GUIDO LOOCKX - Gouden Duif-winnaar Belgie

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Tessenderlo - Roem in de duivensport komt niet zo maar binnengewaaid... meestal moet er met veel geduld en vakmanschap aan een lange weg getimmerd worden. Al vrij snel wist Guido Loockx dat succes in de duivensport alleen met topklasse kon bereikt worden en hij trok op zoek naar die echte topklasse !
Toen hij veertig was gaf hij zijn baan bij de bank op om voluit voor de duivensport te gaan. Om kampioen te worden moest er hard gewerkt en geïnvesteerd worden... en hij deed het !

En het succes was op de afspraak ! Hij beukte de deur naar nationale roem open met "Pantani" die in 1998 de 1e nat. Bourges 10872 d won en Olympiadeduif Blackpool werd in 1999 ! De "Prinses"... een kleindochter van "Pantani"... won in 2004 de 1e Nat. Bourges 14207 jl. "Rossini"... een achterkleindochter van "Pantani"... schreef de 1e Nat. Argenton '07 5001 d op haar palmares. En dan kwam "Kai Mook"... en die werd 1e Olympiadeduif halve fond in Polen 2011!
Guido schitterde ook in de nationale kampioenschappen... met als uitschieter de 1e Nationaal Kampioen Jaarlingen 2012 ! Maar de cirkel was pas rond toen hij in 2012 ook tot winnaar van de "Gouden Duif" België werd uitgeroepen... een prestatie waarvan hij dacht dat ze niet tot zijn mogelijkheden behoorde. Tijdens de "Gouden Duif"-viering is een staande ovatie dan ook meer dan verdiend !

