overwinning op zijn palmares bijschrijft. Eerder al won Maurice de 3e nat. Limoges (2014) en 1e prov. Montlucon (2016).

Maurice bouwde zijn kolonie op met duiven van Casaert-Senechal via Eric Coucke, Beernem; Cyriel Vanpoucke, Aalter en Nicolas Dobbelaere, Oedelem.
Maurice komt aan de start van het seizoen met een ploeg van 70 weduwnaars en kweekt jaarlijks zo’n 100 jonge duiven. Hij speelt het klassiek weduwschap met doffers. Deze hebben niet vroeg gekweekt. Half maart werden ze een eerste maal gekoppeld, hebben dan 5 dagen gebroed en werden in die periode opgeleerd.

De nationale overwinning wordt gevierd.De nationale winnaar luistert nu naar de naam B17/3027139 “De Périgueux”. Het is een blauwe doffer uit de middelmaat met een zeer zachte pluim en hij heeft al twee pennen gestoten. Het is een zenuwachtig type vooral wanneer hij na de training moet binnenlopen. Er wordt ’s morgens gedurende 1,5 u hard getraind en ’s avonds wordt er nog eens 45 minuten getraind. Maurice heeft de aankomst van zijn nationale winnaar niet meegemaakt want bij hij moest de klok van Fontenay binnen brengen. Toen hij thuiskwam zat “De Périgueux” reeds op het hok.
“De Périgueux” is een zoon van “De Limoges” B12/3006965 (“Van Poucke” x “De 917 Duivin” B03/3181917) x “Tifanny” B12/3004799 (“De Montauban” B06/3042383 x “Only sister Warrior” B10/4239748). 
Als voorbereidende wedstrijden werd er Arras, Clermont, Fontenay, Montoire, Chateauroux en Limoges gevlogen. Bij de inkorving krijgen de doffers alleen de nestschotel in hun woonbak en nooit de duivin. Het is de bedoeling om de doffers zo rustig en zo stil mogelijk in te korven. Na aankomst van een wedstrijd blijven de partners samen tot de volgende morgen.

Na thuiskomst van een wedstrijd wordt er eerst “Natural Finesse Light” van Natural gevoederd. Daarna wordt er overgeschakeld op “Natural Finesse Sport”. De laatste dagen voor de inkorving wordt er “Natural Finesse Energy” en nog een supplement maïs aan toegevoegd. In het drinkwater is er Belgasol van Belgica de Weerd. De laatste twee dagen voor de inkorving gaat er Sedochol in het drinken. Alle dagen komen er vers grit en piksteen op de hokken.
De medische begeleiding is in handen van dierenarts Franky Compernolle en om de 14 dagen  worden de duiven door hem gecontroleerd. Dit seizoen werd er 1 x behandeld tegen trichomonas en 1 x tegen coccidiose. Tegen de luchtweginfecties werd er tot op heden niet behandeld.
Bij de jonge duiven wordt er niet streng geselecteerd maar de jaarlingen moeten bewijzen leveren en op twee wedstrijden moeten ze per 10-tal prijs winnen.
De volgende opdracht wordt 4 duiven mee op Narbonne en 6 duiven in de korf voor Tulle. 
Maurice Traen leverde zonder meer een knappe prestatie op Périgueux en de nationale winnaar zit voorlopig nog op de hokken in Sint-Joris-Beernem. Bij een serieus bod is hij misschien wel te koop.


B17-3027139 “De Perigueux”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.