Perfecte stamopbouw

Halfweg de tachtiger jaren heeft Guido nog samengespeeld met vader onder de naam Loockx & Zoon... maar vader had het te druk als zelfstandige. Daarom besloot hij in 1985 een hele ronde jonge duiven te kopen bij Ivo Cools, Vorst die geweldig speelde met duiven van Van Hove-Uytterhoeven. De prestaties gingen onmiddellijk de hoogte in en de 2 beste vliegers zouden zich later ontpoppen tot 2 fantastische kwekers. Hun namen komen we nog regelmatig tegen in de toppers van vandaag.
In 1990 werd de verhuis gemaakt naar de Schoterheide in Tessenderlo waar Guido een nieuw huis had gebouwd waarvan de bovenverdieping volledig wordt ingepalmd door de duiven.
De ambitie was groot en daarom werd er in 1991 aangeklopt bij 2 Antwerpse toppers... Engels & Zonen (Putte) en Daems & Zoon (Bevel). De volgende jaren werd bij deze kampioenen regelmatig iets bijgehaald.
 In 1996 werd een doffer van Engels gekoppeld aan een duivin van Daems en "Pantani" werd geboren. Een superduif met o.a. 1e Nat. Bourges II, 1e Prov. Bourges I, Olympiadeduif Blackpool, 5e Nat. Asduif KBDB en 5e Wereldkampioen Versele-Laga. De beste beslissing uit zijn loopbaan was van deze "Pantani" nooit te verkopen. Want op het kweekhok waren zijn exploten ongeëvenaard. "Prinses" is een kleindochter en trad in de voetsporen van haar grootvader door ook 1e Nat. Bourges te winnen in 2004. "Rossini", geboren uit kleinzoon x kleindochter "Pantani", won 1e Nat. Argenton in 2007. "Mrs. Blue Sky", kleindochter "Pantani", werd in 2009 Olympiadeduif Fond in Dortmund. "Kai-Mook", 1e Olympiadeduif ½ Fond Poznan 2011... haar moeder is een inteeltprodukt naar "Pantani"... zoon "Pantani" x "Prinses" (kleindochter "Pantani").
De duivin waarmee "Pantani" de beste resultaten gaf, was "Zwarte Pol", een duivin uit samenkweek met Pol Taels die de vader (100% Gommaire Verbruggen; lijn "Kletskop", "Teen" en "Kadet") had aangekocht op een verkoop van jonge duiven van Felix Van Oosterwijck.
 In 1994 werd bij A. Slaets in Lint een doffer aangekocht uit zijn beste koppel ("Kadet" Meulemans x "Panter" Verstraeten) die ook zeer belangrijk geweest is in de stamopbouw.
In 1996 werd richting Dentergem gereden, waar er bij Gaby Vandenabeele 19 duiven aangekocht werden (o.a. 3 kinderen uit "Wittenbuik" en 3 uit "Turbo"). Later werd er via samenkweek nog wat extra Vandenabeele-bloed ingebracht. Deze Vandenabeele-duiven pakten wonderwel op de "Pantani"-lijn.
De laatste jaren worden er nog regelmatig duiven bijgehaald. En alleen het beste is goed genoeg. Broers, zussen of kinderen uit Nat. Asduiven , Olympiadeduiven, Nationale winnaars of kinderen uit échte superkoppels.
Zoals het superkoppel van Walter Grieten (Tessenderlo) waarvan 5 kinderen werden bekomen. Uit een dochter van dit superkoppel, gekoppeld tegen een broer van "Prinses" en "Zitter", werd o.a. Zoë geboren.
De beste oude doffer dit jaar "Satan" (1e Prov. Gien, snelste van 5061 d.; 1/5076 Montluçon Nat. ZC – 2/17432 Nat. Montluçon) komt uit dezelfde moeder. De beste oude duivin (1e Prov. Argenton 2011 tegen 703 duiven en 1e Prov. en 2e Nat. Bourges 2011 tegen 54.010 duiven) en de beste jaarling (5e Olympiadeduif Cat. B Nitra – 5/10040 Bourges Zone en 5/14362 Nat. Guéret) hebben eveneens een duivin van Grieten als moeder.
Met dierenarts Fernand Mariën werd er aan samenkweek gedaan. Zo werd onder andere een zus van "Kleine Dirk" van G. Koopman gekoppeld met "Pantani". Hieruit werd "Mrs. Blue Sky" geboren, Olympiadeduif Fond in Dortmund 2009. Een volle zus van "Mrs. Blue Sky" is de moeder van "Kaylan", 6e Nat. Asduif Grote Halve Fond KBDB 2012.
Een echt schot in de roos was de aankoop van een broer van de vader van "Miss Rapido" (2e Nat. Asduif Halve Fond KBDB). Het was volgens Guido veruit de mooiste (maar ook de duurste) duif uit de verkoop van Patricia Verhaegen (Aarschot). Hij werd gekoppeld tegen een dochter van "Prinses" en uit hen werd onmiddellijk het superduifje "Kai-Mook" geboren.
Zij werd 1e Olympiadeduif Halve Fond in Poznan 2011.
Een andere dochter van deze doffer (toen gekoppeld aan "Mrs. Blue Sky") is "Grinta". Ze vloog dit jaar 9 minuten los de 1e Prov. Tulle tegen 1049 jaarlingen (eveneens 1e Nat. ZC tegen 3330 jl).

Klassiek weduwschap

Guido Loockx herinnerde er ons aan dat hij nog steeds bij zijn eerder genomen beslissing blijft om nooit meer totaal weduwschap te spelen. Ook hij heeft de nieuwe trend gevolgd in de jaren 2008, 2009 en 2010.
Voor de duivinnen is er geen enkel verschil of ze gespeeld worden op totaal of klassiek weduwschap. Maar voor de doffers was het een echte tegenvaller! Voor hen werkt het systeem niet... geen vaste woonbakken... wanorde te groot... geen territoriumdrang meer... en minder goed gaan presteren.
In 2012 werd er een ploeg van 50 weduwnaars en 50 vliegduivinnen gespeeld volgens de regels van het klassiek weduwschap. De weduwnaars vlogen hun laatste wedstrijd op Bourges/Argenton... bleven daarna samen met hun duivin... kwamen met eieren en mochten 12 dagen broeden... en werden daarna gescheiden. Ze gingen eventjes naar de volière tot begin september. Het moment dat de jonge doffers, gepaard aan een oude weduwduivin, al een beetje geacclimatiseerd waren op het weduwnaarshok. Vroeger werd met het overwennen van de jonge doffers gewacht tot in het voorjaar... dit gebeurde nu in het najaar wat het een stuk makkelijker maakte.
De doffers gingen door de rui met een goede ruimengeling en alleen met wat grit en vitamineral... en regelmatig een scheutje Sedochol in het drinken.
De weduwnaars zitten verdeeld over 4 hokken die allen op een verschillend tijdstip gekoppeld worden. Hok 1 (alleen oude duiven) wordt op 10 december gekoppeld en zij trekken een koppel jongen groot. Hok 2 wordt rond Kerstmis gekoppeld... hier worden de eieren van de beste kwekers ondergeschoven... en zij trekken ook een ronde jongen groot. De hokken 3 en 4 worden half januari gekoppeld en hier wordt er enkel gebroed.
Voor 2013 werd er van deze planning totaal afgeweken ! Er is nog geen enkele weduwnaar gekoppeld omdat de jonge weduwnaars een achterstand hadden in de rui en ook omdat er geen enkel hok is met alleen maar oude duiven. Het koppelen van de weduwnaars zal beperkt worden tot een samenzijn van enkele dagen en in functie van het opleren van de weduwnaars. Er wordt gewacht op het mooie weer en er zal helemaal niet gekweekt worden.
In 2012 volgde er geen tweede koppeling meer en de weduwnaars werden voor hun eerste echte wedstrijd zo'n 7 à 8 keer met de wagen weggevoerd... en bij het opleren komt er geen duivin aan te pas. Belangrijk om de duiven opnieuw in het vliegritme te brengen... en zelfs een goede weduwnaar durft bij het opleren al eens missen ! Er werd half april gestart op Momignies... en de duivin zat bij aankomst van de wedstrijd op de doffer te wachten. Het werd 2x Momignies... 1x Soissons... Nanteuil... Gien... Bourges tot Argenton aan het einde van de rit. Vanaf Bourges worden de doffers maar om de twee weken meer gespeeld.
Tijdens de week zitten de doffers op schabjes voor de gesloten woonbakken. Bij het inkorven gaat het gordijn dicht... de duivinnen komen niet op het hok... en de doffers worden in de mand gezet. Na aankomst van een wedstrijd blijven doffers en duivinnen zo'n 3 à 4 u samen... later tijdens het seizoen tot 's anderendaags.
Na aankomst van een wedstrijd (om de 2 weken gespeeld) op zaterdag wordt er volle bak 1/2 Super Weduwschap (Beyers) + 1/2 superdieet gevoederd en zijn er elektrolyten in het drinkwater. Op zondag ook 1/2 Super Weduwschap + 1/2 superdieet maar met vitamineral (Dr. Mariën) over het voeder. Van maandag tot zondag wordt het 1/2 Super Weduwschap + 1/2 superdieet... op maandag wordt het 75% Super Weduwschap + 25% Superdieet... en van dinsdag tot donderdag (inkorvingsdag) wordt het 100 % Super Weduwschap. Maandag of dinsdag gaat er ook nog conditiepoeder over de granen.
De weduwnaars krijgen altijd genoeg eten maar ze moeten blijven eten tot de inkorvingsdag... en dat wordt letterlijk genomen. Er wordt gepoogd ze zo veel mogelijk te voederen vooraleer ze ingekorfd worden... en donderdagnamiddag krijgen ze volle bak eten. Het gezegde gaat... "Wanneer de duiven op donderdagmiddag niet meer eten... melker hou uw portemonnee dicht !"
Trainen (1x 1u per dag) is uiteraard belangrijk voor de weduwnaars maar het is absoluut geen verplichte training. Het is bovendien geen echte waardemeter voor het komend weekeinde en geen indicatie voor het invullen van de poulebrief.
Guido Loockx : "In vergelijking met vroeger hou ik de zaken zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk. Ik maak het zeker niet ingewikkeld als het rendement maar blijft !"
Maar Guido voert stiptheid en hygiëne wel hoog in het vaandel ! De roosters zijn na een paar jaar van de hokken verdwenen en de plankenvloer wordt hier dagelijks gekrabd. De roosters werden verwijderd omdat het een paradijs is voor muizen en ander ongedierte. De drinkpotten worden elke dag uitgewassen... er wordt jaarlijks een "grote kuis" gehouden maar de schroeivlam wordt angstvallig van het hok weggehouden. Ook wordt alle "nattigheid" van het hok geweerd.
Een grote verbetering is wel het installeren van een afzuiginstallatie op de zolderhokken van de weduwnaars en kwekers. Er kunnen drie standen ingesteld worden... stand 1 (minimum) voor tijdens de nacht... stand 2 voor tijdens de dag... stand 3 voor zomerdagen met een temperatuur boven de 25 graden.
Er wordt discipline verwacht van de duiven... maar ook van de melker en dat soms te koste van vrouw en kinderen ! Vijf uur is vijf uur... en Guido gaat alleen mee op uitstap wanneer hij tijdig thuis kan zijn voor zijn duiven... of man en vrouw gaan met elk een auto !

Duivinnen op weduwschap

Ook de duivinnen worden op het klassiek weduwschap gespeeld en hun laatste wedstrijd van het seizoen is Guéret. Na de laatste wedstrijd wordt de vliegploeg geselecteerd en meteen worden de jonge duivinnen in de ploeg ingelijfd. De duivinnen blijven dan zonder doffers tot aan de thuiskomst van hun eerste wedstrijd uit Momignies. Er wordt dus niet gebroed of aan vroege kweek gedaan.
De duivinnen hebben tijdens de week (ook in de winter) hun zitje in "jonge duivenbakken" (zonder draad ervoor) die voor de gewone woonbakken opgehangen worden. Bij aankomst van een wedstrijd worden die duivenbakken weggenomen en zit hun doffer in de normale woonbak te wachten. De nieuw ingelijfde jonge duivinnen trekken bij de aankomst van de eerste Momignies grote ogen want het is dan voor de eerste keer dat ze op het normale vlieghok aankomen. Dan heerst er wel een beetje chaos die na een paar wedstrijden wel verdwenen is. De duivinnen zitten overigens de ganse dag buiten in de volière en komen pas binnen op het hok bij het voederen 's avonds.
Er zijn betrekkelijk weinig problemen met het onderling paren van de duivinnen. Is de paarlustige duivin geen favorietje dan gaat ze gewoon naar de volière... in het andere geval gaat ze naar het hok van de jonge duiven waar ze verder gespeeld wordt.
De duivinnen worden iedere week gespeeld en hebben een aangepast voederschema. Op zaterdag wordt er volle bak 1/2 Super Weduwschap + 1/2 superdieet gevoederd en zijn er elektrolyten in het drinkwater. Op zondag 1/2 Super Weduwschap + 1/2 superdieet met vitamineral over het voeder. Van maandag tot donderdag 100% Super Weduwschap... met op maandag conditiepoeder over het voeder.
Er wordt éénmaal per dag getraind... 10 min tot een kwartiertje... en niet bijster goed. De duivinnen worden gespeeld tot Guéret... en vanaf Bourges met een nestje.

Jonge duiven

In twee rondes worden er 200 jonge duiven gefokt. Ze worden gespeend vanaf 25 dagen (niet te vroeg) en de geslachten blijven samen tot begin juli. Van de beste kwekers worden de eieren verlegd onder voedsterkoppels zodat er van de toppers 8 jongen geringd worden. De jonge bende wordt het ganse seizoen gespeeld op de schuifdeur en doffers en duivinnen komen bij het inkorven meestal niet samen. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze samen tot 's anderendaags.
De jongen worden verduisterd vanaf begin maart tot de langste dag (21 juni)... van 18 u tot 8u 's morgens. Daarna wordt er bijgelicht... alleen 's avonds tot 11 à 12 u. De jongen gaan zo'n 10 à 15 keer met de wagen op stap vooraleer ze de binnenkant van de grote mand zien. Eens opgeleerd worden ze tussendoor iedere week nog eens gelost op 50 km. Het spel met de jonge duiven is voor Guido niet zo belangrijk... weinig interesse... en hij neemt de jongen heel weinig in de hand... de 1e keer bij het spenen... de 2e keer bij inenten tegen paramyxo... de 3e keer bij de inenting tegen pokken... en de 4e keer wanneer er gestart wordt met opleren. De hokken worden donker gemaakt... en binnen het kwartier zitten er 100 jongen in de korven.
De jonge bende krijgt voor het seizoen een mengeling gevoederd van 1/2 Super Weduwschap + 1/2 Superdieet... tijdens het seizoen een mengeling zoals de weduwnaars. "Hard werken... is goed eten"... dat is het motto van Guido Loockx.
Wat het trainen betreft komen de jongen doorgaans moeilijk op gang en dan komt de vlag er aan te pas. Wanneer dat niet helpt worden ze ingeladen en gelost op 500 m. Met de komst van Kenji Schmitt moet daar verandering in komen. Hij wordt mede-verzorger van de jonge duiven en op die manier wordt Guido ontlast van het vele werk. Het is de bedoeling om er uiteraard beter van te worden... bij Kenji ontbreekt het zeker niet aan enthousiasme... en Guido heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwe jonge kracht !

Medisch

Wat de medische begeleiding betreft speelt Guido Loockx op zeker... en blinde kuren zijn uit den boze. Hij gaat jaarlijks... ook tijdens de winter... meermaals op consultatie bij de dierenarts. Eind 2011 had zo'n controle plaats... alles was OK... en er werd uiteraard niet behandeld. Ook het onderzoek voor het vliegseizoen stelde geen kwalen vast en er werd niet behandeld. Na een paar weken in het vliegseizoen waren de oogranden van de duivinnen niet 100 % en er werd 4 dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties. Verder in de loop van het seizoen werden doffers... duivinnen... en jonge duiven 1x behandeld tegen trichomonas. Doffers en duivinnen met 1/4 pilletje Flagyl... de jonge duiven via poeder (Tricho Groen van dierenarts Schroeder) in het drinkwater.

Het kweekhok

Een 40-tal kweekparen bevolken het kweekhok. Wanneer er een goed kweekkoppel ontdekt wordt wordt getracht dezelfde combinatie met broers en zusters opnieuw samen te stellen. Er mag gesteld worden dat ongeveer 90 % van de kweekparen langs vaders- en moederskant topdoffer "Pantani" in hun pedigree heeft.
Er werd natuurlijk ook voor opvolging gezocht... en die kwam er met "Vader Prinses" (zoon "Pantani") die een dominante kweker is. Hij werd vader van 1e nat. Bourges 2004... "De Zitter" met 1e s/nat Asduif Centrum & Oost... en nog enkele goede kwekers.
"Prinses" werd de grootmoeder van "Kai Mook" en nog meerdere goede kwekers en vliegers.
Het beste kweekkoppel van de laatste jaren is immers een zoon "Pantani" x een 100% Vandenabeele-duivin. Zij zijn o.a. ouders van "Prinses" (1e Nat. Bourges), "Zitter" (1e Asduif Semi-Nat. oude Centrum & Oost), grootouders van "Zoë" (1e Prov. Argenton en 3e best Jonge duif op de 4 Nat. vluchten), "Cloë" (1e Prov. Gien), Triple (1e Prov. Guéret)…

Winnaar Gouden Duif België

Guido Loockx heeft in zijn schitterende carrière reeds op heel wat podia gestaan... maar op het hoogste trapje van de "Gouden Duif"... dat is toch nog iets apart !
"Volgens mij is het winnen van de "Gouden Duif" het mooiste wat er is... en dat is zeker niet om te slijmen ! In de kampioenschappen allerhande zijn er meerdere kampioenen... maar de beste van België zijn is toch nog van een ander niveau ! Ik heb nooit gedacht dat ik de "Gouden Duif" zou winnen... het is zonder overdrijven voor mij "de max" !"


B11-5035053 “KAYLAN”
6e Nat. Asduif Grote Halve Fond KBDB 2012  
2e Nat. Zone Argenton I 5912 d.
7e Nat.    22.384 d.
2e Prov. Argenton II  957 d.
10e Nat. Zone          2647 d.
69e Nat.  7046 d.
3e B.U. Salbris  1038 d.
5e Prov. Nevers  2245 d.
117e Nat. Bourges    14.598 d.
10e Nanteuil    858 d.
12e Nanteuil   808 d.

B11-5035053 ''Kaylan''


B11-5035202 “GRINTA”
1e Prov. Tulle   1049 d. (9 min. los)
1e Nat. Zone     3330 d.
8e Nat. 10.251 d.
2e Nanteuil    605 d.
3e Nanteuil      1783 d.
47e B.U. Blois       2077 d.

 B11-5035202 “Grinta”


B11-5035015 “REVENGE”
2e Reserve Olympiade halve fond Nitra  
1e Nat. Zone Gueret     3819 d.
 5e Nat.            14.362 d.
 2e Prov. Bourges        3460 d.
5e Nat. Zone       10.040 d.
22e Nat.       31.719 d.
10e Nat. Zone Argenton I       6099 d.
38e Nat.           22.384 d.
 6e Prov. Argenton II           957 d.
6e Pithiviers       1316 d.
 7e Gien      3515 d.
7e Pithiviers          513 d.
27e B.U. Blois           2077 d.
35e Prov. Chateauroux       1036 d.
52e Prov. Montlucon   1932 d.

B11-5035015 “Revenge”


B10-5110695 “SATAN”
1e Nat. Zone Montlucon 5076 d.
2e Nat. 17.432 d.
1e Gien 2877 d. (snelste 5062 d.)
1e Pithiviers 1099 d.
 6e Prov. Chateauroux 1963 d.

B10-5110695

 

Zo werd hij “Gouden Duif”-winnaar België
26.5 Laon       2491 d. 5, 9, 16
 16.6 Blois     2077 d. 10, 27, 98
11.8 Nanteuil   605 d. 2, 27, 29
30.6 Argenton  5912 d. 8, 15
11.8 Argenton  957 d. 2, 6
 

 

Nationaal Kampioenschap Jaarlingen werd gewonnen met :
  1e get.  2e get. Aantal prijs prijs  Coëff.
      Duiven 1e get. 2e get.  
26.5 Laon    5035056/11   5035159/11     2491 9 5  0,5620
23.6 Montluçon 5035167/11 5035052/11   4424 32 12 0,9946
30.6 Argenton  5035052/11  5035015/11    5912 15 8 0,3890
16.7 Blois      5035052/11 5035015/11  2077 10 27  1,7814
04.8 Tulle    5035051/11   5035202/11   282 9 1 3,5461
11.8 Argenton  5035053/11 5035015/11  957 2 6  0,8359
            Totaal :  8,109
 

 

HIGHLIGHTS 2012

Winnaar “Gouden Duif”
1e Nationaal Kampioen Jaarlingen KBDB

 1e Provinciaal Kampioen Jaarlingen Fond
 1e Provinciaal Kampioen Jonge duiven Halve Fond
 5e Nationaal Kampioen Jonge duiven Halve Fond KBDB
 5e Olympiadeduif Halve Fond Nitra 2013
 8e Olympiadeduif (Cat. G) Nitra 2013
 9e Olympiadeduif (Cat. G) Nitra 2013
 6e Nationale Asduif Grote Halve Fond KBDB (coëff. 0.75%)
 1e Superstar 'Gouden Duif' Snelheid (Mei)

 1e Nationaal Zone C Montluçon 5076 oude
 1e Nationaal Zone C Argenton 6099 jaarlingen
 1e Nationaal Zone C Tulle 3330 jaarlingen
 1e Prov. Gien I (snelste van 10392)
 1e Prov. Gien II (snelste van 5062)
 1e Interprov. Montluçon 5068 oude
 1e Interprov. Argenton 5912 jaarlingen
 1e Interprov. Tulle 2907 jaarlingen
 2e Nationaal Montluçon 17865 oude

 33 x 1e Prijs
 3 x 1e Nationaal Zone C
 3 x 1e Interprovinciaal
 5 x 1e Provinciaal

 

Hoogtepunten carrière

 Winnaar 'Gouden Duif' België 2012
 1e Nationaal Kampioen Jaarlingen KBDB 2012
 1e Nationaal Bourges 10.872 oude (1998)
 1e Nationaal Bourges 14.207 jaarl. (2004)
 1e Nationaal Argenton 5001 oude (2007)
 1e Nationaal ZC Bourges jaarl. (2004)
 1e Nationaal ZC Argenton 2215 oude d. (2007)
 1e Nationaal ZC La Souterraine 5681 jonge d. (2008)
 1e Nationaal ZC Guéret 3819 jonge d. (2011)
 1e Nationaal ZC Argenton 6099 jaarl. (2012)
 1e Nationaal ZC Montluçon 5076 oude (2012)
 1e Nationaal ZC Tulle 3330 jaarl. (2012)
 1e Olympiadeduif Halve Fond Poznan 2011 (‘Kai-Mook’)
1e Semi-Nationale Asduif jaarl. ‘Centre & Est’ 2005
 1e Semi-Nationale Asduif oude 2008 (‘Zitter’)
1e Nationale Asduif Ave Regina
 1e Superstar van het Jaar ‘Gouden Duif ’ Cat. Fond 1999
 1e Superstar 'Gouden Duif' Halve Fond Juli 2007
 1e Superstar 'Gouden Duif' Snelheid Mei 2012
 1e Provinciaal Kampioen Jaarlingen Fond 2012
 1e Provinciaal Kampioen Jonge duiven Halve Fond 2012
 1e Wereldkampioen Dagfond 'Winning' 2007
 2e Prov. Kamp. Fond Jongen 2011
 3e Prov. Kamp. Halve Fond Jongen 2011
 3e Olympiadeduif Allround Blackpool 1999 ('Pantani')
 3e Olympiadeduif Fond Dortmund 2009 ('Mrs. Blue Sky')
 4e Halve Fond Europa-Cup 2009
 4e Fond Europa-Cup 2009
 5e Olympiadeduif Halve Fond Nitra 2013
 5e Nationale Asduif Halve Fond KBDB 1998
 5e Wereldkampioen Halve Fond
 5e Nationaal Kampioen Jonge duiven Halve Fond KBDB 2012
 6e Nat. Kampioen KBDB Grote Halve Fond 2008
 6e Nat. Kampioen KBDB Jonge d. 2008
 6e Nationale Asduif Grote Halve Fond KBDB 2012
 8e Nat. Kamp. Grote Halve Fond KBDB 2010
 8e Olympiadeduif Cat. G Nitra 2013
 9e Olympiadeduif Cat. G Nitra 2013
 31 Provinciale overwinningen

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.